24 sep 2021

Vidareutbildning för Industridesigner

Vidareutbildning för Industridesigner

Som industridesigner formger du olika typer av industriprodukter – det kan handla om allt från brödrostar till bilar. Målet för industridesignern är att ta fram en produkt som fungerar väl i sitt sammanhang och som har en genomtänkt estetik.

I arbetet tar du som industridesigner både fram helt nya produkter och vidareutvecklar även redan existerande produkter som redan finns på marknaden. Som industridesigner kan man vara specialiserad på ett visst material, en viss slutprodukt eller en viss tillverkningsprocess.

Förslag på vidareutbildning för dig som industridesigner

För att lyckas som industridesigner krävs det hög kompetens inom bland annat marknadsföring och kommunikation. Det krävs givetvis att du har en kreativ och konstnärlig förmåga och du kan hitta nya lösningar.

Som industridesigner arbetar du ofta tillsammans med andra designers samt produktbeställare. Det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du kan presentera dina idéer på ett bra sätt. Genom en kurs i presentationsteknik, retorik eller mötesteknik kan du bli bättre på att förmedla dina idéer till kunder och kollegor. 

Som industridesigner bör du vara serviceinriktad och kunna lyssna till de behov som kunden och marknaden ställer. Då arbetet ofta innebär att arbeta mot deadlines är det även viktigt att kunna hantera stress. Om du som industridesigner vill bli bättre på att hantera tidsintensiva perioder på jobbet kan kurser inom personlig effektivitet, stresshantering eller mindfulness vara lämpliga.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Framtidsutsikter

Möjligheterna till jobb beror på vilken inriktning en industridesigner har. De flesta som arbetar som industridesigner arbetar därför inom flera olika inriktningar såsom industridesign, produktdesign och interaktionsdesign. Detta kräver att du har bred kompetens och att du är flexibel.Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för yrken inom ekonomi

Jobbar du med ekonomi och vill lära dig något nytt? Oavsett om du vill gå en vidareutbildning för att utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill bygga på din kompetens för att kunna ta nästa steg i karriären så finns det en utbildning för dig. Att hitta en utbildning i det stora utbudet som finns idag och som passar din situation är däremot inte helt lätt.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för pedagogiska yrken

Oavsett om du vill gå en kurs för att utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill bygga på din kompetens för att kunna ta nästa steg i karriären så finns det många fördelar med att gå en vidareutbildning.  Att hitta rätt i utbildningsdjungeln som finns idag är däremot inte alltid det lättaste. Av den anledningen har vi på utbildning.se sammanställt en guide.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-03

Topp 20: hetaste kompetenserna för projektledare 2019

utbildning.se är i farten igen, den här gången har vi granskat 600 tjänster för projektledare. Utfallet är de hetaste kompetenserna för projektledare 2019. Det har skakats om i toppen, men examen fortsätter att vara mest eftertraktat av arbetsgivarna.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!