Projektledare steg II IPMA-certifiering, nivå B och C

Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Projektledare steg II

Verktyg för framgång – högre certifiering

När du förbereder en certifiering innebär det att du befäster din kunskap och dina erfarenheter som projektledare. Certifieringen är ett internationellt accepterat kompetensbevis för beställare och uppdragsgivare och därför ett konkret bevis på din kompetens.

Det blir allt vanligare med formellt ställda krav på certifiering av projektledare, både för specifika uppdrag och vid anställning. Därför utgör en högre certifiering också ett effektivt konkurrensmedel för dig och ditt företag. Under utbildningen kommer du att – genom fallstudier av verkliga projekt, med stöd av våra erfarna lärare – reflektera över och konsolidera dina kunskaper och effektivt förbereda din certifiering. Du får också djupare insikt om hur du som projektledare kan motivera och inspirera, för att höja effektiviteten i projektarbetet.

Vi repeterar det viktigaste inför certifieringen och ger dig personligt stöd genom certifieringsprocessen.

Erfarna lärare

Utbildningen leds av en aktiv projektledare som själv
innehar kunskap och erfarenhet motsvarande minst IPMA B. Kursen ger unika möjligheter för erfarenhetsutbyte och personlig coachning genom att utgå från elevernas egna erfarenheter och analysera varje problemställning ur tre olika perspektiv: teoretisk kompetens och helhet, verktyg och metoder samt ledarskap.

Våra lärare är verksamma i olika branscher, företag och organisationer, inom såväl privat som offentlig sektor. De har stor erfarenhet av de utmaningar projektledare möter och hur de bör hanteras.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Vår 2024

  • Distans med träffar
  • Stockholm

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är verksam projektledare sedan flera år tillbaka och innehar ett IPMA D-certifikat eller kunskaper motsvarande minst IPMA D.

Kursinnehåll

Förberedande utbildning inför certifiering på IPMA B- och C-nivå

• Lärarledd simulering av vanliga utmaningar och frågeställningar
• Genomgång av certifieringsprocesserna för IPMA B och C
• Genomgång av metoder och verktyg du ska kunna hantera för att klara en certifiering
• Fallstudier och beslutsövning
• Workshop med analys och problemlösning, utifrån fallstudier av elevernas egna erfarenheter

Certifiering – genomförs av Svenskt Projektforum

• Skriftligt prov
• Självanalys utifrån IPMA referensram
• Work shop-sutvärdering av assessorer
• Uppsats (endast IPMA B) Certifiering kan genomföras på engelska

Förkunskaper

• Teoretisk och praktisk kunskap motsvarande minst IPMA D
• Praktisk kunskap och erfarenhet som projektledare, motsvarande kraven för den valda certifieringsnivån.

För den exakta kravnivån hänvisar vi till Svenskt Projektforum

Upplägg

Utbildningen sker i klassrum och genomförs under två dagar i följd om du har en tidigare certifiering. Utbildningen genomförs under tre dagar fördelade över en månad om du inte har en tidigare certifiering. I utbildningen ingår dokumentation i form av kompendier, pärmar eller böcker.

Kursledare

Våra professionella utbildare har tillsammans utbildat över 1500 personer som har certifierat sig på nivå B, C och D enligt IPMA:s ramverk hos Svenskt Projektforum, vilket är absolut flest av alla utbildningsföretagen i Sverige. De är oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. Under utbildningen kommer många exempel från deras projekt som de har arbetet med och hur de har löst problem. Du erhåller också ett värdebevis under utbildningen som ger dig fri support från dina lärare under och efter utbildningen både inom ledarskap och projekt.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen avslutas med en process för att bli certifierad enligt IPMA (International Project Management Association) på B- eller C-nivå. Certifieringen genomförs av Svenskt Projektforum och genomförs enligt internationellt erkänd standard.

Omfattning 2 dagar

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledare steg II IPMA-certifiering, nivå B och C, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på att utbilda i projektledning Det grundar vi på mer än 1200 omdömen från deltagare som skrivit recensioner på utbildning.se Vi har 4,8 av 5 möjliga. Söker du en utbildning i...

Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights