Tandläkarpaketet

MyBeauty Academy, i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
38 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
1 dag
Pris
38 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 38 800 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Tandläkarpaketet

Vi har sedan den nya lagen trädde i kraft Juli 2021 sett en ökad efterfrågan på våra kurser från såväl läkare som tandläkare. Vi har genom egen erfarenhet och samtal med tandläkare uppmärksammat att det finns ett behov för ett kurspaket anpassat för tandvården.

Vi har tillsammans med våra kursledare tillika tandläkare tagit fram Tandläkarpaketet med fokus på det periorala området som ger utövaren en bra grund att stå på när det kommer till att erbjuda estetiska injektioner på ett tryggt och patientsäkert sätt. Indikationerna som ingår i denna kursplan kan användas som ett komplement till estetisk tandvård och bettfysiologiska besvär.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

30 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

26 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Kursinnehåll

Tandläkarpaketet innehåller följande indikationer vilket vi kommer gå igenom teoretiskt och praktiskt på riktiga modeller under kurstillfället.

STANDARDOMRÅDEN Botulinumtoxin
Panna, argrynka och kråksparkar. Dessa tre områden är det högst efterfrågan på. Estetiskt syfte är rynkbehandling.

GUMMY SMILE Botulinumtoxin
Patient som visar för mycket tandkött vid skratt, överläppen höjer sig för mycket pga hyperaktiv muskel.

Injektion av botulinumtoxin släpper på muskeln vilket gör att skratt blir mer estetiskt tilltalande. Bra att erbjuda patienter med denna indikation. Samt t ex tillsammans med läppfiller eller vid protetiska behandlingar i ök front.

Musculus MASSETER Botulinumtoxin
Patienter som lider av myalgi kan få minskade besvär efter injektion med botulinumtoxin i musculus masseter. Behandlingen ska föregås av bettfysiologisk undersökning samt orsaksbehandling och eventuellt kombinerad behandling med bettskena för bästa effekt. Ger också effekten ”slimming face” på estetisk indikation.

SURA MUNGIPOR Botulinumtoxin
Erbjuds till patienter som har hyperaktiv musculus depressor anguli oris – ger då nedåtdragande mungipor. En populär behandling hos många patienter. Kombineras gärna med filler i marionettlinjer. Området kring munnen påverkas mycket med åldern, denna behandling efterfrågas ofta och är bra att kombinera även med läppfiller

DERMAL FILLER LÄPPAR
Utfyllnad av över och underläpp med dermal filler. Används vid läppförstoring eller vid korrigering av asymmetrier. Injektionsteknik med vass nål samt trubbig nål. Kan användas för maskering av under/överbett.

DERMAL FILLER MARIONETTLINJER
Utfyllnad av marionettlinjer s k ”sura mungipor”. Vid asymmetri eller åldrande som leder till djupa veck. Kombineras med fördel med dermal filler i läppar samt botulinumtoxin i depressor anguli oris.

Flera av dessa områden går att erbjuda patienter på kliniken. Många patienter efterfrågar estetiska injektionsbehandlingar i kombination med andra estetiska behandlingar inom tandvården så som vid blekning av tänderna, protetiska behandlingar i fronten med fasader / kronor, aligners. Mycket bra att kunna erbjuda en helhetsbehandling på klinik. Öppnar också upp för mer estetiska behandlingar inom tandvården genom att klientelet för estetiska injektionsbehandlingar ofta är intresserade av andra estetiska behandlingar.

Investering

Tandläkarpaketet går utmärkt att genomföra som en enskild utbildning eller i grupp.

Pris i grupp: 38 800 kr
Pris privatutbildning: 58 200 kr

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tandläkarpaketet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
MyBeauty Academy
Strandvägen 11
114 56 Stockholm Stockholms län

MyBeauty Academy

Det är med stolthet vi på MyBeauty Academy kan presentera oss som norra Europas största utbildare inom Estetisk medicin. Vår ambition är att hela tiden utvecklas och ligga i framkant kring nya tekniker, behandlingar och produkter – allt för att...

Läs mer om MyBeauty Academy och visa alla utbildningar.

Highlights