Visa utbildning.se som: Mobil
Sök utbildning
Sök arrangör
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Sök utbildning
Sök arrangör
Populära ämnen
Teknik
Ledarskap
Vård
Ekonomi
Arbetsmiljö
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildningFöretagsanpassad utbildningDistans med träffarÖppen utbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-20 av 43 träffar
Page 1 of 3
Annonser

Ämnen inom Heta arbeten

Vad är Heta Arbeten?

Heta arbeten är ett koncept som Branskyddsföreningen tagit fram för skadeprevention i syfte att minska brandrisk vid brandfarliga heta arbeten på en tillfälllig arbetsplats. Här innefattas alltså arbetsprocesser vid användning av värme eller som kan generera värme. Typiska verksamheter innefattar vanligen skärning, svetsning, lödning och användning av blåslampor. Behörighetsutbildningen Heta Arbeten ger kunskap samt certifikat som behövs för att ha behörighet att ge tillstånd vid, få utföra alternativt vara brandvakt vid dessa arbeten.

Varför utbilda sig inom Heta Arbeten?

Det är viktigt att personer som utför heta arbeten även är ordentligt utbildade och därmed kapabla att genomföra arbetsuppgifterna på ett säkert sätt. Det är också viktigt att arbetsledare, chefer och andra som överser det heta arbetet är ordentligt utbildade och förstå de processer som de övervakar. Försäkringsbolagen i Sverige ställer krav på att inblandade personer ska ha rätt kunskap och behörighet.

En utbildning i heta arbeten bör genomföras formellt och dokumenteras. Du måste kunna bevisa att du genomgått en utbildning - och att den genomfördes på ett korrekt sätt. Efter avslutad utbildning tilldelas du ett certifikat som är giltigt i fem år. 

Vad innehåller utbildningen Heta Arbeten?

Sammanfattningsvis ger utbildningen dig kunskap att förebygga brand vid heta arbetan samt bedöma potentiella risker. Du får även genomgå en praktisk släckövning. Mer specifikt kommer utbildningen gå in på dessa områden:

  • Brandkunskap
  • Tätskiktsarbete och högriskkonstruktioner
  • Brandskyddsföreningens säkerhetsregler för brandfarliga heta arbeten på tillfällig arbetsplats
  • Lagar, försäkringsvillkor och ansvar
  • Brandfarlig vara och förbudsområden/EX-miljö
  • Riskbedömning med 3M-metoden (metod, material, miljö)

Hitta rätt utbildning hos oss

Detta är en ackrediterad utbildning enligt ID06 vilket innebär att alla som går utbildningen och har certifikat Heta Arbeten kostnadsfritt kan registrera sin behörighet i ID06 Kompetensdatabas. Det spelar ingen roll hos vilken arrangör eller på vilken ort man genomgått utbildningen.

I listan ovan hittar du professionella, lärarledda utbildningar inom heta arbeten som ger all väsentlig säkerhetsinformation som heta arbeten kräver. Det finns öppna utbildningar, för dig som vill gå utbildningen på egen hand med ett specifikt startdatum och plats. Du kan även anmäla intresse för en företagsanpassad utbildning. Den kommer att hållas enligt dina villkor, till exempel på ditt företag för alla anställda som är i behov av en certifiering.