Visa utbildning.se som: Mobil
Sök utbildning
Sök arrangör
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Sök utbildning
Sök arrangör
Populära ämnen
Teknik
Ledarskap
Vård
Ekonomi
Arbetsmiljö
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildningFöretagsanpassad utbildningDistans med träffarÖppen utbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-20 av 153 träffar
Page 1 of 8
Annonser

Ämnen inom Webbdesign & Layout

Mer om utbildningar inom webbdesign och layout

När du går en utbildning inom webbdesign och layout kommer du att få lära dig att skapa professionella webbsidor. Du kan både bygga vidare eller påbörja dina kunskaper inom webbdesign och layout.

Webbdesign och layout i Stockholm

Webbdesign och layout i Göteborg

Webbdesign och layout i Malmö

Webbdesign och layout på distans

Vad är design?

Design handlar utformningen av ett gränssnitt mellan en produkts funktioner och dess användare. Ännu mer begränsat används begreppet design för att beteckna ett föremåls utseende eller den del av processen som innehåller element av konstnärligt skapande eller estetiska överväganden. Populärt används ordet design också för att beteckna produkter, tjänster eller miljöer med tydligt estetiskt uttryck. Vi har samlat utbildningar som fördjupar sig i de enskilda delarna men även vidareutbildningar som ger dig en större förståelse för hur design och olika medier kan användas för att skapa och marknadsföra produkter och tjänster. Fokus vilar på de produkter och tjänster som är IT-relaterade. 

Hur ser en arbetsdag ut för en webbdesigner?

En webbdesigners arbetsuppgifter är precis som namnet webbdesigner säger, de arbetetar med just att planera, skapa och koda utseendet på en webbsida och ser till att olika funktioner fungerar rätt utifrån ett UX och UI-perspektiv. Det kan till exempel handla om att en bild ligger på rätt ställe och att det är rätt färger och former på rätt ställen. Det är ett mycket viktigt arbete som webbdesigners gör då en hemsida eller webbplats är företagets digitala ansikte utåt, därav är det mycket viktigt att allting ser bra ut och fungerar som det ska.

Olika språk du kommer programmera i som webbdesigner är till exempel HTML, Javascript, XML och ASP. Exempel på bildhanteringsprogram du kommer kunna arbeta med i ditt arbete som webbdesigner är Photoshop och Fireworks. 

Exempel på vad du kan få lära dig i din webbdesign-utbildning

 • Layout, bild och färg för hemsidor
 • HTML
 • XML
 • Javascript
 • HTML, XHTML och CSS från grunden
 • Photoshop
 • Adobe InDesign
 • Adobe XD
 • Adobe Premiere
 • Illustrator / Excel
 • Typografi
 • Grafisk design
 • UX-design
 • UI-design
 • Design Thinking
 • Olika CMS-verktyg som till exempel WordPress
 • Databashantering med MySQL, SQL

Vem passar en utbildning i webbdesign och layout för?

Att utbilda sig till webbdesigner passar dig som har ett intresse för det tekniska och har en känsla för det grafiska på webbplatser. Det finns kompetensutbildningar för dig som vill fortsätta att utveckla dig inom ditt befintliga yrke men det finns även kurser för dig som inte har någon tidigare erfarenhet och vill lära dig från början.