Visa utbildning.se som: Mobil

4 TED Talks varje marknadsförare bör ha sett

Ted Talks marknadsföring

 

Under en dag bombarderas genomsnittssvensken av cirka 5 000 budskap från företag och organisationer. I tidningen, på busshållplatsen, i telefonen och om personen är snål – på Spotify. Att det då är viktigt för företag att sticka ut i bruset är självskrivet. Men, du är inte ensam om den här vetskapen. Alla marknadsförare jobbar aktivt för att nå ut med sitt budskap och hitta nya kunder, om du inte arbetar på Systembolaget det vill säga. För att du ska få ett försprång på dina kollegor har vi därför samlat fyra Ted Talks från några av de mest inspirerande föreläsarna inom marknadsföring.

Joseph Pine – What Consumers Want

Autentiska upplevelser – den heliga graalen bland konsumenter. De flesta människor vill känna sig unika och känna att de köper autentiska produkter. I detta Ted Talk argumenterar Joseph Pine för att denna hunger efter autenticitet har skapat ett nytt paradigm – upplevelseekonomin. Konsumenter söker med ljus och lykta efter autentiska erfarenheter och företag som inser detta har en stor fördel i konkurrensen.

Seth Godin – The Tribes That We Lead

Den amerikanske entreprenören och författaren Seth Godin pratar i detta Ted Talk om hur marknadsförare och företagsledare kan använda stam-tänk för att bygga starka varumärken och lojala följare. För att ett varumärke ska kunna bli något större än en tom logotyp behöver marknadsförare forma en historia kring varumärket, en idé om varför det finns och vad det vill förändra i världen.

Malmcolm Gladwell – Choice, Happiness, and Spaghetti Sauce

Den världskände författaren, Malcolm Gladwell, berättar historien om hur Howard Moskowitz revolutionerade sättet som företag såg på produktutveckling. Moskowitz såg på 70-talet hur företagen runt honom försökte skapa den perfekta produkten som skulle locka massorna. Enligt Moskowitz finns det fallgropar med detta synsätt. Enligt honom är den perfekta produkten en hägring. Vi människor är alldeles för olika för att kunna lockas av en ensam produkt. I en tid av ökad individualitet är detta en viktig lektion som tåls att upprepas. 

Renny Gleeson – 404, the Story of a Page Not Found

Ett kort men insiktsfullt Ted Talk där Renny Gleeson pratar om ett vardagligt möte mellan konsument och varumärke, 404-fel – Denna sida kunde inte hittas. Med olika exempel från verkligheten illustrerar han hur företag i dessa korta ögonblicksmöten kan bygga varumärken. Genom att skapa en unik, rolig och väldesignad 404-sida kan marknadsförare vända ett vardagligt irritationsmoment till en möjlighet till relationsbyggande.

Senast uppdaterad: 15 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-03-22

9 marknadsföringstermer som alla borde kunna

Är du ny i yrket som marknadsförare och har svårt att förstå alla olika ord och termer som dina kollegor använder? Vi har alla varit nya och undrat vem den där Roi kan vara, eftersom att han verkar vara ett hett samtalsämne på många arbetsplatser. Läs igenom vår lista på 9 termer för att få en bättre grund att stå på inför en karriär inom marknadsföring!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-03-28

Språktestet ─ koll på nya ord, rättstavning och grammatik?

Här kan du testa dina kunskaper i svenska rörande grammatik, ordböjningar, rättstavning, nya ord och ordspråk.   Gör vårt språktest.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-17

6 fenomen som hjälper dig nå din målgrupp

Marknadsföring öppnar upp för ett oändligt antal tolkningsmöjligheter. Detta kan ibland ses som en stor nackdel för ditt företag och din produkt, men med rätt metoder kan du lyckas styra din målgrupps beteenden.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!