Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Film
Visar 1-25 av 243 träffar
123...910


Mer om yrket personalvetare

Personalvetare finns inom alla branscher och har många gånger bakgrund som chef, konsult eller specialist inom HR och har hand om personal och organisationsfrågor. Sammanfattningsvis arbetar du som personalvetare med att rekrytera personal, utveckling av personal och vet vad för slags regelverk som gäller vid personalfrågor, exempelvis vid uppsägning. Du som personalvetare har en otroligt viktig roll i företaget och är en stor anledning till att verksamheten fungerar som den ska och att personalen trivs.

Som personalvetare är din främsta styrka din helhetssyn i organisationen. Därför behöver du stor förståelse kring verksamhet, personal och regelverk, förändringsarbete och verksamhetsutveckling. Med en utbildning som personalvetare får du olika verktyg och tekniker för att underlätta din vardag och du lär dig de regelverk som gäller inom HR.

Varför bör man utbilda sig som personalvetare?

Med fördjupad kunskap kring personalhantering och HR kan ditt företag växa. Med rätt utbildning kan dina medarbetare utvecklas och trivas på arbetsplatsen och du vet även hur man ska agera på ett korrekt sätt kring HR-frågor, exempelvis vid uppsägning. Som personalvetare kan du bidra till en god arbetsmiljö, vilket är betydande för alla företag.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En utbildning som personalvetare är till för dig som har bakgrund som chef, konsult eller specialist inom HR och har hand om personal och organisationsfrågor. Kanske har du nyligen blivit anställd på en personalavdelning eller saknar formell utbildning inom personaladministration.

Olika typer av utbildningar

• Diplomerad/certifierad personalvetare
• Diplomerad/certifierad personaladministration

Vanligt kursinnehåll för utbildning som personalvetare

• HR-chefens roll
• Ekonomi
• Arbetsrätt
• Arbetsmiljö
• Rekrytering och intervjuteknik
• Verktyg och tekniker

Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs som personalvetare kan vara öppen eller företagsanpassad. Det betyder att utbildningen antingen sker på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. Vissa utbildningar går även att läsa på distans. Det ger dig större frihet då du kan läsa utbildningen på valfri plats.

Format: En utbildning varvas ofta med både gruppövningar och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning är oftast mellan en dag till en vecka beroende på omfattning. En del av utbildningarna går att läsa på distans genom e-learning, dessa kurser kan du läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Praktisk projektledning hos Mindset

Linda Kumlin arbetar på Vattenfall och gick Projektledarprogrammet hos Mindset, ett program på sammanlagt nio dagar uppdelat i fyra moduler. 

Läs mer
"Ny som chef" hos Mindset
Utbildningen började redan innan första kursdagen

Carl Carlsson, Systemutvecklarchef Multisoft Consulting, har gått kursen Ny som chef. 

Läs mer om vad Carl tyckte om kursen
Vanessa Eriksson är idag en PMP-...
"Utbildaren gjorde ett underbart jobb som fick mig att förstå hela kedjan"

Vanessa Eriksson Manager, Global Master Data Management TeliaSonera är idag en PMP® certifierad projektledare. Hon gick utbildningen via Mindset.

Läs mer
Ledarskap – Nästa steg som chef
"Ledarskapsutbildning med höga ambitioner med ett bra tempo."

Katarina arbetar på Volvo Group Truck Technology och har en lång erfarenhet i sin roll. Efter utbildningen känner hon sig tryggare i vissa situationer och flera delar har hon kunnat använda direkt i verksamheten.

Läs mer