Visa utbildning.se som: Mobil

Coachande förhållningssätt för HR

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
3 dagar
Nästa tillfälle: Kursen startar enligt kundföretagets önskemål - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Kurs – Coachande förhållningssätt för HR
Denna kurs genomförs på  beställning av organisation/företag för 12-18 personer. 

Denna  kurs, som vi genomfört ett stort antal gånger de senaste sex åren i samarbete med olika organisationer, är för er som vill använda den professionella coachingens verktyg i HR-arbetet för att öka effektiviteten, delaktigheten och kreativiteten i organisationen - och er egen arbetsglädje.

Från den här kursen åker ni hem med praktisk kunskap i hur och till vilken nytta ni kan agera coachande i HR-arbetet till vardags. Ni har fått prova på att coacha, och vi gissar att ni har upptäckt hur ganska enkla förändringar i ditt sätt att lyssna och ställa frågor får stora effekter. 

Några citat om kursen:

”Detta är mycket användbart. Jag kan ha nytta av coachkunskaperna i de allra flesta möten jag sitter i dagligen. Jag blev förvånad över hur stor skillnad det gjorde i samtal där jag trott att det varit upp till mig att producera svaren”.

”När vi använder det här förhållningssättet märker jag hur vi får andra typer av diskussioner med cheferna ute i linjen. De blir mer kreativa själva istället för att ha inställningen att ”vi på personal” ska komma med snabba svar till dem.”

”Jag skulle leda en diskussion om en viktig strategisk fråga i ledningsgruppsmötet. När jag använde coachingen, blev det ett annat möte än vi brukar ha och de andra kom fram och tackade mig efteråt för en konstruktiv diskussion. Det har väl aldrig hänt förut.”

”Som personalchef märker jag hur viktigt detta är för vår process som vi är inne i, från PA till HR. Om vi inte coachar, riskerar vi att sitta fast i det gamla arbetssättet där vi serverar verksamheten lösningar istället för att vara proaktiva”.

Kursinnehåll

Hur coachrollen balanseras med övriga roller i HR-arbetet – coachingens grundläggande förutsättningar – effekter - hur används coachfärdigheterna i dagliga HR-sammanhang – att leda grupper och möten effektivare – att vara en strategisk partner i ledningsgruppen - självcoaching – praktisk samtalsträning – diskussioner och reflektioner, erfarenhetsutbyte - neuroledarskap (hjärnforskning) - motivation - feedback 

Alla våra utbildningar bygger på processtanken, dvs mellanrum mellan träffarna för att kunna återkomma till kursgruppen och byta erfarenheter av det som hänt sedan sist.

Upplägg

1+1+1 dag

Investering

Pris enligt offert

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Coachande förhållningssätt för HR, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 18 recensioner.

Carola, HR-manager
(5)
Denna kurs har jag nytta överallt, inte bara i HR-jobbet, utan även hemma till familjen, bland vänner och till mig själv. Jag har lärt mig otroligt mycket om coachande kommunikation på bara några dagar. Kraften i det aktiva lyssnandet och de effektfulla frågorna är det som slagit mig mest.
Jeanette Andersson, Stockholm
(5)
Nu är coachande förhållningssätt tydligt, konkret och användbart för mig - innan var det lite flummigt och otydligt. Jag vet hur jag kan ha nytta av det i jobbet och kan plocka fram verktygen.
Emilia Backlund
(5)
Man kan leda en kurs på många vis, och här fanns så mycket glädje och positivitet, utöver kunskap. Vi fick så mycket av både teori och praktik och jag är supernöjd.

Polhage & Lundberg

Polhage & Lundberg

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: att  förmedla kraften och nyttan i det coachande förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet. Vår övertygelse, och erfarenhet,  är att det går att utveckla organisationers kommunikation utifrån en...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 18 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 239 recensioner.
Alla recensioner för arrangören