Praktisk hydraulik

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik, i Örnsköldsvik (+2 orter)
Längd
2 dagar
Pris
12 100 SEK exkl. moms
Längd
2 dagar
Pris
12 100 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Välkommen till vår spännande kurs där du kommer att dyka in i världen av hydraulik med en första-klassig förståelse och praktisk tillämpning.

Inga förkunskaper krävs – bara en nyfikenhet att utforska och lära dig om de kraftfulla hydrauliska systemen.

Kursinnehåll:

Komponentkunskap:

Lär dig insidan och utsidan av hydrauliska komponenter, inklusive pumpar, motorer, cylindrar och ventiler. Utforska deras arbetsprinciper och förstå deras kritiska roller i hydraulsystemet.

Schemaläsning och Symboler:

Knäck koden genom att fördjupa dig i schemaläsning och förståelse av hydrauliska symboler. Lär dig tolka scheman och öka din förmåga att snabbt identifiera systemkomponenter.

Systemfunktion och Systemuppbyggnad:

Få en övergripande förståelse för hur hydrauliska system fungerar och hur de byggs upp. Kursen ger dig verktygen att analysera och förstå systemets funktioner.

Hydraulvätskor:

Förstå vikten av renhet och säkerhet i hanteringen av dessa vätskor och bygg en grundläggande förståelse för deras funktioner.

Laborationer och Praktiska Tillämpningar:

Koppla teorin till praktiken genom laborationer och övningar. Upptäck hur du kan tillämpa dina nyvunna kunskaper i verkliga scenarier och stärk din förmåga att lösa hydrauliska utmaningar.

Kursens Mål:

Efter avslutad kurs kommer du att ha en förståelse för hydrauliska system och komponenter. Du kommer att kunna läsa och tolka hydrauliska scheman, komponent kännedom, och ha förmågan att praktiskt tillämpa dina kunskaper genom laborationer.

Varför Välja Vår Kurs?

Inga Förkunskaper Krävs: Öppen för alla som är intresserade av att lära sig om hydraulik.

Hands-On Lärande: Praktiska laborationer för att förankra teorin i verkliga situationer.

Experthandledning: Få undervisning av erfarna experter inom området.

  • Utbildningsform: Kompetensutveckling
  • Längd: 2 dagar
  • Start: löpande
  • Ämnesområde: Hydraulik
  • Upplägg: hos kund eller på ITH (Öppen kurs)
  • Ort: Örnsköldsvik / distans

Målgrupp

Kursen vänder sig till montörer och tekniker som vill dela upp grundkursen i flera delar. Denna del rör komponenter och system. Det rekommenderas starkt att komplettera med kursen kvalitet, renhet och säkerhet.

Kursens mål

Målet med kursen är att ge deltagaren en bra förståelse för hur hydrauliska system och komponenter fungerar. Kursen ger deltagaren goda förutsättningar att utifrån hydraulikschema förstå ett hydraulsystems funktioner och känna till de vanligaste komponenternas funktion och syfte i systemet. Deltagaren ges möjlighet att praktiskt tillämpa kunskaperna genom laborationer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk hydraulik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ITH - Institutet för tillämpad hydraulik
Sörbyvägen 1
89161 Örnsköldsvik

ITH - Institutionen för tillämpad hydraulik

Kunskapsspridning är en självklar del i vår verksamhet och därför vill vi tillhandahålla en hel del kurser som vi vet efterfrågas. Vi vet också att flexibilitet är ett måste vid kompetenshöjning och därför kan ITH erbjuda fyra olika kursformer:Hos kund - vi kommer...

Läs mer om ITH - Institutet för tillämpad hydraulik och visa alla utbildningar.

Highlights