Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Digitalt ledarutvecklingprogram - ”Att ta beslut i komplexitet & oordning”

Consentio Ledarskap AB
Kort om utbildningen
3 tillfällen
5 995 SEK exkl. moms
   
Distans
Att ta beslut i komplexitet & oordning

Kursbeskrivning

Att hantera osäkerhet och komplexitet är en av de största utmaningarna som ledare står inför när det gäller att fatta beslut. Att, som ledare, våga stanna kvar i denna komplexitet, att kunna lyssna in och ta perspektiv hos ditt team och välja ett handlingssätt som leder till ett bra och hållbart resultat, är ingredienser i det teambaserade ledarskap som IERO utvecklat ledare i sedan över 10 år tillbaka.

Du kommer att utveckla din förmåga att:

  • Kunna ta nya perspektiv genom din förmåga att dra nytta av de olikheter som finns i de team du tillhör och/eller leder 
  • Kunna sortera mellan komplexa och enkla beslut
  • Hitta ett eget förhållningssätt genom ett praktiskt testande av forsknings-baserade teorier

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Programmet riktar sig till dig som vill utveckla din förmåga att leda dig själv och andra i en omvärld som präglas av hög förändringstakt och hög komplexitet.

Ledare som vill utvecklas tillsammans med andra spännande ledare från såväl snabb-växande techbolag, några av Sveriges största koncerner och från offentliga sektorn.

Nära 1000 ledare på olika nivåer har genomgått iero’s ledarutvecklingsprogram de senaste 10 åren

Kursinnehåll

Introduktionsträff - 26:e maj Kl. 08.30-10.45

Innehåll:

  • Komplexitet – När världen är oförutsägbar och oenig – hur navigerar vi?
  • Iero’s teammodell – Team som lyckas i komplexitet
  • Empatiskt lyssnande – för att kunna ta perspektiv för bättre beslut

Träff 1 – 8 juni Kl. 08.30-11.45
Vi varvar teorigenomgång med praktiska verktyg kring teorier kring bla Psychological Safety (Amy Edmonson) i storgrupp blandat med reflektioner i givna trios. Vi presenterar ieromodellen för team som lyckas i komplexitet (Per Hugander) för beslut i komplexa situationer där Psychological Safety (benägenheten att ta interpersonell risk i teamet) ligger som bas.

Uifrån Psychological safety och ieromodellen tittar vi på olikheter; personliga olikheter, olika ämnesdrivare i möten, olika möten olika frågor som avslutas med en hemreflektion med övningar inför nästa tillfälle.

Träff 2 – 16 juni Kl. 08.30-11.45

Vi arbetar med teorier och verktyg kring empatiskt lyssnade (Otto Scharmer). En förutsättning för att kunna ta perspektiv som vi fortsätter att djupa genom – reflektion och praktiskt testande i givna trios.
Programmet avslutas med att skapa bättre förutsättningar för beslutsfattande - där grunden är att skilja ”komplexa” frågor/beslut från ”enkla”. Vi skiljs åt med uppgiften – för er att diskutera i trios – vilken komplex fråga ska jag hantera hemma med det jag lärt mig under programmet.

Målsättning

Programmets mål är att du ska få en direkt utväxling på dina nya kunskaper samtidigt som du utvecklar förhållningssätt som ska hjälpa dig genom hela din karriär. Därför blandas konkreta modeller och övningar som du kan praktisera på hemmaplan med långsiktiga resonemang och teorier.

Att bygga väl fungerande team går som en röd tråd genom programmet. Tillsammans med personer med olika bakgrund, kompetens, branscherfarenheter etc., genomgår du en lärprocess där du utforskar och utvecklar ditt tänkande kring hur du och din organisation kan verka, trivas och lyckas i en komplex omvärld med snabb förändringstakt.

iero Digital Community – Livslångt lärande tillsammans med iero

Efter programmet ”Att ta BESLUT i komplexitet och oordning”, kommer du tillhöra iero's digitala community. Ett sammanhang där de mest nytänkande bolags- & samhällsutvecklarna utmanar varandra och utvecklas tillsammans under lång tid, via iero-faciliterade workshops på nätet.

Tid & plats

Omfattning:

Tre tillfällen under tre veckor med start den 26 maj 2020. 

Datum programdagar:

  • 26 maj Introduktion Kl 08.30-10.45
  • 8 jun Programdag 1 Kl 08.30-11.45
  • 16 jun Programdag 2 Kl 08.30-11.45

Plats:

Zoom

Anmälan

Kontakta Caroline Sallmander, VD på iero via mail: caroline@iero.se eller via
mobil: +46 731-83 65 87.
Vid anmälan får du en beställningsbekräftelse för kontaktuppgifter, mm. Du kan också använda formuläret nedan. Iero är ett helägt dotterbolag till Consentio Ledarskap.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Digitalt ledarutvecklingprogram - ”Att ta beslut i komplexitet & oordning”, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Consentio Ledarskap AB

Consentio Ledarskap AB

Investera i kunskap - Öka lönsamheten!

Consentio Ledarskap ett av branschens mest etablerade företag med uppdrag över hela Sverige och hela Europa. Sedan 1998 har vi designat utbildningar som passar just ditt företag, dina chefers och medarbetares behov. Ett urval av vad vi jobbar med; Utveckling av Grupp och...


Läs mer om Consentio Ledarskap AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Consentio Ledarskap AB


 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digitalt ledarutvecklingprogram - ”Att ta beslut i komplexitet & oordning” från Consentio Ledarskap AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digitalt ledarutvecklingprogram - ”Att ta beslut i komplexitet & oordning”!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 153 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar