Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Mer om PCC-certifiering

ICF PCC - certifiering

PCC står för Professional Certified Coach. Att gå en certifierande coachutbildning är ett bra val eftersom många kallar sig coach men få är certifierade. ICF, International Coach Federation, är en av de största certifieringsorganisationerna som erbjuder det enda kända globala certifieringssystemet som inte är knutet till en speciell utbildning.

Syftet med certifieringssystemet är att säkerställa kvaliteten på coaching runt om i världen enligt ICF:s etiska standarder. ICF har utformat elva kärnkompetenser som varje coach bör besitta.

Hos ICF finns tre certifieringsnivåer och varje nivå innehåller specifika krav som ska vara uppnådda. PCC är det andra steget. Ansöker du om sådan certifiering ska din ansökan innehålla följande:

  • 125 dokumenterade coachspecifika utbildningstimmar
  • Minst 10 timmar med en eller flera kvalificerade coacher över minst 3 månader.
  • 500 klienttimmar, minst 450 av dem ska vara betalda. De ska vara fördelade på minst 25 klienter
  • Inspelat klientsamtal på 30 minuter

När din ansökan har godkänts får du göra en examen i tre steg. Examen innehåller de inspelade samtalen och ett skriftligt prov som görs via internet. Resultatet av dessa tre delar vägs samman till ett slutgiltigt resultat. En PCC-certifiering tar flera år att få med klient- och utbildningstimmar osv. Certifieringarna måste hela tiden förnyas, vilket innebär att nya utbildningstimmar krävs.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Mer inom området
Reportage
”Jag tror det är det bästa betyg...

Susanna, som aldrig siktat på coaching som yrke, ska nu certifiera sig hos International Coach Federation. Ronnie är numera certifierad coach och har startat eget coachingföretag.

Deras gemensamma nämnare? De har gått utbildningen ”Diplomerad coach – grundutbildning” hos Akademi Coachstjärnan AB.

Läs mer