Sorgbearbetning - Fördjupningskurs

Svenska Institutet för sorgbearbetning, i Stockholm (+1 orter)
Längd
3 dagar
Pris
12 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Pris
12 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 12 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Sorgbearbetning Fördjupningskurs

Denna fortsättningskurs är för dig som tidigare gått någon av våra två grundkurser Certifieringskurs Hjälpa andra eller Sorgbearbetning Workshop. Under kursen bearbetar du relationen till dig själv. Du lär dig också hur du kan bearbeta komplexa förluster som exempelvis tillitsförluster, trauman, sjukdom, missbruk och mobbing – samt händelser kopplade till arbete, skola och fritidsintressen. Efter kursen kommer du kunna bearbeta alla typer av förluster och förändringar med hjälp av metoden.

Innan du går kursen bör du ha bearbetat minst 10 egna fysiska relationer enligt metoden, både för din egen och för de andra deltagarna skull. Bland de 10 relationerna bör din ursprungsfamilj, nuvarande och tidigare partners ingå, samt andra större centrala relationer.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

21 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

21 januari, 2025

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Varför välja Svenska Institutet för sorgbearbetning?

Evidensbaserad metod

Erbjuder delbetalning

Kurslitteratur ingår

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som deltagit i någon av våra två grundkurser Certifieringskurs Hjälpa andra eller Sorgbearbetning Workshop. Du rekommenderas även ha bearbetat minst 10 egna fysiska relationer innan kursstart, både för din egen och för de andra deltagarna skull. Bland de 10 relationerna bör din ursprungsfamilj och nuvarande eller tidigare partner ingå, samt andra större centrala relationer.

Kursinnehåll

Med vårt tidigare sorgearbete som grund fördjupar vi och breddar vi vårt känslomässiga arbete. Bland annat gör vi ett livsdiagram med positiva och negativa händelser där vi varit ansvariga. Vi gör även dimensionsdiagram där vi ser på oss själva och våra liv från olika perspektiv. Genom dessa övningar kan vi identifiera fler relationer och händelser som är ofullständiga och som vi kan bearbeta med hjälp av sorgbearbetningens läkande handlingar.

  • Dag 1: Definition av komplex förlust och arbete med eget dimensionsdiagram.
  • Dag 2: Multibrev utifrån ditt dimensionsdiagram. Utforskade av relationen till dig själv.
  • Dag 3: Fullbordan av relationen till dig själv baserat på ditt livsdiagram.

För dig som är certifierad handledare
Deltar du som certifierad handledare iProgrammet för Sorgbearbetningerhåller du en komplett kursmanual efter avslutad kurs. Denna kursmanual gör att du kan vägleda andra i motsvarande fördjupningsarbete. Manualen omfattar fyra kurstillfällen för ”Komplexa förluster” respektive fyra kurstillfällen för ”Relationen till dig själv”. Manualen är lika omfattande och genomarbetad som den du fick på Certifieringskurs Hjälpa Andra.

Tid & plats

Tre heldagar kl.09:00-17:00. På kvällarna behöver du avsätta en timme för hemuppgifter.

Kursledare

Anders Magnusson eller Susanne Nilsson

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Sorgbearbetning - Fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Sofie
21 jan 2024
Enastående kurs!

Även denna kurs var enastående! Sorg är inte bara när någon dött, utan kan vara allt du sörjer som är betydelsefullt för dig och via dessa kurser fick jag lära mig allt om hur j...

Visa mer
4/5
Veronica Fransen
18 sep 2023
Insiktsfullt och ytterligare ett steg in läkning för mig själv och förståelse för andra

Utbildningen ger verkligen en fördjupning i sorgbearbetning och/eller relationsbearbetning. Upptäckten av hur mina egna förluster och händelser i livet påverkat mig på ett djupa...

Visa mer
5/5
Arvid Stark
08 sep 2023
Fantastiskt läkande

Efter förra kursen sa jag att detta är det första konkreta verktyg jag kommit i kontakt med för att komma till avslut med oavslutade händelser och oförlösta känslor. Jag står fa...

Visa mer
Svenska Institutet för sorgbearbetning
Tegnérgatan 24
113 59 Stockholm

Svenska Institutet för Sorgbearbetning är ett utbildningsföretag vars verksamhetsidé är att ge människor tillgång till en metod för känslomässig läkning efter dödsfall, separationer och andra förluster. Vi hjälper människor i sorg, men utbildar även andra som möter sörjande. Vi anordnar...

Läs mer om Svenska Institutet för sorgbearbetning och visa alla utbildningar.

Highlights