Diplomeringspaket Registrator

SIPU, Distans
Längd
9 dagar
Pris
29 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
9 dagar
Pris
29 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Från 29 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Diplomerad Registrator

Få ett kvitto på din kompetens, vässa ditt CV och känn dig säkrare och tryggare i din registratorsroll. Du skriver en digital tentamen under 4 timmar på ett utsatt datum – efter att ha genomgått SIPUs diplomeringsprogram.

Tre anledningar att av SIPU bli diplomerad registrator:


• Få ett kvitto på din kompetens om diarieföring, dokumenthantering samt offentlighet och sekretessbestämmelser – grundbultar i registratorsyrket.

• Bidra till att organisationen får en mer effektiv, regelbaserad och strukturerad dokumenthantering.

• Vässa ditt CV och öka dina chanser till anställning samt avancemang inom området

Ladda ner broschyren och läs mer! 

Ladda ner broschyr

Målgrupp

Målgrupp


Alla som arbetar med verksamhetsinformation inom offentlig förvaltning så som informationscontrollers, dokumentcontrollers,
registratorer och administratörer m.fl .

Upplägg

Diplomeringens innehåll


För att bli diplomerad upphandlare hos SIPU behöver du gå tre utbildningar och sedan skriva godkänt på tentamen. Utbildningarna kan spridas ut under en längre tid, dock
högst under 3 år.

Diarieföring - grund (3 dagar)


Som registrator behöver du veta hur diariet kan användas på ett effektivt sätt i en modern förvaltning. Du måste också ha kunskap om den lagstiftning som gäller. Detta för att du ska kunna göra korrekta bedömningar i ditt arbete

Diarieföring – fördjupning (2 dagar)


Under utbildningen får du fördjupa dina kunskaper inom diarieföring och bli ännu säkrare i din registratorsroll. Du får kunskapen för att kunna delta i projekt för att utveckla diarieföringen och dokumenthanteringen.

Offentlighet och sekretess för registratorer (2 dagar)


Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) är av högsta betydelse för dig som registrator. Under denna utbildning får du öva praktiskt och lära dig grunderna kring utlämnande av handlingar, offentlighetsprincipen och sekretessregler.

Tentamen


Du skriver en digital tentamen under 4 timmar på ett utsatt datum – efter att ha genomgått SIPUs diplomeringsprogram.

Kursledare

Möt våra utbildningsledare

SIPU arbetar med mycket välrenommerade och kvalificerade utbildningsledare. Nedan ser du vilka utbildningsledare du möter under diplomeringsprogrammet och en kort biografi om vardera. 

Cecilia Törnborg Myhre

Cecilia arbetar som huvudregistrator i en kommun i Östergötland. Hennes engagemang för att förbättra kunskapsnivån inom området återspeglas tydligt i hennes dubbla roll som praktiker och utbildare. Hennes utmärkta förmåga att förmedla kunskap och engagera utbildningsdeltagare har resulterat i högsta nöjdhet bland deltagarna.

Sophia Ulfstedt

Sophia koordinerar flertalet av SIPU:s utbildningar under området registratur samt ärendehantering och hennes mångsidiga kunskaper och expertis har gjort henne till en mycket uppskattad utbildningsledare och hon delar generöst med sig av sina insikter.

Gabriella Grindbo

Gabriella är diplomerad registrator med lång erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn. Hon arbetar som registrator och arkivsamordnare i ett kommunalt bolag och bidrar aktivt till att förbättra kunskapsnivån inom området med finaste recensioner.

Anette Schierbeck

Anette är jurist och har lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Hon arbetar som enhetschef vid Kammarkollegiet, har tidigare varit enhetschef vid Statens institutionsstyrelse och Rikspolisstyrelsen, arbetat på domstol och inom kriminalvården. Hennes förmåga att göra OSL tillgängligt och intressant resulterar i en mycket nöjd och motiverad grupp.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomeringspaket Registrator, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights