Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-12 av 12 träffar
 

Rollen som webbredaktör

För att kunna leva upp till de krav som ställs på dig som satsar på en karriär inom webb och webbredaktionellt arbete i ett snabbt föränderligt och tekniskt framåtskridande samhälle, behövs ständig vidareutbildning och inhämtande av kunskaper från ett så brett spektrum som möjligt.

Typiskt innehåll i webbredaktörsutbildningar

Här på utbildning.se hittar du en uppsjö av kurser, både på plats och på distans, för dig som vill fördjupa eller bredda din kompetens som webbredaktör och lära dig allt ifrån att skriva webbanpassade texter till att förstå webbsidors uppbyggnad med hjälp av HTML och CSS. Det kan också vara till fördel att lära sig hantera olika Content Management Systems (CMS) bland vilka det mest populära idag är WordPress.

Sociala medier har växt till en betydelsefull kommunikationskanal och en webbredaktör tjänar på att veta hur de kan nyttjas i syfte att nå ut med företagets budskap till kunder och intressenter. En utbildning för en webbredaktör i sociala medier kan ge ökad förståelse för hur sociala medier kan användas strategiskt i det dagliga arbetet. Det finns också kurser för att lära sig skriva speciellt för sociala medier och anpassa texterna efter målgrupp och mottagare.

Då många webbredaktörer dessutom arbetar med design, redigering och internetpublicering av bilder finns det också god anledning att lära sig hantera fotoredigeringsprogram som Photoshop och InDesign eller webbdesignprogram som Adobe Dreamweaver.

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Projektledning med agila metoder...

Lars Sundermeyer har tidigare arbetat som projektledare och kände därför till begreppen Scrum och Kanban redan innan han bokade sig på 2-dagarskursen. Lars valde att delta på Informators kurs Projektledning med Agila metoder för att ta reda på om det fanns delar av agil projektledning som gick att implementera i hans dagliga arbete.

Läs mer
Kurspaket i design, copy, webb &...
- Ta kontroll över produktionen

Batteri erbjuder ett antal kurspaket inom områdena design, copy, webb och foto.

Läs mer