Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Att leda på distans

Consentio Ledarskap AB
Kort om utbildningen
7,5 timmar
5 495 SEK exkl. moms
   
Distans

Video

Kursbeskrivning

Våren 2020 ser annorlunda ut för de flesta av oss. Ingen har idag facit på hur det kommer att se ut efter pandemin, men vi kan göra vissa antagande. Ett antagande är att arbete på distans kommer att fortsätta, om än inte lika mycket som idag när social distansering gäller. Du som ledare behöver vara duktig på att leda dina medarbetare på distans. Med rätt kunskap och verktyg kan du göra stor skillnad för dig och dina medarbetare.

I vår utbildning Att Leda på Distans varvas teori med exempel, gruppdiskussioner och hemläxor.  Dessutom följer vi upp varje deltagare med ett personligt coachande samtal.
Dina nya kunskaper kan tillämpas i ditt dagliga arbete redan under pågående utbildning!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Distansledarskap - På vilket sätt skiljer sig distansledarskap från annat ledarskap? Vi reder ut begreppen och lyfter fram viktiga delar att tänka på.

Distansmedarbetarskap - Hur är en bra medarbetare på distans? Som medarbetare har du lika stort ansvar som ledaren att få arbetet att fungera.

Kommunikation - Vilka krav ställs på kommunikation när vi inte har fysiska möte? Vi hanterar utmaningar som den digitala kommunikationen innebär.

Samarbete - Hur får man samarbete att fungera på distans? Viktiga ingredienser är engagemang, tillit och feedback.

Arbetsmotivation - Kan delegering vara ett sätt att öka arbetsmotivationen? Människor motiveras av olika saker. Det finns grundläggande teorier och metoder som hjälper dig.

Möten - Varför upplevs ibland möten som frustrerande, konfliktskapande och slöseri med tid? Med rätt verktyg skapar vi effektiva möten.

Gruppdynamik och ledarskapets faser - Leder du din grupp rätt? När människor agerar tillsammans i grupp utvecklas den. Vi behöver förhålla vårt ledarskap till både gruppens och individens behov.

Upplägg

Coachande samtal - Utbildningen bygger på att du använder verktygen och teorierna mellan tillfällena. Efter avslutad utbildning erbjuds du ett coachande samtal om ditt eget distansledarskap.

Utbildningens målsättning

Det övergripande målet är att du efter utbildningen ska känna dig tryggare och bli tydligare i ditt distansledarskap.

Pedagogik

Teori varvas med praktiska övningar i mindre grupper. Utbildningen genomförs på distans.

Praktisk information

Utbildningen omfattar tre delar och genomförs via Zoom. I god tid före utbildningen kommer du att få en guide till hur Zoom fungerar. Deltagande förutsätter närvaro med både video och ljud.

Utbildningstillfällen

För närvarande har vi tre utbildningstillfällen inplanerade, två på våren och ett till hösten.
Max 12 deltagare per utbildning. Utbildningstiden är mellan klockan 09.15 – 11.45 vid varje tillfälle med korta raster är inlagda.

Utbildning 1:

Onsdagar 20/5, 27/5, 10/6

Utbildning 2:

Tisdagar 26/5, 2/6, 16/6

Utbildning 3:

Måndagar 31/8, 7/9, 21/9

Investering

Utbildningen kostar 5 495:- ex moms. I priset ingår 7,5 timmars handledarledd digital utbildning där det ges möjlighet att diskutera och ställa frågor, allt utbildningsmaterial, samt ett personligt coachande samtal med en av Consentio Ledarskaps erfarna handledare.

Anmälan

Du anmäler dig till info@ledarskap.se eller använd formuläret nedan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda på distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Consentio Ledarskap AB

Consentio Ledarskap AB

Investera i kunskap - Öka lönsamheten!

Consentio Ledarskap ett av branschens mest etablerade företag med uppdrag över hela Sverige och hela Europa. Sedan 1998 har vi designat utbildningar som passar just ditt företag, dina chefers och medarbetares behov. Ett urval av vad vi jobbar med; Utveckling av Grupp och...


Läs mer om Consentio Ledarskap AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Consentio Ledarskap AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att leda på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 149 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar