Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
Brandfarliga arbeten
Plats
Visa alla filter
Visar 1-25 av 27 träffar
1
2
Annonser

Populära platser

Reportage inom Brandfarliga arbeten

Vad är Brandfariliga heta arbeten?

Brandfarliga heta arbeten är ett koncept som tagits fram för skadeprevention i syfte att minska brandrisk vid brandfarliga heta arbeten på en tillfälllig arbetsplats. Här innefattas alltså arbetsprocesser vid användning av värme eller som kan generera värme. Typiska verksamheter innefattar vanligen skärning, svetsning, lödning och användning av blåslampor. En utbildning i Brandfarliga heta arbeten ger kunskap samt certifikat som behövs för att ha behörighet att ge tillstånd vid, få utföra alternativt vara brandvakt vid dessa arbeten.

Varför utbilda sig inom Brandfarliga heta arbeten?

Det är viktigt att personer som utför brandfarliga och heta arbeten även är ordentligt utbildade och därmed kapabla att genomföra arbetsuppgifterna på ett säkert sätt. Det är också viktigt att arbetsledare, chefer och andra som överser det heta arbetet är ordentligt utbildade och förstå de processer som de övervakar. Försäkringsbolagen i Sverige ställer krav på att inblandade personer ska ha rätt kunskap och behörighet.

En utbildning i Brandfarliga heta arbeten bör genomföras formellt och dokumenteras. Du måste kunna bevisa att du genomgått en utbildning - och att den genomfördes på ett korrekt sätt. Efter avslutad utbildning tilldelas du ett certifikat som är giltigt i fem år. 

Vad innehåller utbildningen Brandfarliga heta arbeten?

Sammanfattningsvis ger utbildningen dig kunskap att förebygga brand vid heta arbeten samt bedöma potentiella risker. Du får även genomgå en praktisk släckövning. Mer specifikt kommer utbildningen gå in på dessa områden:

  • Brandkunskap
  • Tätskiktsarbete och högriskkonstruktioner
  • Lagar, försäkringsvillkor och ansvar
  • Brandfarlig vara och förbudsområden/EX-miljö
  • Riskbedömning med 3M-metoden (metod, material, miljö)

Hitta rätt utbildning hos oss

Detta är en ackrediterad utbildning enligt ID06 vilket innebär att alla som går utbildningen och har certifikat Brandfarliga heta arbeten kostnadsfritt kan registrera sin behörighet i ID06 Kompetensdatabas. Det spelar ingen roll hos vilken arrangör eller på vilken ort man genomgått utbildningen.

I listan ovan hittar du professionella, lärarledda utbildningar  som ger all väsentlig säkerhetsinformation som krävs. Det finns öppna utbildningar, för dig som vill gå utbildningen på egen hand med ett specifikt startdatum och plats. Du kan även anmäla intresse för en företagsanpassad utbildning. Den kommer att hållas enligt dina villkor, till exempel på ditt företag för alla anställda som är i behov av en certifiering.