Visa utbildning.se som: Mobil

4 TED Talks varje marknadsförare bör ha sett

Ted Talks marknadsföring

 

Under en dag bombarderas genomsnittssvensken av cirka 5 000 budskap från företag och organisationer. I tidningen, på busshållplatsen, i telefonen och om personen är snål – på Spotify. Att det då är viktigt för företag att sticka ut i bruset är självskrivet. Men, du är inte ensam om den här vetskapen. Alla marknadsförare jobbar aktivt för att nå ut med sitt budskap och hitta nya kunder, om du inte arbetar på Systembolaget det vill säga. För att du ska få ett försprång på dina kollegor har vi därför samlat fyra Ted Talks från några av de mest inspirerande föreläsarna inom marknadsföring.

Joseph Pine – What Consumers Want

Autentiska upplevelser – den heliga graalen bland konsumenter. De flesta människor vill känna sig unika och känna att de köper autentiska produkter. I detta Ted Talk argumenterar Joseph Pine för att denna hunger efter autenticitet har skapat ett nytt paradigm – upplevelseekonomin. Konsumenter söker med ljus och lykta efter autentiska erfarenheter och företag som inser detta har en stor fördel i konkurrensen.

Seth Godin – The Tribes That We Lead

Den amerikanske entreprenören och författaren Seth Godin pratar i detta Ted Talk om hur marknadsförare och företagsledare kan använda stam-tänk för att bygga starka varumärken och lojala följare. För att ett varumärke ska kunna bli något större än en tom logotyp behöver marknadsförare forma en historia kring varumärket, en idé om varför det finns och vad det vill förändra i världen.

Malmcolm Gladwell – Choice, Happiness, and Spaghetti Sauce

Den världskände författaren, Malcolm Gladwell, berättar historien om hur Howard Moskowitz revolutionerade sättet som företag såg på produktutveckling. Moskowitz såg på 70-talet hur företagen runt honom försökte skapa den perfekta produkten som skulle locka massorna. Enligt Moskowitz finns det fallgropar med detta synsätt. Enligt honom är den perfekta produkten en hägring. Vi människor är alldeles för olika för att kunna lockas av en ensam produkt. I en tid av ökad individualitet är detta en viktig lektion som tåls att upprepas. 

Renny Gleeson – 404, the Story of a Page Not Found

Ett kort men insiktsfullt Ted Talk där Renny Gleeson pratar om ett vardagligt möte mellan konsument och varumärke, 404-fel – Denna sida kunde inte hittas. Med olika exempel från verkligheten illustrerar han hur företag i dessa korta ögonblicksmöten kan bygga varumärken. Genom att skapa en unik, rolig och väldesignad 404-sida kan marknadsförare vända ett vardagligt irritationsmoment till en möjlighet till relationsbyggande.

Senast uppdaterad: 15 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-06-16

Tydlig kommunikation viktigt både internt och externt för en informationschef

Intervju med Mia Wahlberg som är ny informationschef på utbildning.se. Då man till största delen jobbar med det digitala, och matchar kursdeltagare med 8.000 utbildningar av 400 utbildningsföretag, finns det ständigt något att förbättra. Mia har fördelat om vissa arbetsuppgifter inom informationsavdelningen, för att bättre kunna möta de olika målgruppernas behov. Dessutom görs numera löpande olika A/B-tester.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-20

Photoshop vs. Illustrator vs. InDesign - vilket program ska du välja?

Bland de mest använda programmen i det exklusiva Adobe-paketet hittar vi Photoshop, Indesign och Illustrator. De är alla tre effektiva produktionsverktyg med olika funktioner och oändliga möjligheter! Men vilket av dem passar just ditt syfte? Photoshop är ett fantastiskt verktyg – om du använder det rätt!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Heta kompetenser för kommunikatörer

utbildning.se har följt upp förra årets kartläggning och återigen undersökt 161 svenska jobbannonser till kommunikatörs- och informatörsjobb. Denna kartläggning resulterar i de hetaste kompetenserna för kommunikation 2017. En examen med någon anknytning till medier eller kommunikation tillsammans med kunskaper i sociala medier och ett sinne för kreativt nyskapande toppar 2017 års granskning.

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!