Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Photoshop-kurs för nybörjare och avancerade användare

Den första versionen av programmet, kom ut på marknaden 1990 och var baserat på programmet Display vilket skapades 1987. Den senaste versionen av programmet kom ut i juni 2014. Programmet utvecklas ständigt och kommer med nya och uppdaterade funktioner vilket gör att man som användare ständigt kan utveckla sina kunskaper. Detta leder till att man aldrig blir uttråkad som användare av programvaran. Genom att gå en Photoshop-kurs kommer du få tillgång till ett program med oändliga möjligheter.

Varför gå en Photoshop-kurs?

Det finurliga och kanske även storheten med programmet är deras arbete med så kallade ”lager”. Tanken med dessa lager är att man kan skapa olika delar av bild separat. På så vis kan man redigera en del av en bild utan att de andra delarna av bilden berörs. Tänk att varje lager du skapar är ett transparent plastark, om du ritar på ett ark så påverkar inte det de andra arken. Du kan ändra ordning på arken, lägga till eller ta bort ark, varje lager som inte har något märke kommer inte synas. Precis på samma sätt fungerar lager i detta program. Ritar man något på varje ark så skapar det något tillsammans. En Photoshop-kurs har ofta sin utgångspunkt i hur man arbetar med just lager.

Det finns självklart flera andra verktyg att använda sig av när man arbetar med detta program, till exempel 3D-verktyget. Där kan man enkelt förvandla ett 2D-element till 3D. Med Retuschering-verktyget kan du sudda, ta bort, lägga till, ändra färg etc. för att få bilden exakt som du vill ha den. Allt detta kan du ta del av om du väljer att gå en kurs i Adobe Photoshop.

Något för alla

Programmet används främst för professionell redigering och hantering av bilder. Både när det gäller för webb men även när det handlar om att förbereda bilder för tryck. Det är ett verktyg som är relativt lätt att sätta sig in i och man kan ha stor glädje av en Photoshop-kurs i sitt privata liv. Tack vare att programmet är så pass rikt och samtidigt komplext blir det ofta så att användare spenderar mycket tid på att lära sig nya trix och tekniker. Att gå en Photoshop-kurs behöver inte vara svårt och man kan, efter en kort introduktion, lära sig att skapa tilltalande produkter.

En Photoshop-kurs skapar möjligheter

Photoshop används för professionell bildhantering. Du kan göra det mesta med en bild i programmet. Under en Photoshop-kurs lär du dig att skilja på olika bildformat och hur paletter och verktyg fungerar samt enklare redigering av en bild. Mer avancerade utbildningar går djupare in i programmet och lär dig att till exempel effektivt använda lager, markeringar, kanaler, masker samt hur färg och tonstyrning kan skapa effektfulla bilder.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
D&T Företagsutbildning

InDesign: "Kursledaren var mycket duktig och kursen var mycket lärorik. Känner att fler borde ha gått den här kursen då det var många aha-upplevelser och mycket som är användbart för oss."

Läs mer om vad våra referenser säger om D&T Företagsutbildning.

Läs mer