Medicinsk orientering

Längd
6 dagar
Längd
6 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Försäkringsmedicinska frågor är en oerhört central fråga inom personrelaterade försäkringar. Det är viktigt att skaffa sig ett helhetsgrepp kring området och all den kunskap som behövs för att kunna balansera det humana och affärsmässiga perspektiven gentemot kunderna.

Utbildningen utgår från den medicinska terminologin som bildar grunden för resterande delar och tar upp viktiga moment som sjukdomars och skadors uppkomst och läkningsförlopp. Kursen innehåller även försäkringsmedicinsk föreläsning av specialistläkare, medicinsk journallära, diagnoslära och behandlade praktikfall. 

Omfattning, tid och plats

3+3 dagar 

Pris:

45 000 SEK (exklusive moms)

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med försäkringsmedicinska frågor i kopplat till personrelaterade försäkringar. Kanske arbetar du som är underwriter, riskbedömare eller skadereglerare. Utbildningen ingår i flera diplomutbildningar inom de respektive yrkesområdena men går också att läsa som separat kurs.

Innehåll

Utbildningen är uppbyggd kring ett antal medicinska ämnen som är relevanta ur försäkringshänseende och genomförs under sammanlagt sex dagar fördelat på två tillfällen. 

Ämnesområden:

  • Anatomi och terminologi
  • Neurologi
  • Invärtesmedicin
  • Ortopedi
  • Ansiktstrauma
  • Ögonskador
  • Handkirurgi
  • Plastikkirurgi

Samtliga föreläsare är läkare och specialister inom sitt område.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Medicinsk orientering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL)
Sveavägen 65 (Box 45180)
104 30 Stockholm

Vässa dina specialistkunskaper hos försäkringsbranschens mest erfarna och självklara utbildningspartner

IFU är Sveriges ledande leverantör av utbildning för yrkesverksamma inom försäkring, finans, compliance och risk management. Hos oss kan du gå allt från mer omfattande diplomeringsprogram och kortare specialistutbildningar samt även e-learningmoduler. Vi erbjuder både öppna program och anpassade lösningar...

Läs mer om IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL) och visa alla utbildningar.

Highlights