Visa utbildning.se som: Mobil

KBT för Skolsköterskor HT 2022

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
4 dagar
8 900 - 9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-08-29 09:00 - Distans
Sista ansökan: Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan kursstart.
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Distans med träffar
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-08-29

Stockholm
9 900 SEK
2022-08-29
ett hjärta

Kursbeskrivning

Skolsköterskans roll och ansvar är brett.

Elevhälsans medicinska insatser, där skolsköterska och skolläkare ingår, arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande.

Skolsköterskan träffar elever för hälsobesök som innefattar hälsosamtal samt allmänna hälsokontroller. Eleverna erbjuds även enklare sjukvårdsinsatser.

Syftet med hälsosamtalen är att stödja en hälsosam livsstilsutveckling och att tidigt upptäcka ohälsa. I hälsosamtalet får eleven möjlighet att reflektera över sina egna förutsättningar och val för att stärka möjligheterna att leva ett hälsosamt liv. Problemområden som ofta förekommer är ångest, social rädsla, ätstörningar, självskadebeteende, neuropsykiatriska funktionsvariationer, tobak- och drogproblematik, livsstilsförändringar och problematisk skolfrånvaro. Tillsammans med övriga insatser inom elevhälsan arbetar skolsköterskan i team kring eleverna och kan i sin roll även handleda och stötta annan personal vid frågor inom området hälsofrämjande och förebyggande arbete.

Vi har utifrån detta behov tagit fram en utbildning för att stötta och vidareutbilda dig som skolsköterska. KBT för skolsköterskor är en fördjupning i de verktyg som visat sig kraftfulla för att stötta och förebygga psykisk och fysisk ohälsa och hjälpa barn och unga att lyckas med beteendeförändringar.

Innehåll

  • Beteendeanalys – det användbara verktyget för att förstå beteenden och för att hjälpa och motivera människor till förändring. Metoder och verktyg kring två av de vanligaste problemområdena, stress och ångest gås igenom.
  • Mål och värderingar – få eleven delaktig i förändringsprocessen för att förbättra chanserna till förändring.
  • Beteendemedicin – När psykologi och medicin möts; Hur kan du få de elever du möter att följa hälsoråden, hur kan du arbeta med barn som är rädda för till exempel vaccination. Bli bra på att bedöma risksituationer och hitta relevanta copingstrategier. Målet är att minska kroppsliga besvär.
  • Psykoedukation – hur du kan bli skicklig på att ge information på ett sätt som gör att eleven kan ta till sig och förstå.
  • Samtalsmetodik – Samtalet är vårt viktigaste verktyg för att åstadkomma förändring. Vi tar upp viktiga saker att tänka på och göra i samtalssituationen. Vi går också igenom hur man som skolsköterska kan prata med elever om självskada.

Utbildningens upplägg

Dag ett: Att se beteenden, allmänna förändringsprinciper, arbeta med mål och värderingar.

Dag två: samtalsmetodik för förändring, att ge bra instruktioner, effektiva bedömningssamtal, mål relation självrespekt. Att samtala med barn och unga om självskada.

Dag tre: Tekniker vid oro och ångest hos barn. Metoder och verktyg vid olika typer av ångest och oro, bland annat blodfobi.

Dag fyra: stress hos barn och unga.  Vi går igenom hur man kan jobba med uppskjutandeproblematik och prestationsångest.Vi arbetar med verktyget beteendeexperiment.  Sammanfattning och avslut.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning får du ett signerat kursintyg som du kan använda för ex ditt CV.

Mat & logi

Frukost och lyxigt fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller så har du med dig matlåda, som går att värma på plats.

Tid & plats

Datum: 19 maj, 20 maj, 2 juni, 3 juni.

Tid: 9.00-16.00

Plats: Magelungens lokaler, Bondegatan 35 och webben

Kursledare

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Magelungen. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik. Peter har också tidigare arbetat som organisationskonsult och med förändring av verksamheter.

peter.friberg@magelungen.com

Kristina Loftsson är leg psykolog med inriktning mot arbetslivets psykologi. Hon har bland annat utvecklat behandlingsprogram för stress och utmattning och utbildat chefer och medarbetare i ökad hållbarhet i arbetslivet. Hon är en uppskattad föreläsare och har en bakgrund som journalist och arbetat som reporter och redaktör på Sveriges Televison, framförallt med barn- och ungdomsprogram.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT för Skolsköterskor HT 2022, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Akademi Magelungen

Under våren kommer vårat utbud att websändas. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss på vår hemsida. AKADEMI MAGELUNGEN Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera KBT för Skolsköterskor HT 2022!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen KBT för Skolsköterskor HT 2022 från Akademi Magelungen, fyll i dina uppgifter: