Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
9 dagar
19 500 - 26 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-13 - Malmö
Distans, Malmö
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Malmö
26 000 SEK
2023-02-13

Malmö
19 500 SEK
2023-06-26

Malmö
26 000 SEK
2023-11-23

Distans
19 500 SEK
2023-05-16

Video

Kursbeskrivning

En Diplomerad coachutbildning (ICF) som kopplar ihop coaching med modern kunskap om hjärnan

Detta är en 9 dagar lång utbildning i coachande kommunikation, godkänd av ICF (Internationella Coachfederationen) vilket leder till titeln Diplomerad coach.  Du kan gå den på plats i Malmö med start i februari eller juni,  eller online via zoom med start i april. 

Du lär dig den professionella coachingens förutsättningar, grunder och verktyg och får insikter om hur du kan tillämpa dem, oavsett var du är verksam eller har för avsikt att jobba i framtiden. Det vi lär ut knyter vi an till neuroledarskap, dvs. modern hjärnforskning med koppling till bemötande, kommunikation, stress, välbefinnande m.m. Detta gör att du kommer att förstå djupare varför coachande kommunikation fungerar som den gör, och att du alltså inte bara lär dig tekniker. Vi grundar alltid coachingen i bemötande och betonar vikten av en tillitsfull människosyn. 

Kursen vänder sig alltså både till dig som vill verka som professionell coach, och dig som vill använda dina coachfärdigheter i ditt ordinarie arbete i en organisation. 

Dagarna innehåller mycket coachträning varvad med diskussioner, erfarenhetsutbyten och teori som är tillämplig oavsett vad du arbetar med eller vill göra i framtiden. Vår inställning är att vi kan applicera coachande förhållningssättet överallt i vardagslivet: i organisationer, verksamheter, familj m.m. -  och detta märks naturligtvis även i vår utbildning. 

Vi vill erbjuda marknaden ett lägre pris på kursstarten som sker v. 26, och har då ett markant nedsatt pris. 

Målgrupp

Vi har tre huvudsakliga målgrupper:

 • Du som vill utveckla din coachande kommunikation i syfte att bli bättre på att förhålla dig coachande till människor runt omkring dig. 
 • Du som vill arbeta som professionell coach med egna klienter och ser detta som en grundutbildning i coaching.
 • Du som är "mellan jobb" och vilja lära dig coaching inför nästa steg. 

Vi har inga formella förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till kursen. Dock är en förutsättning för att du ska få ut någonting av utbildningen att du har ett intresse för människor och kommunikation och är intresserad av att reflektera över ditt agerande i förhållande till andra. Du behöver behärska svenska obehindrat i tal och skrift för att kunna tillgodogöra dig momenten och delta i övningarna. 

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet: 

 • Grunder för coaching och coachande förhållningssätt samt dess effekter
 • Den professionella coachingens kärnkompetenser: teori och mycket träning
 • Neurokunskap: Vad säger hjärnforskningen och vilka förklaringar ger den till varför coachande kommunikation fungerar, under rätt förutsättningar?
 • Socialt samspel: SCARF-modellen och dess koppling till coachande kommunikation
 • Motivation: Inre och yttre, forskningsbaserad teori
 • Verktyg för självledarskap, bl. a. medveten närvaro 
 • Coachande förhållningssätt i möten/grupper
 • Positiv psykologi: Hur vi kan bidra till vårt eget och andras välmående
 • GROW-modellen: en struktur för samtal och möten 
 • Stor del praktisk träning i coachande samtal med feedback samt individuell mentor som stöttar dig under utbildningen
 • Kurserna genomförs i våra lokaler i centrala Malmö och omfattar totalt alltså 9 heldagar 8.30-17. (Alternativt via zoom, digitalt.) Hela kursen genomförs i personlig kontakt med båda handledarna (Per och Maria). Den erbjuds alltså också som onlineutbildning.
 • Kursen kan också genomföras på plats i organisationer vilket vi gjort ett flertal gånger, kontakta oss för referenser. 

Upplägg

Våra kurser i Malmö bedrivs antingen i moduler om 2 eller 1 dag i taget under cirka fyra månader, eller i form av intensivutbildning med start fem dagar i rad  (v. 26). 

Våra onlineutbildningar bedrivs i moduler om 1 eller 2 dagar i rad. 

Tider: 8.30-17

Utöver kursdagarna coachas 2 övningsklienter sammanlagt 12 timmar.

Kursmaterial samt fika ingår. 

Tid & plats

Kommande kursstarter:

´

Malmö  Diplomerad coach 9 dagar fysiska träffar startar i februari 2023: 

13-14/2, 13-14/3, 11-12/4, 8-9/5, 13 juni diplomering

26.000 ex moms

Diplomerad coach via zoom:  

16-17 maj, 19-20 juni, 28-29 aug, 22 sept, 13 okt, 26 oktober 

19.500 ex moms

Malmö diplomerad coach 9 dagar start i juni 2023:

26-30/6, 30-31/8, 25/9, 27 okt diplomering

19.500 ex moms 

Malmö diplomerad coach 9 dagar start i nov 2023:

23-24/11, 12-13/12, 22-23/1, 26-27/2, 21 mars diplomering

26.000 ex moms 


Kursledare

  

Maria Polhage, beteendevetare med lång yrkeserfarenhet inom HR, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet. Maria har vidareutbildningar inom bl a familjecoaching, KBT och sorgbearbetning,  och Per är terapeut och utbildad coachande handledare (coaching supervisor). Vi är båda utbildade inom neuroledarskap (hjärnforskning) och positiv psykologi.

Vi genomför alla moment av utbildningen gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.  Då vi arbetat med coaching och utbildning på heltid i många år har vi gedigen erfarenhet av både enskilda samtal och att leda kurser och grupper. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 271 recensioner.

Marie Hallqvist Speek

Mycket bra och riktigt givande utbildning med fantastiskt kunniga och genuina kursledare! Väl genomtänkt och så värdefullt med inslag av neurovetenskap. Rekommenderas varmt!

Slavica Rankic

En av de bästa utbildningserfarenheter jag någonsin har fått. Maria och Per skapar en så kraftfull dynamik i gruppen så att lärandet blir utöver det vanliga gång på gång oavsett gruppsammansättningen. Otroligt skickliga utbildare! Kunskaper och kompetenser från den utbildningen kommer jag att ta med mig resten av livet. Mina varmaste rekomme...

Visa mer
Camilla

Denna coachutbildning kommer jag att bära med i hjärtat resten av livet. Så bra upplägg, fantastiska lärare och värdefulla verktyg att använda mig av i min fortsatta cocahing.

Polhage & Lundberg

Polhage & Lundberg 

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: Att förmedla kraften och nyttan i det coachande ledarskapet och förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet, samt tillhandahålla forskningsbaserade, prisvärda coachutbildningar till dem som vill vara verksamma som...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

Tel: 0737080275
Mobil 0735788218

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 271 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 319 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad coach med koppling till neuroledarskap från Polhage & Lundberg, fyll i dina uppgifter: