Visa utbildning.se som: Mobil

MBA-stipendiet 2019

 mba stipendium

Få ditt livs utmaning finansierad med ett MBA-stipendium!

Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 465 000 kr. 

Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm mycket meriterande. SSE MBA Executive Format ger dig en möjlighet att öka dina kunskaper och färdigheter vad gäller att leda och utveckla företag och organisationer. Under programmets gång jobbar du genomgående i både stora och mindre lärprojekt som ger direkt effekt i din organisation.

Utbildningen startar januari 2019 och genomförs på deltid under 18 månader, parallellt med ordinarie arbete. Under utbildningen görs också studieresor utomlands. Observera att kostnader för test, resor, kost och logi tillkommer.

För att bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande 180 högskolepoäng, minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska och att arbetsgivaren stödjer deltagandet i utbildningen. 

Har du sökt stipendiet tidigare år men inte fått det är du givetvis välkommen att ansöka igen. 

De som går vidare i urvalsprocessen, max femton personer, skickar in en komplett ansökan till SSE MBA Executive Format. Av dessa väljs fem finalister som kallas till test och intervju. Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm.

MBA-stipendiet 2019 är utsedd, stort grattis till Maria Smith!

Ansökan till MBA-stipendiet 2020 kommer att öppna den 25:e mars 2019, håll utkik!

For information in English, click here

Möt årets MBA-stipendiat Maria Smith:

“För mig handlar hållbarhet om omtanke. Att på något sätt se någonting större än sig själv.”

Maria Smith MBA stipendiet 2019

Maria Smith är 43 år, har sina rötter i Norrland, men bor nu i Stockholm med sin man och två döttrar. Hon började på Ica år 2007 och verkar nu som chef för deras hållbarhetsstrategi och utveckling.

Grunden till Marias drivkraft är att hon sedan barnsben alltid har brytt sig om annat, mer än sig själv. Hon har alltid tänkt större och utanför sin egna bubbla.

Maria säger att detta är något som människor generellt sätt är bra på, men att det på något vis glöms bort i dagens samhälle. Hållbarhet och miljöfrågor är personligen viktigt för Maria eftersom hon strävar efter att göra skillnad, vare sig det är i stora eller små proportioner. Hon påstår att det är en ödesfråga, att vi har byggt ett samhälle som inte kommer hålla i längden.

– Det handlar inte om att planeten kommer gå under. Planeten kommer överleva, även utan oss. Men vi som människor…

 

Läs hela intervjun med Maria Smith

Namn: Maria Smith

Gör: Senior Manager Corporate Responsibility Strategy & Development på ICA Sverige AB och vinnare av SSE MBA Scholarship 2019

Förhoppningar på MBA-programmet: Bli mer affärsmässig och professionell, kunna förstå det kommersiella näringslivet och lättare kunna koppla det till sitt eget uppdrag. Få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet.

Möt tidigare MBA-stipendiater

Himanshu Kataria

Himanshu Kataria, vinnare av SSE MBA Scholarship 2017

”Alla ämnen är nya för mig och jag har fått fördjupad kunskap i affärsaspekten av teknologi. Jag har träffat andra högpresterande och ödmjuka ledare, varav många redan har blivit goda vänner. Jag har redan idéerna, nu kommer jag att få redskapen!

– Himanshu Kataria, Team leader/Development engineer på IR Nova och MBA-stipendiat 2017.

Läs hela intervjun med Himanshu här

Louise Croneborg-Jones

Louise Croneborg-Jones,
vinnare av SSE MBA Scholarship 2016

"Vidareutbildning är ett sätt att utvecklas och få en merit som kan hjälpa mig och utveckla min potential i karriären. Men det handlar inte bara om det. Det handlar också så mycket om vad man faktiskt kan tillföra sitt arbete och hur man kan vara som ledare i framtiden."

– Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser
i Världsbanken och MBA-stipendiat 2016.

Läs den fulla intervjun med Louise härGustaf Haag

Gustaf Haag, 
vinnare av SSE MBA Scholarship 2015

"Det känns hedrande att få stipendiet och förhoppningsvis kommer jag få nya kunskaper under utbildningen som gör att jag kan prestera ännu bättre. Jag tror och hoppas att utbildningen är en mötesplats för erfarenhetsutbyte mellan spännande människor med olika bakgrunder. Min förväntning är en miljö där teorin från föreläsningarna kan knytas till praktisk kunskap genom fallstudier och grupparbeten."

Gustaf Haag, analyschef på Stellum, ordförande i Scouternas styrelse och MBA-stipendiat 2015.

Läs intervjun med Gustaf Haag och ta del av hans tips inför din stipendieansökan

roseline Olomina

Roseline Olomina,
vinnare av SSE MBA Scholarship 2014

"Jag känner att jag är förberedd för större uppdrag nu och har ett stort intresse för ett kontinuerligt lärande, som är på en helt annan nivå än tidigare. 

Ju mer distans jag har till utbildningen och olika situationer jag stöter på så upptäcker jag att jag allt som oftast kan falla tillbaka på saker som jag lärt mig under utbildningen. Jag har vågat kasta mig ut i nya utmaningar som jag med stor sannolikhet inte hade försökt utan att ha utbildningen att luta mig mot."

– Roseline Olomina, Business Analyst at Tacton Systems AB och vinnare av SSE MBA Scholarship 2014

Läs hela intervjun med Roseline Olomina här

          

Tack till våra samarbetspartners

mba stipendie

Senast uppdaterad: 05 feb 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Taggar: Karriär , MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-18

MBA-finansiering och kostnader

En MBA-utbildning är en stor investering. Utbildningen kan vara mycket kostsam då den är privat och ofta sträcker sig över flera år. Att finansiera en MBA-utbildning kräver noggran planering och budgetering. 

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-02-17

Suget efter kompetensutveckling ledde till MBA-utbildning

Klas Forsbergvalde att läsa sin Executive MBA-utbildning vid Företagsekonomiska Institutionen på Stockholms Universitet. Samtidigt ägde stora förändringar rum både privat och på jobbet

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-29

Executive MBA-stipendiet 2008

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-05-09

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Ulrica Momqvist

Ulrica Momqvist har gått MBA-programmet och hon bloggade hos oss på utbildning.se under sin studietid. Dagarna innan studiestart berättade hon på bloggen om sin nervositet inför att påbörja MBA-utbildningen. På den tiden jobbade Ulrica på ett litet företag och trodde att hennes arbetsroll låg långt under sina klasskamraters. Till hennes lättnad visade det sig att hon oroat sig i onödan.

Taggar: MBA
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!