Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi - steg 1

KBT Svealand, i Örebro
Längd
1,5 år
Pris
93 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-12
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
1,5 år
Pris
93 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-12
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 93 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kognitiv beteendeterapi – grundutbildning steg 1

Utbildningen i KBT ger dig kompetens att under handledning bedriva terapi för till exempel depression, social ångest, relationsproblem mm.Utbildningen består av allmän översikt över utvecklingspsykologi och psykopatologi, samt olika psykoterapeutiska metoder såsom beteendeterapi, familjeterapi, gruppterapi och dialektisk beteendeterapi. Våra studenter har olika bakgrund, en del gör utbildningen som en del i deras specialistläkarutbildning inom psykiatrin, en del arbetar inom socialtjänst eller behandlingshem och några är egenföretagare.

Utbildningens upplägg

Utbildningen omfattar förutom lektioner och föreläsningar, egna studier, praktiska övningar samt eget terapeutiskt arbete under handledning. Ett mindre uppsatsarbete ingår också. Utbildningen är upplagd så att du behöver vara på plats i Örebro högst en dag/vecka, detta för att göra det möjligt att kunna arbeta parallellt med utbildningen.Utbildningen bedrivs på halvfart och är tre terminer lång. Examinator för utbildningen är Steven J. Linton, professor i klinisk psykologi.

Handledning under KBT utbildningen

Studenten ska genomföra två stycken kortare terapier och i handledningen redovisas samtalen som spelats in på film. Utbildningsterapier redovisas när de är avslutade med en klientrapport.

Utbildningen är godkänd och auktoriserad av sfKBT och är behörighetsgrundande för att söka till den legitimationsgrundande utbildningen på 90hp.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Örebro
  • Sista ansökan: 2024-08-12

Målgrupp

Behörighet att söka har den som,


a) uppfyller de allmänna kraven för högskolestudier och den som genomgått (med godkänt betyg) 3-års studier i svenska och engelska vid gymnasieskola, samt fyllt 25 år och har 5
års arbetslivserfarenhet. Vissa dispenser kan medges, kontakta oss vid frågor.
b) genomgått 50 timmar orienterande utbildning i kognitiv beteendeterapi. I undantagsfall kan medges att man kompletterar med denna kurs, under termin 1.

c) Har en grundutbildning samt arbetslivserfarenhet inom människovårdande arbete

Upplägg

Utbildningen är 3 terminer och motsvarar 45 hp. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi - steg 1 , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Moni Höglund
24 jul 2020

Utbildningen har varit väldigt bra på alla sätt. Bra bemötande av kursledare. Bra upplägg på kursen med väldigt proffsiga föreläsare som har delat egna erfarenheter och mycket k...

Visa mer
5/5
Maria L
07 mar 2017
steg 1 kbtsvealand

Gått steg 1 på kbtsveland. Mycket bra och lärorik utbildning. Föreläsare på topp!

5/5
Anne
10 jun 2014
KBT Svealand
Skäpplandsgatan 1 c
70346 Örebro

KBT Svealand är ett utbildningsinstitut och terapicenter som erbjuder utbildning och behandling inom kognitiv beteendeterapi och kognitivt förhållningssätt. KBT Svealand Utbildningsinstitut erbjuder orienteringskurser, grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (steg 1), Beroendeterapeut med KBT-inriktning, ledarskapsutbildningar, uppdragsutbildningar och handledning i kognitiv beteendeterapi och...

Läs mer om KBT Svealand och visa alla utbildningar.

Highlights