Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Effektiv grupputveckling genom GDQ - Groupe Development Questionary.

NET Nils-Eric Tedgård
Kort om utbildningen
Anpassas
Nästa tillfälle: Kontakta NET- Nils Eric Tedgård för startdatum - Stockholm
Företagsanpassad utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Ledarskapet i klassrummet – Kollegialt lärande – Accelererat

Accelerera det kollegiala lärandet på din skola! Ge hela skolans kollegium tillgång till allas lärares bästa tips och erfarenheter av att leda ett klassrum och samtalat om det! Få det snabbt sammanställt till en guldgruva av erfarenheter att dela.


Forskningen visar alltmer entydigt att det allra viktigaste för elevens utveckling och skolans resultat är lärarnas ledarskap och pedagogik i klassrummet. Men forskningen visar  också på att lärares kunskaper inte blir 
dokumenterade och inte heller kommunicerade och i den mån det sker så sker det inte systematiskt.
Om vi t ex är på en skola med femtio lärare som i snitt har tio års erfarenhet av läraryrket finns det med andra ord femhundra års erfarenhet av klassrumssituationen. Summerar man kommer man ända tillbaka till Gustav Vasas dagar. De erfarenheter som gjorts, positiva och negativa, är för dyrbara för att få stanna i den enskilde lärarens huvud.

Poängen med "Accelererat kollegialt lärande-metoden är att dokumentera och
kommuniceralärares erfarenheter och att göra det systematiskt. Och att därtill göra det på mycket effektivt och tidsbesparande sätt och att sedan samtal om detta.
Framgångsrika metoder, arbetssätt och grepp kommuniceras och återkommande problem och problemmönster identifieras så att man i en lugn stund kan förbereda sig för hur man ska hantera dem och utbyta tankar med hela kollegiet om vad man kan göra.

Egentligen är det ganska självklart att organisationen bör ta tillvara den guldgruva av erfarenheter som det samlade kollegiet bär på. Det som den ena läraren är bra på är det inte säkert att den andre kan. Metoden ger också en kunskapsöverföring från äldre till yngre kollegor och en möjlighet för skolan att tydliggöra vad för slags ledarskap och pedagogik man vill stå för.
Metoden ger inte bara svar på mer övergripande frågor utan också svar på frågor i detalj – vad mer exakt kan du som lärare göra för att få det att fungera väl i ett klassrum, och vad exakt vad kan man göra för att hantera problem som brukar återkomma i klassrummen. Ofta är det ju i detaljerna som djävulen sitter.

”Tänk att man kan lära sig så mycket om hur jag praktiskt ska gå vidare i min undervisning genom att samtala med mina kollegor.”

Ur ”Det professionella lärandets inneboende kraft” av Helen Timperley
 

Från utvärderingarna:

 ”Det vi fått ihop på en dag är mer än vad vi fick på hela lärarhögskolan!”

”Sammanställningen av dagens arbete är så bra så att vi skulle kunna göra en bok av det och ge ut som lärarhandledning.”

Öppen föreläsning

Torsdagen den 2:e April 2020
Tid: 16: 00 – 19:00

Plats: Stockholm, Elite Palace Hotel Sankt Eriksgatan 115

Kostnad;1995 kr + moms

Fika: Ingår

Erbjudande: Gå fem och betala för fyra.

Investering

Tag kontakt för anmälan och offert  till denna kurs

Kursledare

Kursledare är Nils-Eric Tedgård är leg psykolog och har föreläst och utbildat mot skola och näringsliv i över tjugo år. Han har utbildat i ämnen som ”Samtalsmetodik för skolan”, ”Ledarskapet i klassrummet”, ”Omsätt Hattie i praktiken”, ”Ömsesidig respekt och ordning i skolan”, Stresshantering för lärare genom ACT - Acceptance and Commitment Trainig, debatterat skolan i SvD och DN och SR P1, mm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Effektiv grupputveckling genom GDQ - Groupe Development Questionary., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NET Nils-Eric Tedgård

NET Nils-Eric Tedgård

Nils-Eric Tedgård - specialist i organisationsutveckling och skola

NET - Nils-Eric Tedgård är konsultföretaget som specialiserat sig på organisationsutveckling med särskild inriktning på skolan. NET organiserar även utbildningsprogram och större seminarier och föreläsningar inom näringsliv och skola. Nils-Eric Tedgård är Leg. Psykolog och organisationskonsult och har arbetat i drygt 20...


Läs mer om NET Nils-Eric Tedgård och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NET Nils-Eric Tedgård

Långsjöhöjden 89
125 51 Älvsjö

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Effektiv grupputveckling genom GDQ - Groupe Development Questionary. från NET Nils-Eric Tedgård, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Effektiv grupputveckling genom GDQ - Groupe Development Questionary.!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 19 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar