Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Paket med tre onlineföreläsningar

Längd
5 timmar
Pris
7 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
5 timmar
Pris
7 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Paket med tre onlineföreläsningar.

Paket med tre onlineföreläsningar. Tillgång i tre månader

Detta är en inspelning av tre föreläsningar som hölls under konferensen Se mig som den jag är i Helsingborg i oktober 2023. Föreläsare är Thomas Nybom, Camilla Johansson och Anne Lundin. Total föreläsningstid är ungefär fem timmar. Föreläsningen är uppdelad i kortare sektioner vilket gör det enkelt att till exempel se ett avsnitt i taget på APT.

Föreläsningarna vänder sig till dig som arbetar inom till exempel LSS-verksamhet, socialpsykiatri, psykiatri eller HVB – verksamhet.

Föreläsningarna vänder sig också till dig som i ditt arbete möter personer med funktionsnedsättningar och/eller deras anhöriga inom exempelvis förskola, skola, arbetsförmedling, försäkringskassa eller socialtjänst.

Även du som är anhörig till en person med funktionsnedsättning kan ha utbyte av föreläsningarna.

Föreläsningarna är textade.

Till skillnad från våra webbutbildningar (där priset gäller per person och varje deltagare får en egen inloggning) är denna föreläsning tänkt att ses av en hel arbetsgrupp samtidigt och priset gäller oavsett antal deltagare. Köparen har obegränsad tillgång till föreläsningen i tre månader.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Föreläsningarna vänder sig till dig som arbetar inom till exempel LSS-verksamhet, socialpsykiatri, psykiatri eller HVB – verksamhet.

Föreläsningarna vänder sig också till dig som i ditt arbete möter personer med funktionsnedsättningar och/eller deras anhöriga inom exempelvis förskola, skola, arbetsförmedling, försäkringskassa eller socialtjänst.

Även du som är anhörig till en person med funktionsnedsättning kan ha utbyte av föreläsningarna.

Kursinnehåll

Föreläsningarna är indelade i tre kapitel med totalt 13 föreläsningar

Funktionsnedsättningar och anhörigskap:
Lågstadiet
Mellan- och högstadiet
Boenden
KASAM och tydliggörande pedagogik

Samsjuklighet och samverkan:
Samsjuklighet
Samverkan
Samordnad individuell plan
Vård- och stödsamordning
Delat beslutsfattande
Feedback informed treatment

Kognitiva funktioner:
Central koherens
Perception
Exekutiva funktioner

Video

Fortsatta studier

På Quam Utbildnings hemsida hittar du onlineföreläsningar och webbutbildningar i många ämnen.

Upplägg

Kunden har tillgång till utbildningen under tre månader alternativt ett år efter köp. Det är möjligt att genomgå de olika avsnitten i vilken ordning man vill och man kan också besöka varje avsnitt flera gånger.

Kunden skapar ett konto på Quams hemsida och inloggningsuppgifterna kan sedan delas ut till till exempel enhetscheferna på de enheter som ska ta del av föreläsningarna.

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet, förutsatt att distansutbildningen inte är påbörjad. När kursen är startad i Quams utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla

Investering

Priset för föreläsningen är 7 595:- (oavsett antal deltagare) och det ger obegränsad tillgång till föreläsningen under tre månader. För 23 995:- får ni tillgång till föreläsningen ett helt år. Till skillnad från våra utbildningar (där priset gäller per person och varje deltagare får en egen inloggning) är denna föreläsning tänkt att ses av en hel arbetsgrupp samtidigt.

Kursens mål

Funktionsnedsättningar och anhörigskap: Föreläsningen ger en fördjupad kunskap och ett fördjupat perspektiv på anhörigskap – funktionsnedsättningar – attityd – synsätt och värderingar och handlar om att vända svåra erfarenheter till något konstruktivt och problemlösande.

Samsjuklighet och samverkan: Syftet med onlineföreläsningen är att ge kunskap om samverkan och samverkansmodeller och hur man kommer igång med arbetet.

Kognitiva funktioner: Syftet med föreläsningen är att ge kunskap om några av de kognitiva funktioner som påverkas vid neuropsykiatriska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

Kursledare

Thomas Nybom: I mer än 35 år har jag arbetat med personer med funktionsnedsättningar. I 25 av dessa år har fokus varit personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på gruppbostad, servicebostad, daglig verksamhet och i boendestöd . Jag har även arbetat som handledare inom ämnet neuropsykiatri. År 2009 startade jag lokalföreningen NP- vision, en intresse- och anhörigförening i Norrköping för personer med neuropsykiatriska diagnoser.

År 2013 släpptes min bok “I dina ögon” som handlar om hur jag tidigt anade något annorlunda hos min dotter. Jag sökte hjälp hos myndigheter i jakten på en lösning men fick i stället kämpa mot det jag minst behövde - skuld.

Med boken som utgångspunkt har jag haft över 100 föreläsningar, handlett och utbildat i ämnet neuropsykiatri kopplat till anhörigskap. Jag har haft flera uppdragsutbildningar för Dalarnas högskola och år 2015 föreläste jag, tillsammans med min dotter Shara, på den nationella autismdagen. Utgångspunkten i alla uppdrag har varit anhörigperspektivet i förhållande till funktionsnedsättningen och det samhälle vi lever i.

Camilla Johansson: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 2005, främst som boendestödjare, samordnare, metodutvecklare och enhetschef inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt psykiska funktionsnedsättningar och samsjuklighet. Sedan 2015 arbetar jag som enhetschef för bostäder med särskild service enligt SOL och boendestöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och/eller samsjuklighet. Genom åren har jag bland annat hållit föreläsningar på stödpedagogutbildningen i Göteborg samt för personalgrupper inom socialpsykiatrin i rollen som metodutvecklare.Jag är utbildad beteendevetare med inriktning psykologi och har kompletterat med universitetsstudier om autism.

Jag har i 13 år jobbat med modellen Vård- och stödsamordning för en strukturerad samverkan med andra huvudmän. Denna modell ger en ram för hur samverkan kan bedrivas för att öka fokus på individen som står i centrum. Samverkan är en viktig del för att kunna uppnå individens mål och för att skapa en samsyn över hur stöd och vård ska ges för att uppnå bästa nyttan.

Anne Lundin: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979 och 15 av dessa år har jag arbetat som enhetschef. Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistans och ledsagare. De senaste 20 åren har jag arbetat med handledning och utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Paket med tre onlineföreläsningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Ingela
20 feb 2024
Utvecklande, inspirerande och så intressant!

Berikande föreläsningar!

5/5
Britt-Marie verksamhetschef
15 feb 2024
Mycket prisvärt!

Jag är verksamhetschef för ett stort assistansbolag och vi har köpt utbildningen för ett år vilket innebär att vi har fri tillgång till den under den tiden.

Varje enhetschef ...

Visa mer
5/5
Lena, privat assistansbolag
12 feb 2024
Omfattande innehåll

Bra kombination av föreläsningar. Köper man in den till en verksamhet kan man välja att se en del eller samtliga beroende på behovet i respektive personalgrupp. Bra med arbetsbl...

Visa mer
Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner, samsjuklighet, samverkan och samverkansmodeller. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi också erbjuda onlineföreläsningar och webbutbildningar om LSS, IBIC, medvetet bemötande och anhörigskap. Vi vänder...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights