Visa utbildning.se som: Mobil

Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi - steg 1

KBT Svealand
Kort om utbildningen
1,5 år
88 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-08-17 09:00 - Örebro
Sista ansökan: 2020-05-18
Öppen utbildning
   
Örebro

Kursbeskrivning

Kognitiv beteendeterapi – grundutbildning steg 1

KBT utbildningUtbildningen i KBT ger dig kompetens att under handledning bedriva terapi för till exempel depression, social ångest, relationsproblem mm.Utbildningen består av allmän översikt över utvecklingspsykologi och psykopatologi, samt olika psykoterapeutiska metoder såsom beteendeterapi, familjeterapi, gruppterapi och dialektisk beteendeterapi. Våra studenter har olika bakgrund, en del gör utbildningen som en del i deras specialistläkarutbildning inom psykiatrin, en del jobbar inom socialtjänst eller behandlingshem och några är egenföretagare.

Utbildningens upplägg

Utbildningen omfattar förutom lektioner och föreläsningar, egna studier, praktiska övningar samt eget terapeutiskt arbete under handledning. Ett mindre uppsatsarbete ingår också. Utbildningen är upplagd så att du behöver vara på plats i Örebro högst en dag/vecka, detta för att göra det möjligt att kunna arbeta parallellt med utbildningen.Utbildningen bedrivs på halvfart och är tre terminer lång.

terapi kbtsvealand

Handledning under KBT utbildningen

Studenten skall genomföra två stycken kortare terapier. Studenten skall i utbildningsterapin redovisa videoinspelade samtal med klient som grund för handledningen. Utbildningsterapier skall redovisas i så kallade patientrapporter.

Utbildningen är godkänd och auktoriserad av sfKBT och är behörighetsgrundande för att söka till den legitimationsgrundande utbildningen på 90hp.

Målgrupp

Behörighet att söka har den som,


a) uppfyller de allmänna kraven för högskolestudier och den som genomgått (med godkänt betyg) 3-års studier i svenska och engelska vid gymnasieskola, valfri linje, samt fyllt 25 år och har 5
års yrkeserfarenhet. Vissa dispenser kan medges, kontakta oss vid frågor.
b) genomgått 50 timmar orienterande utbildning i kognitiv beteendeterapi. I undantagsfall kan medges att man kompletterar med denna kurs, under termin 1.

c) Har en grundutbildning och/eller arbetslivserfarenhet av människovårdande arbete

Upplägg

Utbildningen är 3 terminer och motsvarar 45 hp. 

Investering

29 500 exkl. moms per termin.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi - steg 1 , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Maria L
(5)
Gått steg 1 på kbtsveland. Mycket bra och lärorik utbildning. Föreläsare på topp!
Anne
(5)
Anne
(5)

KBT Svealand

KBT svealand

KBT Svealand är ett utbildningsinstitut och terapicenter som erbjuder utbildning och behandling inom kognitiv beteendeterapi och kognitivt förhållningssätt. KBT Svealand Utbildningsinstitut erbjuder orienteringskurser, grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (steg 1), Beroendeterapeut med KBT-inriktning, uppdragsutbildningar och handledning i kognitiv beteendeterapi och kognitivt...


Läs mer om KBT Svealand och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

KBT Svealand

Skäpplandsgatan 1 c
70346 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören