04 okt 2021

Vidareutbildning för tatuerare

Vidareutbildning för tatuerare

Tatuerare är ett väldigt konstnärligt, kreativt och socialt yrke. Tatueraren arbetar i en tatueringsstudio och tar emot kunder, ger råd och motiv och placering av tatueringar med mera. Tatuerare är som regel egenföretagare. De kan ha en egen tatueringsstudio eller hyra en arbetsplats hos en annan tatuerare.

Förslag på vidareutbildning för dig som tatuerare

Som tatuerare är det viktigt att du är social och gillar att prata med nya människor, då du i ditt dagligen kommer i kontakt med många olika typer av människor. Som i alla branscher som innebär kundkontakt finns kunder av många olika slag – trevliga, och mindre trevlig. Om du känner att du skulle behöva förbättra din servicekänsla eller kanske bli bättre på att hantera just besvärliga kunder så finns det kurser som kan ge dig de stöd och verktyg du behöver i din yrkesroll.

Som tatuerarare är det också viktigt att du har en tydlig dialog med personen du ska tatuera. Skulle du kunna bli bättre på att uttrycka dig i tal eller skrift? Då kan en kurs i retorik alternativt skrivande och kommunikation vara vad du behöver. Detta är även viktigt då du ger kunden råd om hygien och skötsel av tatueringen.

Just hygien är en viktig aspekt av tatuerarens arbete. När det kommer till lokalen, ventilation och städrutiner är det Socialstyrelsen som utfärdar rekommendationer, som du bör ha koll på. Utöver dessa rekommendationer ligger ansvaret när det kommer till behandlingen och tatueringsinstrumentet på tatueraren själv. Du bör ha god kännedom om hur du rengör och steriliserar instrumenten.

Driver du din egen tatueringsstudio? Som egenföretagare kan det vara en hel del att tänka på, framförallt när det kommer till att hålla koll på inkomster, utgifter och betalningar. Om du behöver bli bättre på redovisning för att ha koll på företagets bokföring finns kurser inom redovisning och bokföring för dig, oavsett vilken kompetensnivå du idag ligger på. Även en kurs inom personal, HR och lön/skatt/moms kan vara till nytta för dig som tatuerare. 

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som tatuerade och är sugen på att gå en vidareutbildning? Utbudet av vidareutbildningar kan ibland kännas överväldigande och det kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska välja. Ett bra första steg om du vill vidareutbilda dig kan vara att höra bland branschkollegor och vänner och höra om de gått någon utbildning som de tyckte var givande som de kan rekommendera till dig. En annan utmaning när det kommer till kompetensutveckling kan vara att få tid över för att kunna studera. En bra lösning som idag blir allt populärare är distansutbildningar, så kallad e-learning. Då bestämmer du själv var och när du vill plugga.Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 04 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för maskinoperatör

En maskinoperatör kan arbeta inom flera olika delar inom industribranschen och sköter ofta maskiner som kan göra allt från att såga virke till att laga färdigmat. Som maskinoperatör kan du arbeta inom flera typer av industrier såsom inom gummi- och plastindustrin, träindustri samt inom pappers- och massindustrin. Maskinerna kan antingen skötas manuellt eller genom att programmera en dator som i si ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-28

Vidareutbildning för röntgensjuksköterska

För röntgensjuksköterskor som vill vidareutbildas finns flera olika vägar att gå. Du kan exempelvis välja att läsa en utbildning inom personlig effektivitet eller stresshantering för att få de verktyg och kunskaper som krävs för att hantera pressade situationer på ett bättre sätt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-05-23

Så blir du mer framgångsrik - Del 3

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 3: Kristofer Björkman, superentreprenör och äventyrare.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!