Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Vidareutbildning för flygvärdinna

Som flygvärdinna är det viktigt att du tycker om att arbeta med människor och att du kan ge dina passagerare god service. Att läsa en utbildning inom kundbemötande kan göra att du får kunskap och verktyg för att handskas med situationer du aldrig förut ställts inför.

Vidareutbildning för flygvärdinna

Flygvärdinnor arbetar med att ge passagerarna på flygplanet service och se till att säkerheten under flygningen är på topp. När passagerarna kliver på flygplanet hjälper flygvärdinnan dem att snabbt och enkelt hitta sina platser och innan flyget startar ger flygvärdinnorna passagerarna en säkerhetsgenomgång. Arbetet som flygvärdinna ställer krav på din flexibilitet, stresstålighet och din serviceförmåga.

Förslag på vidareutbildning för dig som flygvärdinna

      Kundbemötande         
/
Språk
/
Ledarskap
/

Som flygvärdinna är det viktigt att du tycker om att arbeta med människor och att du kan ge dina passagerare god service. Att läsa en utbildning inom kundbemötande kan göra att du får kunskap och verktyg för att handskas med situationer du aldrig förut ställts inför.

Utöver service arbetar flygvärdinnan ofta med försäljning. Det kan handla om mat, dryck eller artiklar ur tax free-sortimentet. Du som flygvärdinna bör därför vara en duktig försäljare. Om du känner att du skulle kunna bli ännu bättre på försäljning finns en mängd olika försäljningskurser att välja bland. Kurserna finns från grundläggande till mer avancerad nivå. Utöver gedigna kunskaper i svenska och engelska är det bra om du som flygvärdinna lär dig fler språk.

Om du som flygvärdinna vill ta ett större ansvar på din arbetsplats kan en ledarskapsutbildning vara ett steg på vägen. Du kan välja att antingen delta i ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller läsa en kortare ledarskapskurs med fokus på ett särskilt område inom ledarskapet. Detta kan exempelvis vara coachande ledarskap eller konflikthantering. Om du ställs inför en hotfull passagerare kan kunskaper inom hot och våld vara bra för dig som flygvärdinna.

Om en passagerare blir sjuk under en flygning är det viktigt att du som flygvärdinna har kunskap om de vårdinsatser du kan göra innan flygplanet landat. Som flygvärdinna bör du ha mycket goda kunskaper inom första hjälpen och hjärt- lungräddning. Tänk på att det är viktigt att underhålla dina kunskaper så att de inte faller i glömska, det räcker inte med att du läst en kurs för ett par år sedan.

Att tänka på om du vill vidareutbildas

Om du som flygvärdinna bestämt dig för att satsa på vidareutbildning är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att utbilda dig.

Är du osäker på vilken utbildning du ska välja? Börja med att kartlägga dina kunskapsluckor och fundera över om det finns områden i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre på. Om du vill ha hjälp och tips på utbildningar som kan passa dig kan du höra med dina kollegor, kanske har de läst en utbildning som varit bra som de tror kan passa även dig.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass förväntas flygvärdinnor efterfrågas i högre utsträckning under de kommande åren. Detta eftersom många nya flygrutter till Sverige öppnar upp för en ökad flygtrafik. Det är vanligt att flygvärdinnor har fler arbetstillfällen under exempelvis sommaren medan efterfrågan minskar under hösten och våren. Genom vidareutbildning kan du som flygvärdinna bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser