Butikssäkerhet

Säkkon AB, Rikstäckande
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen anordnas på beställning. Kontakta oss för offert se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen anordnas på beställning. Kontakta oss för offert se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Butikssäkerhet (ersätter SAM: Riskhantering i arbetsmiljö)

Gå en anpassad butikssäkerhetsutbildning!

Anställda i butik ingriper ofta mot tillgrepp men känner inte alltid till det juridiska regelverket (sk envarsrätt) kring när och på vilket sätt som man får ingripa och vad man för göra med en misstänkt tjuv.

Tyvärr ökar dessutom antalet tillgrepp i butik. Det stjäls för drygt 8.5 miljarder kronor per år enligt Svensk handels rapport Stölder och svinn i detaljhandeln (2021).  Det är en ökning med 24 % sedan 2018 och en fördubbling sedan 2010. 96,6 % av livsmedelshandlarna uppger att de utsatts för ringa stöld det senaste året.

Säkkon är ledande i Sverige på envarsrätt som vi specialiserat oss på de senaste 20 åren. Nu kan vi erbjuda en anpassad butikssäkerhetsutbildning där vi går igenom de viktigaste delar av envarsrätten.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Utbildningen anordnas på beställning. Kontakta oss för offert

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Medarbetare och chefer som arbetar i butiksmiljö och kommer i kontakt med tillgreppsbrott, rån, bedrägerier eller skadegörelse.

Kursinnehåll

Innehåll:

  • - Rättskällor och principer för rättssäkerhet
  • - De 10 vanligaste brotten i butik
  • - Lagstöd för ingripande mot misstänkta
  • - Nöd, nödvärn och hjälper annan
  • - Tillträdesförbud i butik
  • - Agerande vid rån och pågående dödligt våld

Upplägg

Utbildningen omfattar 1 heldag med avbrott för lunch. Kortare pauser tillhandahålls löpande under utbildningens gång.

Kursen blandar föreläsningar, gruppuppgifter och enskilda övningar.

Utbildningen kan hållas i beställarens egna lokaler.

Kursledare

Daniel Grubb

Daniel Grubb är seniorkonsult och utbildare specialiserad på juridik och säkerhet. Daniel har tidigare arbetat som lärare på Växjö universitet där han även konstruerat kursmaterial och studentlitteratur. Ett av områdena han undervisar inom är hur man hanterar hot och våldssituationer.

Daniel undervisar på heltid sedan 2006 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd samt arbetar deltid som militärpolis inom Försvarsmakten. Daniel har en kandidatexamen i medieteknologi från Linnéuniversitetet där han även har undervisat, samt en masterexamen i datalogi från Chalmers.

Mikael Bron

Mikael Bron, är seniorkonsult och utbildare specialiserad på arbetsmiljö och säkerhetsriskhantering. Ett av områdena han undervisar inom är hur man som tjänsteman kan förebygga och hantera situationer med hot och våld vid myndighetsutövningen.

Mikael undervisar på heltid sedan 2004 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd. Utöver undervisningen skriver han rapporter, handböcker och ger juridisk rådgivning inom risk- och säkerhetsfrågor. Mikael har en examen i elektroteknik med säkerhetsinriktning från BTH där han även har undervisat i riskhantering och brottsförebyggande arbete.

Anna Rolfsdotter

Anna Rolfsdotter är seniorkonsult och utbildare specialiserad på vuxenutbildning inom säkerhet med fokus på personellt skydd. Hennes pedagogiska bakgrund kommer från hennes gymnasielärarutbildning.  Anna har dessutom erfarenhet av att ha tagit fram samt arbetat med förebyggande säkerhet på HVB-hem.

Anna undervisar sedan 2016 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (BYA). Kursledaruppdraget varvar hon med projektledning, ansvar för utbildningar, skriva säkerhetshanböcker samt att utföra säkerhetsbesiktningar och analyser. Anna har sin bakgrund från säkerhetsbranschen där hon tjänstgjort på flera högsäkerhetsanläggningar där hennes styrka har varit förmågan att kombinera hög säkerhet med god service.

Examen, diplom m.m.

Deltagaren erhåller ett utbildningsbevis för genomgången kurs innehållandes kursinnehåll undertecknat av kursledaren.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Butikssäkerhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Säkkon AB
Hantverksvägen 15 2tr
436 33 Askim

Utbilda dig inom säkerhet med Säkkon!

Säkkon är ett av Länsstyrelsen auktoriserat bevakningsföretag. Förutom operativa bevakningstjänster är vi specialiserade på utbildning och rådgivning inom skydd mot brott, brand, olyckor och ohälsa. Våra tjänster bygger på forskning, beprövad erfarenhet och vi tar hänsyn till samspelet mellan människa,...

Läs mer om Säkkon AB och visa alla utbildningar.

Highlights