Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
9 dagar
19 500 - 26 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-06-28 - Malmö
Distans, Malmö
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
19 500 SEK
2021-10-11

Malmö
19 500 SEK
2021-06-28

Malmö
26 000 SEK
2021-11-17

Kursbeskrivning

En Diplomerad coachutbildning (ICF) som kopplar ihop coaching med modern kunskap om hjärnan

Detta är en 9 dagar lång praktisk utbildning i coachande kommunikation, godkänd av ICF (Internationella Coachfederationen) vilket leder till titeln Diplomerad coach.  

Du lär dig den professionella coachingens förutsättningar, grunder och verktyg och får insikter om hur du kan tillämpa dem oavsett var du är verksam eller har för avsikt att jobba i framtiden. Det vi lär ut knyter vi an till neuroledarskap, dvs. modern hjärnforskning med koppling till bemötande, kommunikation, stress, välbefinnande m.m. Detta gör att du kommer att förstå djupare varför coachande kommunikation fungerar som den gör, och att du alltså inte bara lär dig tekniker.

Kursen berättigar till fortsatt process mot Certifierad coach. Den vänder sig alltså både till dig som vill verka som professionell coach, och dig som vill använda dina coachfärdigheter i ditt ordinarie arbete i en organisation. 

Kursen innehåller mycket samtalsträning varvad med teori som är tillämplig oavsett vad du arbetar med eller vill arbeta med i framtiden. Vår inställning är att vi kan applicera coaching i vardagslivet: i organisationer, verksamheter, familj -  och detta märks naturligtvis även i vår utbildning. 

Vi vill erbjuda marknaden en extra prisvärd coachutbildning med start under skollov (v. 8 och v. 26) och har då ett markant lägre pris, liksom vårt on-line-erbjudande. Vi erbjuder också kursstarter vid andra tider under året till vårt ordinarie pris. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vi har två huvudsakliga målgrupper:

 • Du som vill utveckla din coachande kommunikation i syfte att bli bättre på att förhålla dig coachande till människor runt omkring dig. 
 • Du som vill arbeta som professionell coach med egna klienter och ser detta som en grundutbildning i coaching.

Självklart kan du även vara "mellan jobb" och vilja lära dig coaching för att utvidga ditt CV inför nästa steg. 

Vi har inga formella förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till kursen. Dock är en förutsättning för att du ska få ut någonting av utbildningen att du har ett intresse för människor och kommunikation och är intresserad av att reflektera över ditt agerande i förhållande till andra.

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet: 

 • Grunder för coaching och coachande förhållningssätt samt dess effekter
 • Den professionella coachingens kärnkompetenser: teori och mycket träning
 • Neurokunskap: Vad säger hjärnforskningen och vilka förklaringar ger den till varför coachande kommunikation fungerar, under rätt förutsättningar?
 • Socialt samspel: SCARF-modellen och dess koppling till coachande kommunikation
 • Motivation: Inre och yttre, forskningsbaserad teori
 • Verktyg för självledarskap, bl. a. medveten närvaro 
 • Coachande förhållningssätt i möten/grupper
 • Positiv psykologi: Hur vi kan bidra till vårt eget och andras välmående
 • GROW-modellen: en struktur för samtal och möten 
 • Stor del praktisk träning i coachande samtal med feedback samt individuell mentor som stöttar dig under utbildningen
 • Kurserna genomförs i våra lokaler i centrala Malmö och omfattar totalt alltså 9 heldagar 8.30-17. (Alternativt via zoom, digitalt.) Hela kursen genomförs i personlig kontakt med båda handledarna (Per och Maria), dvs du behöver inte tillgång till någon teknik för att kunna följa vissa moment. Från och med 2021 erbjuds den också som onlineutbildning.
 • Kursen kan också genomföras på plats i organisationer vilket vi gjort ett flertal gånger, kontakta oss för referenser. 

Video

Det coachande ledarskapet hos Polhage & Lundberg

Upplägg

Våra kurser i Malmö bedrivs antingen i moduler om 2 eller 1 dag i taget under cirka fyra månader, eller i form av intensivutbildning med start fem dagar i rad (v. 8 och v. 26). 

Våra onlineutbildningar bedrivs i moduler om 1 eller 2 dagar i rad. 

Tider: 8.30-17

Utöver kursdagarna coachas 2 övningsklienter sammanlagt 12 timmar.

Kursmaterial samt fika ingår. 

Tid & plats

Kommande kursstarter:

22-26 feb, 18 mars. 8-9 april, 17 maj diplomering (digital om restriktionerna fortsätter) 

Pris: 19.500 ex moms

Online via zoom våren 2021:

12-13/4,   11-12/5,   3/6,   21/6,   30-31/8,    24/9 Diplomering

Pris: 19.500 ex moms 

Malmö, fysiska träffar (alt digitalt om restriktionerna fortsatt)

28/6-2/7,  1-2/9,  1/10,   22/10 Diplomering

Pris: 19.500 ex moms 

Malmö, fysiska träffar: 

17-18/11, 2-3/12, 16-17/12, 17-18/1, 17/2 Diplomering

Distans via zoom: 

11-12/10, 11-12/11, 6-7/12, 12-13/1, 4/2 Diplomering

Kursledare

  

Maria Polhage, beteendevetare med lång yrkeserfarenhet inom HR, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet. Maria har vidareutbildningar inom bl a familjecoaching, KBT och sorgbearbetning,  och Per är terapeut och utbildad coachande handledare (coaching supervisor).

Vi är båda utbildade inom neuroledarskap (hjärnforskning) och även certifierade användare av teamutvecklingsverktyget GDQ (Susan Wheelan). 

Vi genomför alla moment av utbildningen gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.  Då vi arbetat med coaching och utbildning på heltid i många år har vi gedigen erfarenhet av både enskilda samtal och att leda kurser och grupper. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 230 recensioner.

Ulrika Bengtsson
(5)
Ska du utbilda dig till coach är det utan tvekan Polhage&Lundberg du ska välja! Utbildningen är fantastiskt väl genomtänkt och uppbyggd. Och, det bjuds mycket skratt. Du lämnar utbildningen med färdigheter inom coaching där du direkt kan agera coach och därigenom stötta dina klienter att nå sina drömmar och mål.
Karin Rosvall, Svenska kyrkan
(5)
Kursen har gett påmint mig om vikten till självreflektion. Genom att tänka efter så blir de vägar jag väljer i livet; både privat och på jobb, mer medvetna och distinkta. Det ger en tydlighet som ger en trygghet till kollegor och min familj. Utvecklat genuint och aktivt lyssnande; Jag har alltid trott att jag ställt bra frågor till folk så de ...
Visa mer
Peter Andersson, SAAB AB
(5)
Kursen mot att bli diplomerad coach hos Polhage & Lundberg varvar teori och praktik i en bra balans. Per och Maria är sakliga, pedagogiska och lägger upp kursen med en värme och entusiasm som smittar av sig. För mig öppnade kursen nya dörrar, både i yrkeslivet men också rent personligt. Jag kan varmt rekommendera kursen!

Polhage & Lundberg

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: Att förmedla kraften och nyttan i det coachande ledarskapet och förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet, samt tillhandahålla forskningsbaserade, prisvärda coachutbildningar till dem som vill vara verksamma som...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 230 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 278 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap från Polhage & Lundberg, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar