22 sep 2023

Därför ska ni synas på sociala medier

Sociala medier är en viktig del av många framgångsrika företags marknadsföring. Hur ska ni börja ert arbete med sociala medier och vad är viktigt att tänka på? Här får ni tips på hur ni kan få ut det mesta av era sociala medier. 

Om ni inte redan arbetar med sociala medier är det hög till att börja. 84 procent av Sveriges internetanvändare använder sociala medier dagligen, utnyttja plattformarna för att nå nya kunder! 

Utbildningar inom sociala medier 

Steg ett är att skapa en innehållsstrategi och översiktsplan. Vilka plattformar ska ni fokusera på? Hur ofta ska ni publicera inlägg? Vilka färger och typsnitt ska ni använda er av? Genom att ha en tydlig plan är det enklare att sätta igång, och glöm inte att mäta resultatet! Det är bättre att prova och misslyckas än att inte göra något alls.  

Det finns många anledningar till varför det är gynnsamt att synas på sociala medier, här är några!  

5 anledningar att synas på sociala medier 📱

1. Ökad varumärkeskännedom 

Genom att vara aktiva på sociala medier blir ert varumärke mer välkänt. Fler kommer att få upp ögonen för er och ert arbete om ni är aktiva och integrerar med era följare. Glöm inte att det är gratis att ha ett sociala medier-konto, så oavsett skadar det inte. Många kollar upp företag på sociala medier och ett aktivt konto kan öka kundens känsla av seriositet gentemot er.

2. Ni lär känna era kunder 

När ni har en aktiv närvaro på sociala medier skapar ni en relation med era kunder. Genom att svara på frågor i kommentarsfältet och via direktmeddelanden visar ni era kunder att ni bryr er, dessutom blir era sociala medier en form av kundtjänst där ni kan svara på kunders frågor snabbt och effektivt.  

3. Skapa ett personligt varumärke

Om ert företag hade en personlighet, hur skulle den vara? Rolig och lättsam eller professionell och korrekt? Förmedla denna personlighet på era sociala medier och skapa en relation med era följare. Det är lättare att knyta an till ett företag om man upplever att man känner personerna bakom loggan.

4. Stor spridning

En stor del av sociala medier är delning av inlägg. Var inte rädda för att vara kreativa och prova något nytt. Det kan leda till att era inlägg delas vidare och ni får stor spridning – gratis dessutom!

5. Annonsera på sociala medier

Ett annat alternativt som inte är gratis, men ofta otroligt effektivt, är att annonsera på sociala medier. Intresseväckande och kreativa annonser kan leda till både ökad varumärkeskännedom och nya kunder.

Hitta din utbildning inom sociala medier

Källa: Svenskarna och internet 

Senast uppdaterad: 22 sep 2023
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-12-10

KUNSKAPSTEST: Hur bra presentatör är du och kan du din Powerpoint?

Testa dina kunskaper som presentatör. Efter du har genomfört testet får du tillgång till artikeln "4 tips för bättre presentationer".

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-19

Photoshop, InDesign eller Illustrator - vilket program ska du välja?

Bland de mest använda programmen i det exklusiva Adobe-paketet hittar vi Photoshop, Indesign och Illustrator. De är alla tre effektiva produktionsverktyg med olika funktioner och oändliga möjligheter! Men vilket av dem passar just ditt syfte? Photoshop är ett fantastiskt verktyg – om du använder det rätt!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-09-22

Därför är det viktigt med medieträning: 5 anledningar

Har du kontakt med media och funderar över hur du kan uttrycka dig och få fram ditt budskap på bästa sätt? Det finns många anledningar att gå en utbildning i medieträning – här är fem av dem!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨