Vidareutbildning för traders och fondförvaltare

Utöver att du som fondförvaltare förväntas ha koll på utvecklingen på marknaden bör du för att förstå finansmarknaden även ha god analytisk och kommunikativ förmåga. Känner du att du skulle kunna bli bättre på att kommunicera finns det ett brett utbud av utbildningar som kan hjälpa dig, vare sig det handlar om skriftlig eller muntlig kommunikation.

Vidareutbildning för traders och fondförvaltare

Som fondförvaltare eller trader kan du arbeta inom avdelningen för kapitalförvaltning hos en bank, ett försäkringsbolag eller ett värdepappersbolag men även på exempelvis stiftelser och industriföretag med stor finansförvaltning. Som fondförvaltare förvaltar du en uppdragsgivare värdepappersfåtölj innehållandes exempelvis aktier och obligationer.

Förslag på vidareutbildning för dig som trader eller fondförvaltare

Som trader eller fondförvaltare behöver du ha kunskap om marknaden och dess utveckling. Då marknaden befinner sig i ständig rörelse är det även viktigt att du håller dig uppdaterad. För att ta del av det senaste inom branschen, se våra utbildningar inom finans och analys. Som fondförvaltare kan du även välja att specialisera dig inom exempelvis valutor, aktier, obligation, optioner, terminer eller andra derivat.

Utöver att du som fondförvaltare förväntas ha koll på utvecklingen på marknaden bör du för att förstå finansmarknaden även ha god analytisk och kommunikativ förmåga. Känner du att du skulle kunna bli bättre på att kommunicera finns det ett brett utbud av utbildningar som kan hjälpa dig, vare sig det handlar om skriftlig eller muntlig kommunikation. Under en kurs i presentationsteknik eller retorik lär du dig att vässa ditt budskap på så vis att du får andra att lyssna på dig. En välutvecklad kommunikativ förmåga är också till fördel när du nätverkat och knyter nya kontakter inom branschen. En ledarskapsutbildning kan vara relevant för dig som har eller kommer att få en chefsposition.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som trader eller fondförvaltare och känner dig sugen på att gå en vidareutbildning? Ett bra första steg är då att lyfta frågan med din närmaste chef. Ta även reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det eventuellt innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen.

Du kan även välja att bekosta utbildningen själv och gå den på din fritid. Idag blir distansutbildningar via e-learning allt vanligare och är ett bra alternativ för att kunna kombinera heltidsarbete med att fördjupa sina kunskaper inom ett område. 

Framtidutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens prognos Yrkeskompassen kommer värdepappersmäklare möta medelgoda möjligheter till arbete under det närmaste året. Chanserna ökar ytterligare för värdepappersmäklare med ett par års yrkeserfarenhet.

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser