Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Filtrera efter
Utbildningsform
Skönhet
Plats
Visa alla filter
Visar 1-6 av 6 träffar
Annonser

Reportage inom Skönhet

Det finns ett stort utbud av utbildningar och kurser inom skönhet. Alltifrån kurser inom hudvård till specialistutbildningar för frisörer och avancerade sminkkurser. Mycket att välja på alltså. Vilken just du ska välja beror på vilket område du är intresserad av och vad du vill fördjupa dig inom. Med en skönhetsutbildning lär du dig allt du behöver för att kunna arbeta med att göra världen till en lite vackrare plats. Härnedan går vi igenom några olika områden du kan specialisera dig inom.

Hudvård

Det finns olika inriktningar inom hudvårdsutbildning, från laserbehandling till ekologisk hudterapi. Vissa utbildningar ger dig en specifik kompetens så att du kan utföra en viss typ av behandling, andra är mer genomgripande och lär dig yrket från grunden. Som spaterapeut eller hudterapeut kan du arbeta i salong eller i egen regi. Sveriges Hudterapeuters riksorganisation (SHR) arbetar sedan 1955 med auktorisering och kvalitetssäkring av skönhetsutbildning i Sverige. De auktoriserar utbildningar och ser till att arrangörerna följer etiska regler och säkerställer kvaliteten på skönhetsmarknaden.

Nagelvård

Som manikyrist eller nagelterapeut arbetar du med dina händer för att göra andras händer finare. Under en nagelutbildning får du lära dig mer om hur du använder olika produkter och metoder för finare naglar. Det kan handla om att lära sig använda en elfil, hur man applicerar gellack eller en viktig säkerhetsutbildning om hur man arbetar säkert med olika härdplaster.

Ögon

Vill du lära dig mer om hur man fångar skönheten i människors ögon? Mycket handlar om att få fram vackra ögonfransar, antingen genom att som fransstylist lyfta fram de naturliga fransarna eller genom fransförlängning. Det får du lära dig under en lashlift-utbildning eller fransförlängning-utbildning. Men allt handlar inte om fransarna. Det finns även många olika sätt att förändra utseendet med hjälp av ögonbrynsstyling. Även här går det att lyfta fram det naturliga med hjälp av olika tekniker som exempelvis trådning, men det finns även microblading-kurser för de som vill lära sig skapa permanenta 3D-ögonbryn.

Smink

Skönhetskurser kan även ha inriktning mot smink och kosmetika. Med hjälp av smink kan vi framhäva de bästa dragen eller förändra utseendet totalt. En sminkkurs kan handla om att använda olika tekniker som contouring eller shading. Det finns även mer avancerade kurser som gör dig till en diplomerad makeup artist. Med rätt utbildning kan du arbeta i salong, på film- och TV-inspelningar, eller varför inte i din alldeles egen studio?

Frisör

Som frisör kan du förändra någons utseende markant. Det finns många olika tekniker att lära sig och många olika trender att uppdatera sig inom. Allt handlar om att veta hur olika produkter ska användas och vilken klippteknik som ska appliceras. Under en frisörutbildning får du lära dig alltifrån att skapa avancerade uppsättningar till enkla vardagsfrisyrer.

Skönhetsingrepp

Det finns en uppsjö av olika tekniker för att förändra utseendet med plastikkirurgi. Det kan handla om alltifrån antirynk-injektioner med Botox och fillers till fettsugning eller bröstlyft. Eftersom att det handlar om kroppsliga ingrepp så är säkerheten av stor vikt för patienterna. Därför är dessa typer av skönhetsutbildningar gedigna och riktar sig till en kvalificerad yrkeskår. I Sverige finns det bland annat organisationer som Estetiska injektionsrådet som jobbar för att öka skyddet och kvaliteten på patientbehandlingar.

Vem passar en utbildning inom skönhet för?

Olika inriktningar på skönhetsutbildningar riktar sig till olika målgrupper. Vissa kurser har en mer kvalificerad målgrupp som för botox-utbildning som enligt Estetiska injektionsrådet endast bör ges av legitimerade sjuksköterskor, läkare och tandläkare. Men vill du lära dig mer om lashlift eller microblading behöver du inte alltid ha en lång karriär bakom dig. Läs mer under varje utbildning för mer information om förkunskapskraven som ställs.