Academy tar ett nytt grepp i utbildningsbranschen

Academy använder en smart utbildningsmetod som erbjuder dig med rätt egenskaper att byta karriär eller att ta ett kliv uppåt. Med sina utbildningsprogram slår Academy ett hårt slag för kompetensutveckling. Men hur är det möjligt gå från noll till färdigutbildad och anställd på bara 12 veckor? 

Academy

 

Academy använder en smart utbildningsmetod som erbjuder dig med rätt egenskaper att byta karriär eller att ta ett kliv uppåt. Med sina utbildningsprogram slår Academy ett hårt slag för kompetensutveckling. Men hur är det möjligt gå från noll till färdigutbildad och anställd på bara 12 veckor?

Kompetensutveckling är knappast något nytt för oss på utbildning.se och säkert inte för dig som läser heller. Vi brinner för kompetensutveckling och önskar att så många som möjligt ska få möjligheten att vidareutveckla sig. Som tur är, är vi inte ensamma! Sedan 2015 har Academy skapat nya förutsättningar för vad det innebär att vidareutveckla eller omskola sig mitt i karriären.

Vilka är Academy?

Du har säkert hört talas om rekryteringsföretaget Academic Work.Academy är ett systerbolag till Academic Work, fast med fokus på utbildningar inom rekryteringstörstande branscher. Bland annat gäller det den brännheta IT-branschen men de har utbildningar inom såväl byggprojektledning som sälj- och affärsverksamhet.

Academy erbjuder ett effektivt sätt för dig att bryta dig in i en helt ny yrkeskategori. Runt hälften av privatanställda tjänstemän under 36 år tror sig byta karriär fler än en gång under sitt yrkesliv: enligt en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Unionen. Detta betyder att kravet på relevanta alternativ är höga. Men få är sugna på att hoppa av karriären och gå tillbaka till skolbänken i flera år.

Det fascinerande med Academy är att du är redo efter 12 veckors utbildning. Dessutom är du, efter avslutad utbildning, garanterad en tillsvidareanställning som konsult för Academic Work räkning. Academy ger dig därför inte bara en intensivutbildning utan sätter dig direkt i arbete inom samma område som du precis studerat.

Vem kan gå en utbildning via Academy?

Vem som helst egentligen. Utbildningarna ser mer till de sökandes motivation än att vad de tidigare har jobbat med eller vilken utbildningsnivå de har. Men trycket är hårt! Till varje program är antalet sökande mellan 2 000 till 3 000 kvalificerade ansökningar, där endast 20–30 platser fördelas. Det är ett enormt tryck, något som varit bestående sedan starten 2015.

Den typiske deltagaren i Academys program är en person i 30-årsåldern. Oftast har de pluggat eller hunnit samla på sig en del arbetslivserfarenhet, ibland både och. Att man har med sig någon form av kompetens är vanligt, men inte ett måste. I nuläget är ca 48 % av deltagarna kvinnor, Academy har jobbar aktivt med att sponsra kvinnliga nätverk och med riktad marknadsföring för att jämna ut deltagandet mellan könen.

En process i tre viktiga steg

Antagningen till programmen sker i tre steg. Det hela bygger på en grundlig process: Rekrytering --> Accelerated Learning --> Arbete.

Rekrytering är det första steget och innebär ett omsorgsfullt sökande efter rätt personer. För att får göra en ansökan till ett program behöver du först klara ett antal olika tester innan du är välkommen in med en ansökan. Men det är alltid kandidatens potential som väger tyngre än CV:et och dina tidigare erfarenheter. Det viktigaste är inte vad du som kandidat redan kan, utan vad du visar att du vill.

Det andra steget är Academys utbildningsmetod Accelerated Learning, vilket innebär praktiskt lärande i högt tempo med ständig feedbackdialog. Inspiration till metoden är hämtad från en amerikansk modell där bootcamp learning är vanligare. för en treårs utbildning gör Academy dig redo för ditt nya jobb på bara 12 veckor. Utbildningen håller sig konsekvent nära hur det faktiska yrket är i praktiken, vilket betyder att övningar och material alltid är nära kopplat till arbetslivet

Det tredje steget placerar dig direkt i tjänst! Du som slutför programmet blir tillsvidareanställd av systerbolaget Academic Work. Fler än 300 företag har anställt en Academy alumn.

Intervju med Emelie Bernhardsson

Emelie Bernhardsson

Vi har intervjuat Emelie Bernhardsson, Managing Director på Academy. Vi ställde följande frågor för att bättre förstå Academys verksamhet och hur de jobbar med kompetensutveckling.

Vad är det bästa med hur Academy utbildar människor?

Jag älskar att vi har hittat en bra modell för människor att på ett effektivt och konkret sätt kunna lära sig ett nytt yrke på 12 veckor och på så sätt kunna byta karriärer. Att vi dessutom öppnar upp möjligheten för alla att söka till Academy, oavsett bakgrund, gör det ännu roligare!

Hur viktigt tycker ni kompetensutveckling är för den svenska arbetsmarknaden?

Kompetensutveckling kommer vara avgörande för att Sverige ska ligga i framkant och vara konkurrenskraftiga. Med tanke på hur snabbrörligt samhället och arbetsmarknaden är kommer det bli ännu viktigare framöver att utvecklas inom de kompetenser som efterfrågas. Jag tror att det kommer finnas två olika grupper som kommer kräva olika lösningar, en grupp som kommer vara tvungna att byta karriär pga. att deras jobb inte kommer finnas kvar och den andra gruppen är de människor som kommer vilja byta karriär, av olika anledningar. För båda grupper behövs det vägar för att möjliggöra detta!

Accelerated Learning låter imponerande, men hinner deltagarna verkligen lära sig allt på bara 12 veckor?

12 veckor kan låta väldigt kort men man hinner lära sig så otroligt mycket på denna tid, tack vare både vår pedagogik men framförallt tack vare att de som går våra program är så fantastiskt motiverade. Med rätt motivation kan man åstadkomma fantastiska resultat. Accelerated Learning innebär praktiskt lärande i högt tempo och i och med att våra utbildningar är på heltid, måndag-fredag så blir det många timmars fullt fokus på precis det man behöver lära sig för att kunna komma ut och vara produktiv i sin roll. Man blir junior, men på våra IT-program hinner man lägga cirka 500 kodtimmar på sin meritlista, att likna med ett treårigt systemvetarprogram.

Har ni några planer på att utöka er programlista?

Ja, absolut! I sommar kommer vi bland annat ha vårt första program inom AI och även utbilda lönekonsulter, två olika kompetenser som det råder en enorm efterfrågan på arbetsmarknaden.

Ni fyller även kompetensbehov direkt till företag genom skräddarsydda utbildningar. Kan ni berätta mer om hur detta fungerar?

Precis. Vi bygger så kallade företagsspecifika program vilket betyder att företag kommer till oss med ett konkret behov av minst 15 konsulter inom en kompetens där vi skräddarsyr både rekryteringsprocess och utbildning efter företagets behov och krav. Efterfrågan på dessa program växer snabbt och där är det ju helt och hållet bolagen som styr, så vi får se vilka fler program vi kan erbjuda inom kort!

utbildning.se är för alla former av kompetensutveckling och utveckling för karriären. Tack till Emelie Bernhardsson för att vi fick intervjua dig och lära oss mer om hur Academy jobbar.

Sam Ögren

Sam Ögren

Digital marknadsspecialist (Visa mer)
Sam Ögren är digital marknadsspecialist på Keystone Education Group. Han började sin karriär med att skapa och redigera innehåll i formerna bild, video och text. Han har länge varit en av Keystones snabbaste pennor när det kommer till att producera faktabaserade artiklar med en rolig twist. Under sin tid på Keystone har han bland mycket annat varit med och skrivit Ledarskapsguiden och Projektledarguiden. Numera ligger fokuset på specialisering inom sökmotormarknadsföring (SEM) och sökmotoroptimering (SEO), även om han då och då gärna skriver en text eller två. Han har tidigare studerat Medie- och kommunikationsvetenskap på universitetet och har en kandidatexamen från Södertörns Högskola. På fritiden slukar han böcker och tränar, när han inte gör detta jagar han drömmen som fantasyförfattare. (Mindre)

Om

Sam Ögren är digital marknadsspecialist på Keystone Education Group. Han började sin karriär med att skapa och redigera innehåll i formerna bild, video och text. Han har länge varit en av Keystones snabbaste pennor när det kommer till att producera faktabaserade artiklar med en rolig twist. Under sin tid på Keystone har han bland mycket annat varit med och skrivit Ledarskapsguiden och Projektledarguiden. Numera ligger fokuset på specialisering inom sökmotormarknadsföring (SEM) och sökmotoroptimering (SEO), även om han då och då gärna skriver en text eller två. Han har tidigare studerat Medie- och kommunikationsvetenskap på universitetet och har en kandidatexamen från Södertörns Högskola. På fritiden slukar han böcker och tränar, när han inte gör detta jagar han drömmen som fantasyförfattare.

Annonser

Du kanske också är intresserad av: