UL - Utvecklande Ledarskap

Human Resource AB, i Göteborg (+1 orter)
Längd
4 dagar
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
4 dagar
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 18 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Är det dags för dig att ta nästa steg i ditt ledarskap?
Utvecklande Ledarskap (UL) ger dig möjligheten och verktygen att effektivt utveckla ditt ledarskap, dina medarbetare och din organisation genom att arbeta med det som är viktigt på riktigt.

Aktuell forskning vad gäller ledarskap visar på att det Utvecklande Ledarskapet gör skillnad och ger dig som chef och ledare de förutsättningar du behöver för att utöva ett gott och framgångsrikt ledarskap.

Utvecklande ledarskap (UL) är Försvarshögskolans svenska modell av ”transformational leadership”, en av de mest beforskade ledarteorierna. UL är också den ledarmodell som har den tydligaste påverkan på organisationens resultat och utvecklar beteenden som skapar motiverade medarbetare redo att ta ansvar. Aktuell ledarskapsforskning visar att det Utvecklande Ledarskapet gör skillnad, samt ger dig som chef och ledare de förutsättningar du behöver för att utöva ett gott och framgångsrikt ledarskap.

Som ledare befinner du dig i centrum där resultaten påverkas av mötet mellan uppgifter, mål, beslut, samarbete och relationer. Detta innebär att du behöver vara flexibel, kreativ, tålmodig, lyssnande och ödmjuk, samtidigt som du förväntas vara handlingskraftig, målinriktad och med en förmåga att fatta kloka beslut. Fokus behöver ligga både på framtiden och det som händer i det kortare perspektivet. Som ledare arbetar du genom individer du leder genom att visa tillit, synliggöra, inspirera och motivera - och det är just detta som definierar det Utvecklande Ledarskapets principer.

Utgångspunkten i utbildningen är att stärka ditt personliga ledarskap men också utöka din ledarskapsförmåga och handlingskraft gentemot medarbetare. Genom att lära mer om dig själv, reflektera och få användbara verktyg kommer detta leda till att de individer du leder i din roll också utvecklas och göra dem mer beredda och rustade inför kommande framtida utmaningar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

24 juni, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Kontakta oss för ett företagsanpassat upplägg

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Plats:

Centralt Göteborg

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har ett ledaransvar och som vill utveckla sina ledarförmågor t.ex. chefer, teamledare m.m.

Upplägg

Upplägg

  • 360 graders feedback med Individuell återkoppling
  • Ökad förståelse för hur du påverkar medarbetarnas prestationsförmåga
  • Ledarskapsmodellen i teori och praktik
  • Ökad medvetenhet kring styrkor och utvecklingsområden
  • Ökad självkännedom och ökad självkänsla som ledare
  • En handlingsplan som säkerställer din fortsatta utveckling som ledare
  • Erfarenhetsutbyte

Kursen startar med tre heldagar och cirka en-två månader senare genomförs en fördjupningsdag (samtliga dagtid). Däremellan arbetar du med att implementera dina nya färdigheter i vardagen genom en konkret och individuell handlingsplan. Du får också ett individuellt uppföljningssamtal av en handledare i syfte att ytterligare stärka effekterna av ditt ledarskap.

Tid & plats

Datum Våren 24 (3+1 dag)                  

24-26 juni

  • Dag 1: kl. 10-17
  • Dag 2: kl. 8.30-17
  • Dag 3: kl.8.30 -15

21 augusti  (uppföljningsdag)

  • Dag 4: kl. 10-17

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om UL - Utvecklande Ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 52 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
20 okt 2020
5/5
Kursdeltagare
20 okt 2020
4/5
Kursdeltagare
20 okt 2020
Human Resource AB

Human Resouce AB

Seniora organisationskonsulter med lång erfarenhet inom ledarskap, medarbetarskap, coaching och organisationsutveckling.Doktorsavhandling inom ämnen ”Coaching och Ledarskap”Coachcertifierade konsulter på PCC- samt ACC-nivåMångårig erfarenhet att arbeta med privat och offentliga organisationer Human Resource AB startades 1983 av fil. doktor Tina Eriksson och funnits...

Läs mer om Human Resource AB och visa alla utbildningar.

Highlights