Skiljeförfaranden i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkomna till vår nya och mycket efterfrågade kurs om skiljeförfaranden under ledning av Kaj Hobér som har över 40 års erfarenhet av skiljedomsförfaranden i såväl Sverige som internationella domstolar. Under kursdagen går föreläsaren igenom best practice inom ämnet och som deltagare får du den kunskap som krävs för att hantera återkommande problemställningar, fällor och fallgropar.

En stor del av de kommersiella avtal som sluts idag innehåller en skiljeklausul och det är därmed vanligt att tvister löses utanför allmän domstol. Som ombud bör man således vara beredd på att företräda sin klient såväl i allmän domstol som i skiljeförfarande.

Under denna fördjupande kursdag går föreläsaren igenom skiljeförfarandets särskilda utmaningar och möjligheter, vid såväl inhemska som internationella förfaranden. För varje skede i skiljeförfarandet diskuteras tillämpliga regler och – framför allt – vilka konkreta och ofta komplicerade tillämpningssituationer som kan uppkomma.

Kursen leds av Kaj Hobér, en av Sveriges mest välmeriterade specialister inom internationell tvistlösning. Han har tidigare varit ordförande för Stockholm Handelskammares Skiljedomsinstitut och delägare vid Mannheimer Swartling och på White & Case Advokat AB. Vidare är Kaj professor vid Uppsala universitet. Läs mer om Kaj här.

Som deltagare får du kunskap om
  • De viktigaste skillnaderna mellan en domstolsprocess och ett skiljeförfarande
  • Tillämpningsproblem vid varje skede i skiljeförfarandet
  • Edition, säkring av bevis och hantering av motkrav från motparten
  • Viktiga överväganden från ombudets perspektiv
  • Senaste lagändringarna i lagen om skiljeförfarande
Målgrupp

Kursen vänder sig till advokater och biträdande jurister som är verksamma som ombud i skiljeförfaranden eller som skiljemän. Du förväntas ha processvana och därmed kunskap om skiljedomsrättsliga frågor.

Syfte

Syftet med denna utbildning är att ge deltagarna den kunskapen som behövs för att öka förutsättningarna att vinna framgång vid skiljeförfaranden. Efter genomförd kurs har du som deltagare god kännedom om de olika regelverken i ett skiljeförfarande, skiljeförfarandets olika faser och särskilda utmaningar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

26 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

26 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skiljeförfaranden i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights