Offentlighet och sekretess e-kurs

SIPU, Distans
Längd
3 timmar
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Längd
3 timmar
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Från 1 995 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Offentlighet och sekretess

Offentlighet och sekretess e-kurs

Vill du få koll på hur du ska tänka kring utlämning och sekretess i offentlig verksamhet? E-kursen ger dig en grundlig och pedagogisk genomgång av offentlighetsprincipen och bestämmelserna om sekretess.

Fyra skäl att gå e-kursen:

  • Du lär dig skillnad mellan handling, allmän handling och upptagningar
  • Du får kunskaper om olika begrepp såsom skillnaden på en inkommen, upprättad och förvarad handling?
  • Du förstår sekretessreglernas uppbyggnad och hur du gör en grundläggande sekretessbedömning
  • Du förstår konsekvenser vid felaktigt utlämnande

Lär dig grunderna i offentlighets- och sekretesslagen

Offentlighets- och sekretesslagen är en e-kurs för dig som vill lära dig grunderna om regelverket som styr offentlig sektor – snabbt, smidigt och enkelt. Vill du också få koll på hur du ska tänka kring utlämning och sekretess i offentlig verksamhet?

E-kursen ger dig en grundlig och pedagogisk genomgång av offentlighetsprincipen och bestämmelserna om sekretess. Utbilda dig på dina villkor – när och var du vill med pauser och repetition.

Målgrupp

För dig som:

Arbetar som tjänsteman eller politiker i offentlig förvaltning eller som i någon annan roll, och vill lära dig grunderna om offentlighets- och sekretesslagen när det passar ditt schema bäst.

Innehåll

E-kursen innehåller följande avsnitt: 

  • Offentlighetsprincipen
  • Handlingar
  • Sekretess
  • Vardag med OSL

Tid & plats

E-kursen tar ca 2-3 timmar att genomföra. När du bokar dig får du en inloggningslänk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till e-kursen i 6 månader.

Kursledare

Utbildningsledare:

Sofia Donner är jurist och föreläsare med specialisering i offentlig rätt. Hon har arbetat flera år på domstol, senast som domare, där hon även utbildat nyanställda inom Sveriges Domstolar i offentlighet och sekretess. Hon arbetar för närvarande som senior bolagsjurist på ett stort telekombolag med GDPR samt offentlighet och sekretess.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Offentlighet och sekretess e-kurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som öppna digitala...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights