Narkotikabrott i praktiken – fördjupningskurs

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Narkotikabrottslagstiftningen och inte minst praxis är under ständig förändring. Vår nya kurs med hovrättsrådet Karoline Fridolf ger dig fördjupade kunskaper om olika gärningsformer, deras samband med varandra samt vad som får betydelse vid straffvärde- och påföljdsbedömningen.

Kursen inleds med att de olika gärningsformerna i narkotikastrafflagen behandlas utifrån vad de innebär och hur de förhåller sig till varandra. Befattning med narkotika som är avsedd att säljas behandlas särskilt. Detsamma gäller brottet narkotikasmuggling.

Under kursen diskuteras även de osjälvständiga brottsformerna försök, förberedelse och stämpling till narkotikabrott och narkotikasmuggling.

Problematiken kring om instämt händelseförlopp utgör ett eller flera brott samt förhållandet mellan narkotikasmuggling och narkotikabrott belyses i ett särskilt avsnitt.

Hur faktorer som syftet med narkotikahanteringen, sorten och mängden narkotika och vilken roll gärningspersonen har innehaft påverkar gradindelningen av narkotikabrottet samt vilken betydelse dessa faktorer har på straffvärde- och påföljdsbedömningen behandlas i ett större och avslutande avsnitt.

 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

8 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

8 maj, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Narkotikabrott i praktiken – fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights