Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap

Polhage & Lundberg, i Malmö (+1 orter)
Längd
9 dagar
Pris
22 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
9 dagar
Pris
22 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 22 000 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

En Diplomerad Coachutbildning (ICF-standard) som kopplar ihop coaching med modern kunskap om hjärnan

Detta är en 9 dagar lång utbildning i coachande kommunikation som följer ICF standard (Internationella Coachfederationen) och leder till titeln Diplomerad coach. Vanligtvis startar kursen tre ggr per år; i november, februari och juni.  

Du lär dig den professionella coachingens 8 kärnkompetenser och förutsättningar, grunder och praktiska verktyg och får insikter om hur du kan tillämpa dem, oavsett var du är verksam eller har för avsikt att jobba i framtiden. Det vi lär ut knyter vi an till neuropsykologi, dvs. modern hjärnforskning med koppling till bemötande, kommunikation, stress, välbefinnande m.m. Detta gör att du kommer att förstå djupare varför coachande kommunikation fungerar som den gör, och att du alltså inte bara lär dig tekniker. Vi grundar alltid coachingen i bemötande och betonar vikten av en tillitsfull människosyn. 

Kursen vänder sig alltså både till dig som vill verka som professionell coach, och dig som vill använda dina coachfärdigheter i ditt ordinarie arbete i en organisation. 

Dagarna innehåller mycket coachträning varvad med diskussioner, erfarenhetsutbyten och teori som är tillämplig oavsett vad du arbetar med eller vill göra i framtiden. Vår inställning är att vi kan applicera coachande förhållningssättet överallt i vardagslivet: i organisationer, verksamheter, familj m.m. -  och detta märks naturligtvis även i vår utbildning. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

24 juni, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö

Kontakta oss för ett företagsanpassat upplägg

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Vi har tre huvudsakliga målgrupper:

 • Du som vill utveckla din coachande kommunikation i syfte att bli bättre på att förhålla dig coachande till människor runt omkring dig. 
 • Du som vill arbeta som professionell coach med egna klienter och ser detta som en grundutbildning i coaching.
 • Du som är "mellan jobb" och vilja lära dig coaching inför nästa steg. 

Vi har inga formella förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till kursen. Dock är en förutsättning för att du ska få ut någonting av utbildningen att du har ett intresse för människor och kommunikation och är intresserad av att reflektera över ditt agerande i förhållande till andra. Du behöver behärska svenska obehindrat i tal och skrift för att kunna tillgodogöra dig momenten och delta i övningarna. 

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet: 

 • Grunder för coaching och coachande förhållningssätt samt dess effekter
 • Den professionella coachingens 8 kärnkompetenser enligt ICF: teori och mycket träning med feedback
 • Neurokunskap: Vad säger hjärnforskningen och vilka förklaringar ger den till varför coachande kommunikation fungerar, under rätt förutsättningar?
 • Socialt samspel: SCARF-modellen och dess koppling till coachande kommunikation
 • Motivation: Inre och yttre, forskningsbaserad teori
 • Verktyg för självledarskap, bl. a. medveten närvaro 
 • Coachande förhållningssätt i möten/grupper
 • Positiv psykologi: Hur vi kan bidra till vårt eget och andras välmående
 • GROW-modellen: en struktur för samtal och möten 
 • Stor del praktisk träning i coachande samtal med feedback samt individuell mentor som stöttar dig under utbildningen
 • Kurserna genomförs i våra lokaler i centrala Malmö och omfattar totalt alltså 9 heldagar 8.30-17.  Hela kursen genomförs i personlig kontakt med båda handledarna (Per och Maria).
 • Kursen kan också genomföras på plats i organisationer vilket vi gjort ett flertal gånger, kontakta oss för referenser. 

Upplägg

Våra kurser i Malmö bedrivs antingen i moduler om 2 eller 1 dag i taget under cirka fyra månader, eller i form av intensivutbildning med start fem dagar i rad.

Tider: 8.30-17

Utöver kursdagarna coachas 2 övningsklienter sammanlagt 12 timmar.

Kursmaterial samt fika ingår. 

Tid & plats

Malmö diplomerad coach 9 dagar start juni 2024, sommarlovspris

24-28 juni, 28-29 augusti, 23 sept, 18 okt diplomering

22.000 ex moms 


Kursledare

  

Maria Polhage, beteendevetare med lång yrkeserfarenhet inom HR, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet. Maria har vidareutbildningar inom bl a familjecoaching, KBT och sorgbearbetning,  och Per är terapeut och utbildad coachande handledare (coaching supervisor). Vi är båda utbildade inom neuroledarskap (hjärnforskning) och positiv psykologi.

Vi genomför alla moment av utbildningen gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.  Då vi arbetat med coaching och utbildning på heltid i många år har vi gedigen erfarenhet av både enskilda samtal och att leda kurser och grupper. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 289 recensioner
Skriv en recension
5/5
Petra Amsbeck
04 apr 2024
Relevant kursinnehåll samt härliga kursledare. Möjlighet till både teoretiskt och praktiskt innehåll som gör kursen komplett.

Väl inarbetat och genomtänkt underlag som på ett pedagogiskt sätt gör innehållet lätt att ta till sig. Kursens olika delar med verktyg, teori och praktiska övningar med verkliga...

Visa mer
5/5
Emma Anderberg
25 mar 2024
En fantastisk utbildning jag rekommenderar alla att gå!

Engagerade och otroligt proffsiga kursledare på alla sätt. Genom sättet de bjuder på sig själva, hur proffsigt de leder deltagarna igenom all kunskap och serverar möjligheter ti...

Visa mer
5/5
Lotta
22 mar 2024
Fantastisk utbildning!!

Den här utbildningen har verkligen varit en ögonöppnare och lett till en inre resa. Lagom balans mellan det praktiska och teoretiska. Maria och Per är suveräna kursledare och in...

Visa mer
Polhage & Lundberg
Ledebursgatan 3
Malmö

Polhage & Lundberg 

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: Att förmedla kraften och nyttan i det coachande ledarskapet och förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet, samt tillhandahålla forskningsbaserade, prisvärda coachutbildningar till dem som vill vara verksamma som...

Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Highlights