BE Körkort

R1 Utbildning, i Höör
Längd
Individanpassad
Pris
6 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Löpande
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
Individanpassad
Pris
6 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Löpande
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

BE Körkort - För tunga släp

Med körkort, behörighet BE, får man köra personbil med släp med en totalvikt över 4250 Kg. Till ett sådant fordon får kopplas en släpvagn med en totalvikt av högst 3500 kg. Examination sker genom Trafikverkets förarprövare och utbildningen riktar sig till personer som i arbetet/fritiden behöver körkort för att framföra tyngre släp.

Körkortstillstånd

När du ansöker om körkortstillstånd kontrollerar Transportstyrelsen om du uppfyller de krav som samhället ställer på alla som ska ta körkort. Transportstyrelsen beviljar dig körkortstillstånd om du anses lämplig som förare med hänsyn till dina personliga och medicinska förhållanden. Genom Transportstyrelsens beslut får både du och Trafikverket besked om att du uppfyller de grundläggande kraven för att få körkort.

Transportstyrelsen tar ut en avgift för att pröva din ansökan om körkortstillstånd. Betala med det inbetalningskort som Transportstyrelsen skickar hem till dig när du beställer en ansökningsblankett eller ansöker via e-tjänst. Avgiften måste vara betald för att din ansökan ska bli prövad.

När du har ett giltigt körkortstillstånd får du övningsköra och avlägga förarprov.

Körkortstillstånd som beslutas från och med den 1 april 2009 är giltiga i fem år. Giltighetstiden kan inte förlängas.

Om du inte har gjort ett godkänt kunskapsprov och körprov inom den tiden måste du ansöka om ett nytt körkortstillstånd. Vissa brott och andra omständigheter som anges i körkortslagen kan leda till att körkortstillståndet återkallas.

Om ditt körkortstillstånd går ut och du måste ansöka om ett nytt så behöver din godkända handledare inte ansöka om godkännande på nytt. Godkännandet som handledare står kvar även med det nya körkortstillståndet.

Tänk på att ansöka om körkortstillstånd i god tid (någon månad) innan du har tänkt börja övningsköra.

Övningskörning

Du måste öva och uppleva en mängd olika situationer i trafiken för att få förutsättningar att klara av spelreglerna i trafiken. Det gör du genom att övningsköra. Det är många olika moment som du ska öva. Allt från att starta, stanna och växla till att planera och genomföra en vänstersväng på landsväg i rusningstrafik.

Du behöver en erfarenhetsbank att ta ur när du ställs inför problem, och den kan du bara bygga upp genom att utsättas för olika situationer tillräckligt många gånger i olika trafikmiljöer. På så sätt lär du dig att lösa de problem som uppstår i trafiken på ett naturligt och smidigt sätt.

Du ska bli beredd att självständigt bedöma och handla rätt i komplexa trafiksituationer. Att du handlar rätt kan avgöra din och medtrafikanternas framtid.

Krav för övningskörning behörighet BE, personbil med tungt släp

Körning med tungt släp ställer särskilda krav på manövreringen, som du bara kan lära dig genom att öva. Du ska bl.a. lära dig att använda rätt växlings- och bromsteknik. Du ska kunna planera din körning och ha uppmärksamhet på annan trafik, speciellt med hänsyn till det utrymme fordonskombinationen kräver.

Krav för att få övningsköra

  • ha fyllt 18 år
  • ha ett giltigt körkortstillstånd
  • ha en godkänd handledare om du ska övningsköra privat

För att få övningsköra med personbil eller lätt lastbil med tungt släp måste du ha körkort för behörighet B.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande

  • Öppen utbildning
  • Höör
  • Svenska
  • Sista ansökan: Löpande

Varför välja R1 Utbildning?

Kursledare med branschexpertis

Distansutbildningar

Bli diplomerad/certifierad

Tid & plats

Löpande intag, Höör

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om BE Körkort, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
R1 Utbildning
Pumpvägen 2
24341 Höör

R1 Utbildning är aktiva över hela Sverige. Vi genomför utbildningar åt organisationer och företag. Det finns både traditionell klassrums utbildning och utbildning via webb.  Vår styrka är våra utbildare. För att en utbildning skall vara informativ och lärorik ställer vi...

Läs mer om R1 Utbildning och visa alla utbildningar.

Highlights