Målsägandebiträdet i praktiken - fördjupning

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Denna fördjupningskurs är casebaserad och interaktiv där deltagarna under ledning av advokat Anna Hellron Wikström får möjlighet att fördjupa sig flera av de komplexa situationer målsägandebiträdet kan komma att ställas inför.

Att, som målsägandebiträde, företräda en person som har utsatts för brott är ett viktigt uppdrag som kräver kunskap om såväl straff- som processrättsliga regler men även kunskap om hur man bäst bemöter människor i kris. Målsägandebiträdet kan inom ramen för sitt uppdrag komma att ställas inför en rad svåra situationer och avväganden som kan vara svåra att hantera. Kursen kommer att utgå från ett antal case, där deltagarna får möjlighet att dela erfarenheter och ta del av advokat Anna Hellron Wikströms expertis och erfarenheter efter många års arbete som målsägandebiträde. Det kommer även finnas tillfälle för deltagarna att lyfta egna situationer och frågeställningar de i sin roll som målsägandebiträde ställts inför. Kursen rekommenderas för advokater och jurister som har tidigare erfarenhet av uppdraget som målsägandebiträde. För en mer grundläggande och genomgående kurs om uppdraget som målsägandebiträde hänvisas till kursen ”Målsägandebiträdet i praktiken”. Som deltagare får du kunskap om
  • Komplexa situationer och frågeställningar målsägandebiträdet kan komma att ställas inför i sitt uppdrag
  • Utbyte av erfarenheter med andra advokater och jurister om rollen som målsägandebiträde
Målgrupp Kursen vänder sig till advokater och biträdande jurister som har tidigare erfarenhet av uppdraget som målsägandebiträde.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

6 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

6 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Anna Hellron Wikström är advokat och delägare vid Insulander Lindh Advokatbyrå där hon arbetar med familjerätt och brottmål. Hon åtar sig uppdrag som medlare i familjerättsliga mål, som ombud i tvister kring vårdnad, boende och umgänge, målsägandebiträde och särskild företrädare.

Hon har stor erfarenhet av parallella processer (brottmål/familjerätt) och av att företräda barn och unga. Anna håller föreläsningar och kurser inom sina fokusområden och har bl.a. föreläst på juristutbildningen på Stockholms Universitet och under Advokatdagarna såväl som för polis och andra yrkesgrupper om sitt arbete som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn, medlare, parallella processer, familjerätt, att företräda personer med psykisk ohälsa, barnkonventionen som lag m.m.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Målsägandebiträdet i praktiken - fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights