Visa utbildning.se som: Mobil

Kognitiva funktioner

Quam Utbildning AB
Kort om utbildningen
12 timmar
1 595 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande start. Starta när du vill - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

De kognitiva funktionerna påverkas i hög grad vid neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Vissa funktioner påverkas också vid till exempel utmattningssyndrom och demens.

Syftet med utbildningen är att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur aktuella funktionsnedsättningar påverkar de kognitiva funktionerna. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

I utbildningen tar vi upp några områden där personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar ofta fungerar annorlunda än personer utan funktionsnedsättningar. Vi tar också upp åldrande.

Vi går igenom central koherens, perceptionsavvikelser, exekutiva funktioner, theory of mind och kommunikation.

I varje lektion tar vi också upp strategier för att kompensera för det kognitivt annorlunda sättet att fungera.

Det sista kapitlet Stress handlar om stress kopplat till funktionsnedsättningar och åldrande. Vi går igenom kartläggningsmaterial och strategier för att minska stressen.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som i sitt arbete möter människor som har funktionsnedsättningar där de kognitiva funktionerna påverkas. Dels vänder vi oss till personer i verksamheter inom LSS eller socialpsykiatrin som arbetar med människor med neuropsykiatriska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Dels vänder vi oss till personer som i sin yrkesutövning ibland möter människor som fungerar kognitivt annorlunda, till exempel arbetsförmedling, socialtjänst, skola eller äldreomsorg. Utbildningen kan också vara till nytta för personer som själva har en funktionsnedsättning och för anhöriga.

Kursinnehåll

Vi går igenom central koherens, perceptionsavvikelser, exekutiva funktioner, theory of mind och kommunikation.

I varje lektion tar vi också upp strategier för att kompensera för det kognitivt annorlunda sättet att fungera.

Det sista kapitlet Stress handlar om stress kopplat till funktionsnedsättningar och åldrande. Vi går igenom kartläggningsmaterial och strategier för att minska stressen.

Upplägg

Vid köp av fler än en plats ges rabatt som ökar med antalet platser.

När fler än en utbildningsplats köps utser köparen en administratör inom den egna organisationen.

På Quam Utbildning AB:s utbildningsplattform skapas en utbildningsgrupp som får tilldelat sig köpt kurs och det antal platser man betalt för. Köparens administratör ansvarar för att fördela platserna genom att bjuda in de deltagare som ska gå kursen.

Kunden har tillgång till utbildningen under ett år från första inloggningen. Det är möjligt att genomgå de olika avsnitten i vilken ordning man vill och man kan också besöka varje lektion flera gånger.

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet, förutsatt att distansutbildningen inte är påbörjad. När kursen är startad i Quams utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla

Investering

En plats kostar 1 595:-. Vid köp av fler platser ges rabatt enligt följande:

5-9 deltagare 5% rabatt
10-19 deltagare 10% rabatt
20-49 deltagare 20% rabatt
50-99 deltagare 30% rabatt
Vid köp av 100 platser eller fler, kontakta Quam Utbildning för offert

Kursledare

Anne Lundin: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979 och 15 av dessa år har jag arbetat som enhetschef. Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistans och ledsagare. De senaste 15 åren har jag arbetat med handledning och utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen avslutas med ett prov. När provet är godkänt kan ett diplom skrivas ut.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kognitiva funktioner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ina, elevassistent särskolan
Som elevassistent i särskolan kommer jag ha väldigt stor nytta av den här utbildningen. Bra blandning och lättilgängligt upplägg

Quam Utbildning AB

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder föreläsningar, uppdragsutbildningar och webbutbildningar inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar, kognitiva funktioner samt samsjuklighet. VI föreläser också om vård - och stödsamordning samt samsjuklighet och samverkan. Vi upplever att det blir allt vanligare med...


Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Quam Utbildning AB

Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 74 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kognitiva funktioner från Quam Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: