Kurser för webbredaktören

När HTML, CSS och CMS är dina bästa kompisar

Webbredaktören arbetar med alltifrån bild- och textredigering och publicering till marknadsföring i sociala medier. En utbildning till webbredaktör ger dig kunskap för att hantera verktyg för webbdesign, bildredigering och texthantering.
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Rollen som webbredaktör

För att kunna leva upp till de krav som ställs på dig som satsar på en karriär inom webb och webbredaktionellt arbete i ett snabbt föränderligt och tekniskt framåtskridande samhälle, behövs ständig vidareutbildning och inhämtande av kunskaper från ett så brett spektrum som möjligt.

Typiskt innehåll i webbredaktörsutbildningar

Här på utbildning.se hittar du en uppsjö av kurser, både på plats och på distans, för dig som vill fördjupa eller bredda din kompetens som webbredaktör och lära dig allt ifrån att skriva webbanpassade texter till att förstå webbsidors uppbyggnad med hjälp av HTML och CSS. Det kan också vara till fördel att lära sig hantera olika Content Management Systems (CMS) bland vilka det mest populära idag är WordPress.

Sociala medier har växt till en betydelsefull kommunikationskanal och en webbredaktör tjänar på att veta hur de kan nyttjas i syfte att nå ut med företagets budskap till kunder och intressenter. En utbildning för en webbredaktör i sociala medier kan ge ökad förståelse för hur sociala medier kan användas strategiskt i det dagliga arbetet. Det finns också kurser för att lära sig skriva speciellt för sociala medier och anpassa texterna efter målgrupp och mottagare.

Då många webbredaktörer dessutom arbetar med design, redigering och internetpublicering av bilder finns det också god anledning att lära sig hantera fotoredigeringsprogram som Photoshop och InDesign eller webbdesignprogram som Adobe Dreamweaver.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨