Visa utbildning.se som: Mobil

Mentaliseringsbaserat Behandlingsarbete

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
3 dagar
4 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-16 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Mentaliseringsbaserat Behandlingsarbete

Jobbar du med behandling och vill fylla på din verktygslåda? Mentaliseringsbaserat behandlingsarbete öppnar nya dörrar. Nu startar en till omgång för er som inte fick plats i våras!

Människors förmåga till mentalisering är grundläggande för vår psykiska hälsa. Att kunna förstå oss själva och andra som drivna av tankar, känslor, drömmar, hopp och längtan, har visat sig centralt för vårt välbefinnande. Mentaliseringsbaserad terapi (MBT) utvecklades från början i arbetet med personer med emotionell instabil personlighetsstörning (tidigare borderline), men har under de senaste åren framgångsrikt kommit att användas som terapeutisk hållning och strategi inom flera andra områden.

Kursen ger kunskap om de grundläggande begreppen inom mentaliseringsteorin och hur dessa förhåller sig till anknytningsteori. Detta skapar förutsättningar för att sedan lära ut mentaliseringsbaserade behandlingsstrategier, förhållningssätt och interventioner. Fokus ligger på arbete med barn, ungdomar och familj, men de teorier som lärs ut passar lika bra i arbete med vuxna.

Introduktionskursen vänder sig till dig som vill utveckla dina befintliga metoder i arbetet. Du kanske arbetar som behandlingsassistent, socionom, sjuksköterska, terapeut, kurator eller inom ett annat behandlande yrke.

Upplägg
09.00-16.00 24,25,26 oktober

Video

   

Upplägg

Datum:

09.00-16.00 24,25,26 oktober

Mat & logi

Mat och dryck
Frukost och Pausfika ingå

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mentaliseringsbaserat Behandlingsarbete , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(4)
Engagerade föreläsare och bra kunskap om människan.
Kursdeltagare
(5)
Nya insikter och verktyg till framtida möten, tack!

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som fungerar, vill vi höja kompetensen inom socialtjänst, skola och psykiatri. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av föreläsningar,...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören