Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Begränsad behörighet ”Auktorisation B”

Distansia
Kort om utbildningen
9 800 SEK exkl. moms
   
Distans

Film

Att läsa på Distansia innebär många fördelar. Du slipper bland annat att vara på plats i en skolan, utan kan studera när det passar dig. Du behöver heller inte vara borta från familj och hem och du undviker inkomstbortfall. Titta på videon för mer information om Distansias utbildningar!

Beskrivning av: Begränsad behörighet ”Auktorisation B”

Distanskurs begränsad behörighet BB1Arbeta med elinstallationer med begränsad behörighet (BB1)

Genom att gå kursen Begränsad behörighet får du färdigheter i att från ritning- och schemaunderlag utföra installationer som bestås av begränsad behörighet. Du får även kunskaper i att följa gällande säkerhetsföreskrifter. 

Efter slutförd kurs kommer du att ha känna till vilka lagar, föreskrifter och förordningar som gäller för elektriska apparater, elanläggningar, bruksföremål och ledningar. DU kommer även ha kunskap om ledningsburna störningar. 

Genom kursen kommer du även få kunskaper i:

  • Installation
  • Felsökning och underhåll av elutrustningar
  • Orientering om miljökraven som finns vid BB1-elarbeten 

BB1Arbetsuppgifter för dig som arbetar med BB1

Med begränsad behörighet kan du göra elinstallationer vid anläggningar som har systemspänning på högst 1000 V. Du kommer kunna sätta upp och flytta gruppledningar av enstaka ljusarmatur, installationsströmställare och uttag med tillhörande kablar.

Utöver det kommer du att kunna ansluta och koppla loss apparater, maskiner eller bruksföremål eller annan anordning med tillhörande styr-regler,säkerhets- och indikeringsdon, samt göra förlängning och anslutning av kablar.

Kursen bedrivs på 100 % distans med en provdag. Du kan själva välja någon av följande orter som passar dig: Malmö-Göteborg-Stockholm, Gällivare/Malmberget. Provdagen är uppdelad i praktikprov och teoriprov. Utbildningen är helt individuell och du läser den i din egen takt. Distansia har mycket professionella, pedagogiska och behöriga ellärare som vägleder dig tryggt genom hela kursen på telefon och mail – även på kvällar och del av helg. 

Ansökan och behörighet

Du beställer utbildningen på Distansia.se eller telefon 031 210 210. Du kan även göra en intresseanmälan genom formuläret för intresseanmälan, så skickar vi dig mer information. 

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning utfärdar vi utbildningsbevis och diplom.

Investering

Utbildningen kostar 9 800 SEK exkl. moms. Du kan välja att dela upp betalningen på 2 800 SEK i startavgift och resterande på 5 månader eller betala hela startavgiften vid kursstart och få 3% rabatt.

Certifikat

BB1

BB1 – Begränsad behörighet

Begränsad behörighet (BB1) är en behörighet som riktar sig till dig som utför elinstallationsarbete på lågspänningsanläggningar.

Läs mer om BB1 – Begränsad behörighet

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Begränsad behörighet ”Auktorisation B”, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Distansia

Distansia

Distansia – E-learning-utbildningar på distans

Distansia är en del av Distanskunskap Scandinavia AB. Distansia bedriver teoretiska och praktiska elkurser på distans utifrån Elsäkerhetsverkets regler och krav. Distansia håller i utbildningar som ger dig rätt att arbeta som behörig elektriker eller som elektriker BB1.  De lärarledda elkurserna bedrivs...


Läs mer om Distansia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Distansia

Distansia

St. Nygatan 17
411 08 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Begränsad behörighet ”Auktorisation B”!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar