Visa utbildning.se som: Mobil
Kvinna som sträcker upp händerna

5 skäl till att bli hälsocoach

Tycker du att välbefinnande och hälsa är det viktigaste som finns? Som hälsocoach är du en inspirerande vägledare som gör verklig skillnad för personer, företag och organisationer.

Hälsocoaching går ut på att observera, förtydliga och motivera andra till att förändra sin livsstil och förbättra sitt välmående. Det kan vara allt från stresshantering, jobbrelaterat välmående och ökad prestation, till kost och motion.

Både privat och på arbetsplatsen värderas kunskap om hälsa högre allteftersom vi lär oss vikten av att stressa mindre, röra på oss, sova och äta bättre. Intresset för livsstil och hälsa är stort, likaså behovet av rätt verktyg för att lyckas, och inte minst motivation. Så, varför ska just du bli hälsocoach?

1. Du har en stark vilja att utvecklas själv och bidra till andra individers utveckling

Hos en framgångsrik hälsocoach är motivation och driv nyckelegenskaper. Som diplomerad hälsocoach utvecklar du din förmåga att hitta motivation och omvandla den till handling, både hos dig själv och hos andra. Du använder dig av tekniker inom aktivt lyssnande, ansvarstagande, planering och bemästrar kraftfulla frågor och effektiv målsättning. Som hälsocoach ser du vilka förändringar som fungerar på riktigt och i längden. Dessutom kan du använda och anpassa dina verktyg till ditt eget liv så att du själv kan må bättre och föregå med gott exempel. 

2. Du hjälper individer att skapa hälsosamma och hållbara livsstilsförändringar

Att hjälpa andra är både givande och inspirerande! God hälsa och livsstil har stor påverkan på livet i stort. Att gå från en vardag med låg energi och nedstämdhet till en aktiv livsstil med god självkänsla kan göra underverk för livskvaliteten. 

3. Du hjälper företag och organisationer för att förbättra välmående på arbetsplatsen och förebygga sjukskrivningar

Du kan välja att rikta in dig särskilt på att utveckla arbetsplatser med hälsotänk till fördel för både arbetsgivare och personal. Genom att främja det psykiska och fysiska hälsotänket på arbetsplatsen samt bidra med rätt verktyg blir personalen gladare, friskare och mer effektiva. På så sätt skapas hållbarhet, välmående personal och organisationer med goda resultat. Win – win, både för personal och företag.

4. Du bidrar till de globala målen

Börja i det lilla och var en del av något större! Hälsa och välbefinnande utgör nummer 3 av de 17 globala målen som är uppsatta av FN:s utvecklingsprogram UNDP inför 2030. Som diplomerad hälsocoach sprider du information om hälsa till dina klienter. Du planerar och följer upp så att idén om en förbättrad livsstil blir till faktiska och permanenta förändringar i livet. På så sätt bidrar du stort till att skapa förutsättningar för hälsa och välbefinnande, som är en uttalad del av det globala målet.

5. Du vill starta eget och jobba med hälsorelaterade frågor

Om ditt mål är att bli egenföretagare och du dessutom har ett brinnande engagemang för hälsa är hälsocoaching ett utmärkt vägval. Välj en ackrediterad och välkänd utbildning där du också kan bli internationellt certifierad. Du får en verktygslåda med kraftfulla verktyg för att snabbt komma igång med att stödja utvecklingen och göra skillnad hos dina klienter. Coacha grupper såväl som enskilda individer och bli en lysande entreprenör inom hälsa och livsstil! 

Bli diplomerad hälsocoach

Senast uppdaterad: 10 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-28

Psykosocial arbetsmiljö – vad betyder nya reglerna (AFS 2015:4)?

Från 31 mars 2016 gäller Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö, som ställer skärpta krav på chefer och arbetsgivare. Har du koll på de nya reglerna och hur de påverkar din arbetsplats?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Effektivare arbetsdagar med Pomodoro-tekniken

Brottas du med hur du ska ska hantera din tid och att hinna med allt du vill få gjort under en dag? Yttre faktorer som mail, sms och notiser är ständiga distraktioner som stjäl din effektivitet. Lär dig hur du kan optimera effektiviteten med den populära Pomodoro-tekniken! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-29

Vad är arbetsmiljö och varför ska du bry dig?

Arbetsmiljö är allt, ja allt, runtom dig på din arbetsplats. Arbetsmiljö är hissmusiken i receptionen, din rätt till fikapaus, din ergonomiska stol och bullret från byggarbetsplatsen bredvid. Det är kollegans härskartekniker, det är dina möjligheter till utveckling i tjänsten och den lite för dunkla belysningen vid ditt skrivbord. Så, varför ska du bry dig om arbetsmiljö?

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!