Sorgbearbetning - Online Egen bearbetning

Längd
8 enskilda möten om 60 minuter med personlig handledare
Pris
12 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
8 enskilda möten om 60 minuter med personlig handledare
Pris
12 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 12 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Sorgbearbetning Online

Individuell onlinekurs för dig som drabbats av sorger, förluster och förändringar. Utbildningen ger dig tillgång till en konkret metod för att långsiktigt och bestående bearbeta din sorg och smärta – oavsett vad som orsakat den.

Världens enda evidensbaserade metod
Programmet för Sorgbearbetning är världens enda evidensbaserade metod för bearbetning av sorg och bygger på mer än 40 års beprövade erfarenheter kring vad som hjälper människor i sorg, kris och förändringsprocesser. Metoden utvecklades av John James och Russell Friedman, grundare av The Grief Recovery Institute. Metoden är väl etablerad med fler än en miljon hjälpta människor världen över och uppvisar enastående resultat.

Läker tiden alla sår?
Att känna sorg när vi är med om en förlust är normalt och naturligt. Däremot saknar de flesta av oss kunskap om sorg och sorgbearbetning. Sörjande får ofta höra välmenande kommentarer som ”Det blir snart bättre”, ”Var stark för barnens skull” och ”Livet går vidare”. En vanlig missuppfattning är att sorg är en automatisk process som sker i stadier eller faser, vilket med tiden ger läkning. Tid behövs för läkning, men det är vad vi fyller tiden med som avgör om man får läkning eller inte. Bristande kunskap om sorgbearbetning är den enskilt största orsaken till att sorgen förblir obearbetad. Kursen ger dig kunskap och verktyg om hur du på ett bestående sätt kan bearbeta och förlösa din sorg.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Svenska Institutet för sorgbearbetning?

Evidensbaserad metod

Erbjuder delbetalning

Kurslitteratur ingår

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som drabbats av sorger, förluster och förändringar.

Kursinnehåll

Kursen stäcker sig över åtta veckor där du tillsammans med en personlig handledare genomför en sorgbearbetning enligt Programmet för Sorgbearbetning. Bearbetningen innebär att du tar reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt. Att bearbeta sorgen över en förlust gör det möjligt för oss att släppa taget och gå vidare med ny energi och glädje. Egen läsning och hemuppgifter varvas med personliga möten online med din handledare. Handledaren går igenom övningar, ger instruktioner, vägledning och stöd. Du får under kursen kunskap och en djupare förståelse för vad oförlöst sorg beror på och vad det är i metoden som fungerar. Efter kursen har du möjlighet att göra ytterligare sorgbearbetning på egen hand med hjälp av det material du fått under kursen.

Kursens huvudmoment
1. Kunskap om sorg och sorgbearbetning (textläsning och samtal med din handledare). Medvetandegöra vilken felaktig information kring sorg som vi socialiseras med. Kunskap om hur du kan bearbeta och förlösa din sorg långsiktigt och bestående.

2. Egen sorgbearbetning(hemuppgifter med handledning). Bearbetning av en relation med hjälp av Programmet för Sorgbearbetning. Du lär dig metoden genom att praktiskt tillämpa den.

Veckoöversikt
  v.1 – Introduktion med presentationer och åtaganden
  v.2 – Myter om sorg, intellektuella kommentarer och sökandet efter andras gillande
  v.3 – Tillfälligt energifrigörande beteenden, samt olika typer av förluster
  v.4 – Redogörelse av förlustdiagram
  v.5 – Samband mellan förluster och kategorierna myter, lättnader, olyckor, sjukdomar
  v.6 – Redogörelse av relationsdiagram
  v.7 – Genomgång och redogörelse av läkande faktorer
  v.8 – Uppläsning av fullbordansbrev

Upplägg

Du och din handledare träffas en timme i veckan under åtta veckor. Mellan träffarna läser du ur boken Sorgbearbetning och gör en hemuppgift baserat på läsningen och det ni gått igenom under föregående möte.

I kursen ingår:

  • Verktyg för egen sorgbearbetning
  • Kunskap om sorg och sorgbearbetning
  • Boken Sorgbearbetning (skickas efter kursanmälan)
  • Digitalt kursmaterial

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Sorgbearbetning - Online Egen bearbetning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svenska Institutet för sorgbearbetning
Tegnérgatan 24
113 59 Stockholm

Svenska Institutet för Sorgbearbetning är ett utbildningsföretag vars verksamhetsidé är att ge människor tillgång till en metod för känslomässig läkning efter dödsfall, separationer och andra förluster. Vi hjälper människor i sorg, men utbildar även andra som möter sörjande. Vi anordnar...

Läs mer om Svenska Institutet för sorgbearbetning och visa alla utbildningar.

Highlights