Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
8 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Växjö
Öppen utbildning
   
Växjö
Heta arbeten

Kursbeskrivning

Heta arbeten

Heta Arbeten är arbeten som medför uppvärmning eller gnistbildning t ex svetsning, skärning, lödning och arbete med varmluftspistol eller sliprondell. I AFS 1992:09 - Smältsvetsning och termisk skärning finns regler för Heta Arbeten. Gäller svetsning och termisk skärning i metalliska material. Reglerna syftar t.ex. till skydd mot svetsrök, farlig spänning, optisk strålning samt brand och explosion. Krav på arbetstillstånd från arbetsgivaren för svetsning där det är särskild risk för brand eller explosion.

Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga Heta Arbeten är utbildade och har certifikat.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Anställda och entreprenörer som utför Heta Arbeten. Arbetsledare, entreprenörer och företagsledare som är beställare av Heta Arbeten och därmed har det formella brandskyddsansvaret.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

Kursen omfattar bland annat brandkunskap, gällande säkerhetsregler, Arbetsmiljölagens föreskrifter, försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter och organisation på tillfällig arbetsplats, samt praktik.

Målsättning/syfte​​

Efter utbildningen ska kursdeltagaren kunna vidta förebyggande åtgärder vid brandfarliga Heta Arbeten så att risken för brand eller annan skada minimeras. Godkänd deltagare erhåller certifikat.

Behörighet

Kursen ger behörighet för Heta arbeten i 5 år.

Examen, diplom m.m.

Utbildning avslutas med slutprov såväl praktiskt som teoretiskt. Godkänd kursdeltagare erhåller utbildningsintyg och utbildningsbevis.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Heta Arbeten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Rexus Utbildningar AB

Rexus Utbildningar arbetar sedan 20 år med utbildningar över hela landet.

Vi utbildar inom åkeri-transport- entreprenad-buss och industribranschen. Vi erbjuder utbildningar inom de flesta områden, tex ADR, Arbetsmiljö,Brandfarliga Arbeten, YKB, Maskinförare, Kran, Truck, ESA m.m. Vi erbjuder på konsultbasis, arbetsmiljö-brandpolicys samt Säkerhetsrådgivare för farligt gods. Vi använder oss av utbildare med...


Läs mer om Rexus Utbildningar AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Rexus Utbildningar AB

Blästergatan 4
35246 Växjö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Heta Arbeten!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Heta Arbeten från Rexus Utbildningar AB, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar