5 skäl till att bli hälsocoach

Tycker du att välbefinnande och hälsa är det viktigaste som finns? Som hälsocoach gör du verklig skillnad för personer, företag och organisationer. Vi listar 5 skäl till varför du ska börja med hälsocoaching!

Kvinna som sträcker upp händerna

Tycker du att välbefinnande och hälsa är det viktigaste som finns? Som hälsocoach är du en inspirerande vägledare som gör verklig skillnad för personer, företag och organisationer.

Hälsocoaching går ut på att observera, förtydliga och motivera andra till att förändra sin livsstil och förbättra sitt välmående. Det kan vara allt från stresshantering, jobbrelaterat välmående och ökad prestation, till kost och motion.

Både privat och på arbetsplatsen värderas kunskap om hälsa högre allteftersom vi lär oss vikten av att stressa mindre, röra på oss, sova och äta bättre. Intresset för livsstil och hälsa är stort, likaså behovet av rätt verktyg för att lyckas, och inte minst motivation. Så, varför ska just du bli hälsocoach?

1. Du har en stark vilja att utvecklas själv och bidra till andra individers utveckling

Hos en framgångsrik hälsocoach är motivation och driv nyckelegenskaper. Som diplomerad hälsocoach utvecklar du din förmåga att hitta motivation och omvandla den till handling, både hos dig själv och hos andra. Du använder dig av tekniker inom aktivt lyssnande, ansvarstagande, planering och bemästrar kraftfulla frågor och effektiv målsättning. Som hälsocoach ser du vilka förändringar som fungerar på riktigt och i längden. Dessutom kan du använda och anpassa dina verktyg till ditt eget liv så att du själv kan må bättre och föregå med gott exempel. 

2. Du hjälper individer att skapa hälsosamma och hållbara livsstilsförändringar

Att hjälpa andra är både givande och inspirerande! God hälsa och livsstil har stor påverkan på livet i stort. Att gå från en vardag med låg energi och nedstämdhet till en aktiv livsstil med god självkänsla kan göra underverk för livskvaliteten. 

3. Du hjälper företag och organisationer för att förbättra välmående på arbetsplatsen och förebygga sjukskrivningar

Du kan välja att rikta in dig särskilt på att utveckla arbetsplatser med hälsotänk till fördel för både arbetsgivare och personal. Genom att främja det psykiska och fysiska hälsotänket på arbetsplatsen samt bidra med rätt verktyg blir personalen gladare, friskare och mer effektiva. På så sätt skapas hållbarhet, välmående personal och organisationer med goda resultat. Win – win, både för personal och företag.

4. Du bidrar till de globala målen

Börja i det lilla och var en del av något större! Hälsa och välbefinnande utgör nummer 3 av de 17 globala målen som är uppsatta av FN:s utvecklingsprogram UNDP inför 2030. Som diplomerad hälsocoach sprider du information om hälsa till dina klienter. Du planerar och följer upp så att idén om en förbättrad livsstil blir till faktiska och permanenta förändringar i livet. På så sätt bidrar du stort till att skapa förutsättningar för hälsa och välbefinnande, som är en uttalad del av det globala målet.

5. Du vill starta eget och jobba med hälsorelaterade frågor

Om ditt mål är att bli egenföretagare och du dessutom har ett brinnande engagemang för hälsa är hälsocoaching ett utmärkt vägval. Välj en ackrediterad och välkänd utbildning där du också kan bli internationellt certifierad. Du får en verktygslåda med kraftfulla verktyg för att snabbt komma igång med att stödja utvecklingen och göra skillnad hos dina klienter. Coacha grupper såväl som enskilda individer och bli en lysande entreprenör inom hälsa och livsstil! 

Bli diplomerad hälsocoach

Denice Karlsson

Denice Karlsson

Digital Content Manager (Visa mer)
Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på utbildning.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om kompetensutveckling och en bred variation av utbildningsområden på utbildning.se. För att själv kompetensutvecklas har hon bland annat genomfört en projektledarutbildning hos Adding Value Consulting. Denice är bosatt och arbetar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton. (Mindre)

Om

Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på utbildning.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om kompetensutveckling och en bred variation av utbildningsområden på utbildning.se. För att själv kompetensutvecklas har hon bland annat genomfört en projektledarutbildning hos Adding Value Consulting. Denice är bosatt och arbetar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton.

Annonser