Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
9 dagar
19 500 - 26 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-02-21 - Malmö
Distans, Malmö
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
19 500 SEK
2022-04-28

Malmö
19 500 SEK
2022-02-21

Malmö
19 500 SEK
2022-06-27

Kursbeskrivning

En Diplomerad coachutbildning (ICF) som kopplar ihop coaching med modern kunskap om hjärnan

Detta är en 9 dagar lång praktisk utbildning i coachande kommunikation, godkänd av ICF (Internationella Coachfederationen) vilket leder till titeln Diplomerad coach.  

Du lär dig den professionella coachingens förutsättningar, grunder och verktyg och får insikter om hur du kan tillämpa dem oavsett var du är verksam eller har för avsikt att jobba i framtiden. Det vi lär ut knyter vi an till neuroledarskap, dvs. modern hjärnforskning med koppling till bemötande, kommunikation, stress, välbefinnande m.m. Detta gör att du kommer att förstå djupare varför coachande kommunikation fungerar som den gör, och att du alltså inte bara lär dig tekniker.

Kursen berättigar till fortsatt process mot Certifierad coach. Den vänder sig alltså både till dig som vill verka som professionell coach, och dig som vill använda dina coachfärdigheter i ditt ordinarie arbete i en organisation. 

Kursen innehåller mycket samtalsträning varvad med teori som är tillämplig oavsett vad du arbetar med eller vill arbeta med i framtiden. Vår inställning är att vi kan applicera coaching i vardagslivet: i organisationer, verksamheter, familj -  och detta märks naturligtvis även i vår utbildning. 

Vi vill erbjuda marknaden en extra prisvärd coachutbildning med start under skollov (v. 8 och v. 26) och har då ett markant lägre pris, liksom vårt on-line-erbjudande. Vi erbjuder också kursstarter vid andra tider under året till vårt ordinarie pris. 

Målgrupp

Vi har två huvudsakliga målgrupper:

 • Du som vill utveckla din coachande kommunikation i syfte att bli bättre på att förhålla dig coachande till människor runt omkring dig. 
 • Du som vill arbeta som professionell coach med egna klienter och ser detta som en grundutbildning i coaching.

Självklart kan du även vara "mellan jobb" och vilja lära dig coaching för att utvidga ditt CV inför nästa steg. 

Vi har inga formella förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till kursen. Dock är en förutsättning för att du ska få ut någonting av utbildningen att du har ett intresse för människor och kommunikation och är intresserad av att reflektera över ditt agerande i förhållande till andra.

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet: 

 • Grunder för coaching och coachande förhållningssätt samt dess effekter
 • Den professionella coachingens kärnkompetenser: teori och mycket träning
 • Neurokunskap: Vad säger hjärnforskningen och vilka förklaringar ger den till varför coachande kommunikation fungerar, under rätt förutsättningar?
 • Socialt samspel: SCARF-modellen och dess koppling till coachande kommunikation
 • Motivation: Inre och yttre, forskningsbaserad teori
 • Verktyg för självledarskap, bl. a. medveten närvaro 
 • Coachande förhållningssätt i möten/grupper
 • Positiv psykologi: Hur vi kan bidra till vårt eget och andras välmående
 • GROW-modellen: en struktur för samtal och möten 
 • Stor del praktisk träning i coachande samtal med feedback samt individuell mentor som stöttar dig under utbildningen
 • Kurserna genomförs i våra lokaler i centrala Malmö och omfattar totalt alltså 9 heldagar 8.30-17. (Alternativt via zoom, digitalt.) Hela kursen genomförs i personlig kontakt med båda handledarna (Per och Maria), dvs du behöver inte tillgång till någon teknik för att kunna följa vissa moment. Från och med 2021 erbjuds den också som onlineutbildning.
 • Kursen kan också genomföras på plats i organisationer vilket vi gjort ett flertal gånger, kontakta oss för referenser. 

Video

Det coachande ledarskapet hos Polhage & Lundberg

Upplägg

Våra kurser i Malmö bedrivs antingen i moduler om 2 eller 1 dag i taget under cirka fyra månader, eller i form av intensivutbildning med start fem dagar i rad (v. 8 och v. 26). 

Våra onlineutbildningar bedrivs i moduler om 1 eller 2 dagar i rad. 

Tider: 8.30-17

Utöver kursdagarna coachas 2 övningsklienter sammanlagt 12 timmar.

Kursmaterial samt fika ingår. 

Tid & plats

Kommande kursstarter:

Malmö, fysiska träffar (alt digitalt om restriktionerna fortsatt)

28/6-2/7,  1-2/9,  1/10,   22/10 Diplomering

Pris: 19.500 ex moms 

Malmö, fysiska träffar: 

17-18/11, 2-3/12, 16-17/12, 17-18/1, 17/2 Diplomering

Malmö 2022, fysiska träffar:

21-25 feb, 24-25 mars, 2 maj, 20 maj Diplomering

Distans via zoom: 

11-12/10, 11-12/11, 6-7/12, 12-13/1, 4/2 Diplomering

Kursledare

  

Maria Polhage, beteendevetare med lång yrkeserfarenhet inom HR, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet. Maria har vidareutbildningar inom bl a familjecoaching, KBT och sorgbearbetning,  och Per är terapeut och utbildad coachande handledare (coaching supervisor).

Vi är båda utbildade inom neuroledarskap (hjärnforskning) och även certifierade användare av teamutvecklingsverktyget GDQ (Susan Wheelan). 

Vi genomför alla moment av utbildningen gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.  Då vi arbetat med coaching och utbildning på heltid i många år har vi gedigen erfarenhet av både enskilda samtal och att leda kurser och grupper. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 240 recensioner.

Staffan J
Är så tacksam för möjligheten att gå den här kursen. Älskar Maria och Pers sätt att leda kursen, vi har haft så kul med dem! Och det tydliga fokuset på det coachande förhållningssättet samt "neuroledarskapsprofilen" gjorde kursen till något långt mer än "bara" en kurs i coachning, med fokus på tekniker osv. Så mycket bättre, helt enkelt! Jag är ...
Visa mer
Hanna Söderfjäll
En av de nyttigaste och finaste utbildning jag har deltagit i. Teori varvat med praktiska övningar med 2 mentorer som brinner och är kunniga i ämnet, deltagarna och som bjuder mycket på sig själva. Kursen gav lika mycket privat som inför kommande yrkesuppdrag. Jag är oerhört tacksam att jag valde denna utbildning där jag idag har ett coachande ...
Visa mer
Cecilia Ekeblom
Pär och Maria skapar en varm och trygg miljö för alla deltagare. De är båda enormt skickliga coacher, varma, underhållande och professionella ut i fingerspetsarna. Dagarna varvades av teori och praktisk tillämpning i gruppövningar. Många härliga skratt och många fina möten med både Pär och Maria och de andra kursdeltagarna. Utbildningen var väl...
Visa mer

Polhage & Lundberg

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: Att förmedla kraften och nyttan i det coachande ledarskapet och förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet, samt tillhandahålla forskningsbaserade, prisvärda coachutbildningar till dem som vill vara verksamma som...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 240 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 288 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap från Polhage & Lundberg, fyll i dina uppgifter: