Fördjupningskurs i allmän straffrätt och brottmålsprocessens ram

BG Institute, i Falkenberg
Längd
Två dagar
Pris
23 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
Två dagar
Pris
23 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 23 900 SEK exkl. moms / person

KursbeskrivningVälkommen till vår nya kurs där allmän straffrätt och processens ram i brottmål förenas. Kursen hålls i en härlig och inspirerande miljö på Falkenberg Strandbad i vackra Halland.


Under två dagar ger den uppskattade föreläsaren och rådmannen Catharina Månsson dig fördjupade kunskaper i såväl vad som krävs för att gärning ska utgöra ett brott som vilka straffprocessuella frågeställningar som är kopplade till en gärningsbeskrivning.

Kursen innehåller en djupgående beskrivning av strukturen i den allmänna straffrätten. Med utgångpunkt i brottsbegreppet redogörs för grunderna för otillåten gärning och personligt ansvar. Du kommer att utveckla dina kunskaper att hantera dessa frågor på ett strukturerat sätt. Särskild fördjupning kommer att göras i uppsåtet som begrepp, täckningsprincipen och ansvarsfrihetsreglerna. Även de osjälvständiga brottsformerna försök och förberedelse liksom medverkansansvar kommer att behandlas. Beslutsmodeller och tankescheman av olika slag diskuteras.

Straffprocessuella frågor kommer också att tas upp på kursen. Åklagarens gärningspåstående är brottmålets kärna och brottmålsprocessens ram. Som försvarare bör man veta vilka krav som kan ställas på åklagarens gärningspåstående och vilket prövningsutrymme domstolen har. I sammanhanget kommer även ramarna för domstolens materiella processledning att hanteras.

The Retreat Club SPA samt trerätters middag
 När första kursdagen avslutas byter vi om till morgonrockar och beger oss till The Retreat Club – en stor, inglasad, grönskimrande pool-oas. Relaxa i uppvärmda inomhuspooler, utomhuspooler eller bastu med havsutsikt eller hitta ditt lugn framför brasan i eldrummet. För den som vill finns även ett gym i anslutning samt sociala ytor med bland annat biljard och shuffleboard.

Därefter väntar fördrink, snacks samt trerätters middag med tillhörande vinpaket då du ges möjlighet att utbyta kunskaper och erfarenheter med de övriga deltagarna.

I kurspriset ingår
12 kurstimmar, övernattning i enkelrum, inträde till The Retreat Club SPA med smoothie och fruktsallad, fördrink, trerätters middag inklusive vinpaket på fredagskvällen, samt frukost, lunch och fika båda kursdagarna.

Som kursdeltagare får du kunskap om:

  • Nya rättsfall som har betydelse på områdena
  • Verktyg för att processa på ett riktigt och trovärdigt sätt
  • Redskap för god argumentation rörande straffrättens centrala delar
  • Ökad förmåga att se eventuella svagheter i domstolarnas domskäl
  • När man ska reagera på en gärningsbeskrivning
  • Hur domstolen måste förhålla sig till en gärningsbeskrivning och ett påstående om visst brott
  • En bra grund för formulering av överklagande till hovrätt och till Högsta domstolen

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Falkenberg

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fördjupningskurs i allmän straffrätt och brottmålsprocessens ram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights