Vidareutbildning för larmtekniker

Som larmtekniker är du ofta anställd på säkerhets- och larmföretag och utöver teknisk kunskap är det viktigt att du är duktig på att kommunicera med dina kunder. Du behöver kunna bemöta varje kund på ett professionellt sätt och instruera kunderna i hur larmsystemet ska användas.

Vidareutbildning för larmtekniker

Som larmtekniker arbetar du huvudsakligen med att programmera, installera och underhålla olika slags säkerhetssystem. De säkerhetssystem du som larmtekniker installerar kan exempelvis vara kameraövervakningssystem, inbrottslarm eller passersystem.

Förslag på vidareutbildning för dig som larmtekniker

Som larmtekniker är du ofta anställd på säkerhets- och larmföretag och utöver teknisk kunskap är det viktigt att du är duktig på att kommunicera med dina kunder. Du behöver kunna bemöta varje kund på ett professionellt sätt och instruera kunderna i hur larmsystemet ska användas. Om du som larmtekniker skulle vilja utveckla dessa egenskaper ytterligare kan kurser inom pedagogik och kundbemötande vara lämpliga för dig.

I arbetet som larmtekniker möter du mycket kunder och ofta ingår försäljning i arbetet. För larmtekniker som vill bli ännu bättre på försäljning finns flera kurser inom ämnet att välja bland. Du kan välja att antingen läsa en kurs på  grundläggande nivå eller en mer avancerad försäljningskurs.

Arbetet som larmtekniker innebär ofta beredskap efter arbetstid och jour. Stundtals kan arbetet vara stressigt och det är viktigt att du kan hålla dig lugn även i stressiga situationer och att du är duktig på att planera din tid. Om du som larmtekniker känner att du skulle vilja bli bättre på detta kan du välja att läsa en kurs inom stresshantering eller personlig effektivitet.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som larmtekniker funderar på att vidareutbilda dig är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Ta inledningsvis reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig.

Är du osäker på vilken utbildning du ska satsa på kan du börja med att försöka kartlägga dina egna kunskapsluckor och fundera över vilka områden i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass ökar efterfrågan på säkerhets- och övervakningstjänster. Detta innebär en bättre arbetsmarknad för dig som larmtekniker. Allra störst är jobbmöjligheterna om du är serviceinriktad, har IT-kompetens samt kunskaper inom det säkerhetssystem som används.

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser