Visa utbildning.se som: Mobil

MiL Ledarskap i Praktiken

MiL Institute
Kort om utbildningen
6 dagar
42 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-06 - Klippan
Klippan, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Klippan
42 000 SEK
2021-09-06

Stockholm
42 000 SEK
Våren 2022

Kursbeskrivning

MiL Ledarskap i Praktiken

mil_ledarskap_i_praktiken
Ledarskap i praktiken

Ledarskap är i ständig utveckling och förändring, detta gäller även våra ledarskapsprogram. Det nya programmet MiL Ledarskap i Praktiken är en utveckling av MiL Personligt Ledarskap som under de senaste 10 åren fått höga omdömen från våra deltagare.

MiL Ledarskap i Praktiken handlar om att lära, utveckla och pröva det som fungerar för dig och ditt sammanhang så att du med kraft och trygghet kan agera i din roll. Ledarskap handlar i grunden om att skapa förutsättningar för att få det vi vill åstadkomma att hända.

Programmet är för dig som vill arbeta med ditt ledarskap på ett sätt där du direkt kan testa och omsätta insikter och lärdomar i praktiken.

Det är svårt att navigera i överflödet av teorier, modeller, verktyg och metoder som finns inom ledarskap. Vi har förenklat för dig genom att välja ut det som aktuell forskning och vår beprövade erfarenhet säger behövs för att du ska lyckas som ledare.

Så istället för att fylla på en verktygslåda med en mängd verktyg som kan vara bra att ha, så har vi satt samman ett verktygsbälte med några få verkningsfulla verktyg. Metaforen verktygsbälte betyder för oss att arbeta med verktyg vi har nära till hands, som är praktiska, som stödjer varandra och som är hållbara över tid.

Samtidigt vill vi poängtera att ledarskap i praktiken är en konst – det är inte att mer eller mindre skickligt hantera olika verktyg, det är mycket svårare än så eftersom det handlar om människor, teknik och struktur i samverkan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Programmet vänder sig till dig som utövar någon form av ledarskap. Det kan vara som chef, projektledare, specialist eller medarbetare som i din roll har mandat och ansvar där andra påverkas i särskild riktning. Det är för dig som söker ett forum att lära, utforska och arbeta med ditt ledarskap och där du direkt kan testa och omsätta lärande och insikter i praktiska vardagshandlingar.

Ur innehållet

Programmets INNEHÅLL

Innehållet i programmet är baserat på följande påståenden om ledarskap:

  • Ledarskap är personligt - Ledarskap behöver alltid ta sin utgångspunkt i en självförståelse och det sammanhang som råder. Handlingskraft behöver paras med en förståelse för dina egna drivkrafter för att användas på rätt sätt. Genom att förstå vad som motiverar dig kan du skapa förutsättningar för den egna uthålligheten.
  • Ledarskap är ett gemensamt arbete som berör oss alla oavsett roll - Vi är alla potentiella ledare i någon mening och ledarskap är en lagsport. Det är tillsammans som vi skapar riktningen framåt. När vi utvecklat sätt att tillsammans bidra till den gemensamma riktningen och när helheten går före de enskilda delarna har vi lyckats som ledare.
  • Ledarskap är grundat i förståelsen av förändringar - För att kunna bidra så behöver vi också förstå omvärlden. Vad påverkar verksamhetens långsiktiga överlevnad? Det kan vara demografiska, sociala, tekniska eller värderingsmässiga förändringar som vi behöver förhålla oss till. Samtidigt lever vi i en existerande struktur och kultur. Vad gör detta med våra möjligheter att göra rätt saker?
  • Ledarskap är ett hantverk som kräver självinsikt, teoretiska perspektiv och träning - Det räcker inte att förstå hur saker hänger ihop. Du behöver hitta och utveckla dina metoder och verktyg för att kunna skapa mening och resultat tillsammans med andra. Hur gör du för att bidra till delaktighet, motivation och arbetsglädje, inte bara för dig själv utan också för andra? Hur kan du bidra till den kultur av tillit och perspektivmedvetenhet som behövs för att ni ska kunna lösa ert uppdrag?

Programmets OMFATTNING

Programmet har 3 + 1 + 2 programdagar
3 dagar internat, 1 dag online och 2 dagar externat

I mellanrummen, mellan programdagarna, ingår en halv dags arbete i en mindre arbetsgrupp, fysiskt eller digitalt på tider som deltagarna själva bestämmer

En viktig del är arbetet och lärandet som du gör på hemmaplan. Du kommer att arbeta med förberedelser inför programmet, och mellan programdagarna förväntas du pröva och omsätta ditt lärande i praktisk handling.

Referenser

”Är klarare både mot mig själv och omvärlden med vad jag vill och står för och bättre på att formulera detta. Campusveckan har gjort att jag lättare fattar beslut och vågar mer. Jag har verktygen.”
Solution Manager, Ericsson

”Min tyngd som ledare har ökat. Jag har tidigare fått gott betyg i utvärderingar från mina kollegor, men det är ännu bättre nu. Beslutar snabbare och lägger mer tyngd på fakta.”
Commercial Manager, IKEA

”Fick konkreta tips om hur jag ska bli tydligare i min kommunikation, så processen för feedback fungerar bättre nu. Jag har tonat ner ledarrollen, uppgraderat coachningen och är mer rakt på sak.”
Avdelningschef, Telia

”Är rakare, mer öppen och tar konflikter. Teorierna om coachning och konflikthantering kunde jag omsätta direkt.”
Avdelningschef, Malmö Stad

”Helheten har stärkts och jag är mer målfokuserad.”
Gruppchef, Göteborg Stad

”Gick på MiL Campusveckan för att bestämma mig om jag ville fortsätta att vara chef, och nu har jag bytt till ett nytt ledarjobb med större ansvar.”
Avdelningschef, Kungl. Biblioteket

”Min tyngd som ledare har ökat. Jag har tidigare fått gott betyg i utvärderingar från mina kollegor, men det är ännu bättre nu. Beslutar snabbare och lägger mer tyngd på fakta.”
Commercial Manager, IKEA


”Är rakare, mer öppen och tar konflikter. Teorierna om coachning och konflikthantering kunde jag omsätta direkt.”
Avdelningschef, Malmö Stad

Investering

SEK 42 000
SEK 38 000 för medlemmar,

Kost & logi tillkommer.

Priser exklusive moms.

Kursledare

Coacher

MiL Ledarskap i Praktiken* vilar på 40 års erfarenhet av ledarutveckling, samtidigt som den är nyskapande och innehåller laborativa element. Den grupp som utvecklar och driver MiL Ledarskap i Praktiken har lång erfarenhet av ledarutveckling och organisationsutveckling. De är handplockade för att med sin samlade kompetens, erfarenhet och drivkraft skapa intressanta, nyskapande och effektiva ledarutvecklingsdagar tillsammans med dig.

Helena Andén
Lång konsulterfarenhet av verksamhets- och ledarskapsutveckling inom både privat och offentlig sektor. Bred chefsbakgrund inom IKEA-koncernen där hon utvecklat en djup förståelse för förändringsprocesser samt personal- och verksamhetsfrågor.Utveckling av tvärfunktionellt samarbete, ledningsgruppsutveckling, facilitering, coachning och konflikthantering. Utbildning inom HR och socialpsykologi.

Greger Åsard Bringsäter
Legitimerad psykolog och lång konsulterfarenhet av verksamhets- och ledarskapsutveckling inom både privat och offentlig sektor. Arbetar med organisations- och ledningsgruppsutveckling samt individuell coachning. Har ett förflutet inom företagshälsovård och som reservofficer.

* tidigare MiL Personligt Ledarskap

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om MiL Ledarskap i Praktiken , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 26 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Fantastiska kursledare, de balanserade allt på ett bra sätt, deras kunskap och deras förmåga att utmana både oss som grupp och som individer var perfekt. De skapade ett bra gruppklimat, de bidrog till en öppenhet och trygg miljö.
Kursdeltagare
(5)
Fantastiskt duktiga och bra MiLcoacher som är väldigt kunniga samt inspirerande med sina erfarenheter och motivation!
Kursdeltagare
(4)
Jag uppskattade blandningen mellan teori, egna reflektioner, gruppuppgifter. Bra med en relativt liten programgrupp.

MiL Institute

MiL Institute – Kvalificerad ledar- och verksamhetsutveckling

MiL Institute är ett internationellt managementinstitut och nätverk som erbjuder: Öppna ledarskapsprogram Verksamhetsutveckling Skräddarsydda ledarutvecklingsprogram Ledningsgruppsutveckling Coachning MiLs lärfilosofi, Action Reflection Learning® (ARL) är vårt varumärke. Vi arbetar med utveckling och förändring som leder både till mer effektiva och mer...


Läs mer om MiL Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

MiL Institute

Nordenskiöldsgatan 24
211 19 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 26 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 76 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen MiL Ledarskap i Praktiken från MiL Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar