Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 226 träffar


Mer om yrket personalvetare

Personalvetare finns inom alla branscher och har många gånger bakgrund som chef, konsult eller specialist inom HR och har hand om personal och organisationsfrågor. Sammanfattningsvis arbetar du som personalvetare med att rekrytera personal, utveckling av personal och vet vad för slags regelverk som gäller vid personalfrågor, exempelvis vid uppsägning. Du som personalvetare har en otroligt viktig roll i företaget och är en stor anledning till att verksamheten fungerar som den ska och att personalen trivs.

Som personalvetare är din främsta styrka din helhetssyn i organisationen. Därför behöver du stor förståelse kring verksamhet, personal och regelverk, förändringsarbete och verksamhetsutveckling. Med en utbildning som personalvetare får du olika verktyg och tekniker för att underlätta din vardag och du lär dig de regelverk som gäller inom HR.

Varför bör man utbilda sig som personalvetare?

Med fördjupad kunskap kring personalhantering och HR kan ditt företag växa. Med rätt utbildning kan dina medarbetare utvecklas och trivas på arbetsplatsen och du vet även hur man ska agera på ett korrekt sätt kring HR-frågor, exempelvis vid uppsägning. Som personalvetare kan du bidra till en god arbetsmiljö, vilket är betydande för alla företag.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En utbildning som personalvetare är till för dig som har bakgrund som chef, konsult eller specialist inom HR och har hand om personal och organisationsfrågor. Kanske har du nyligen blivit anställd på en personalavdelning eller saknar formell utbildning inom personaladministration.

Olika typer av utbildningar

• Diplomerad/certifierad personalvetare
• Diplomerad/certifierad personaladministration

Vanligt kursinnehåll för utbildning som personalvetare

• HR-chefens roll
• Ekonomi
• Arbetsrätt
• Arbetsmiljö
• Rekrytering och intervjuteknik
• Verktyg och tekniker

Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs som personalvetare kan vara öppen eller företagsanpassad. Det betyder att utbildningen antingen sker på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. Vissa utbildningar går även att läsa på distans. Det ger dig större frihet då du kan läsa utbildningen på valfri plats.

Format: En utbildning varvas ofta med både gruppövningar och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning är oftast mellan en dag till en vecka beroende på omfattning. En del av utbildningarna går att läsa på distans genom e-learning, dessa kurser kan du läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Vad är arbetsmiljö och varför sk...
Branschutbildarna

Arbetsmiljö är allt, ja allt, runtom dig på din arbetsplats. Allt från kollegans härskartekniker till din ergonomiska stol. Arbetsmiljön är avgörande för hur du trivs och presterar på ditt jobb. Och eftersom att du jobbar en stor del av av din vakna tid är väl det ändå ganska så viktigt?

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer