Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
Visar 1-38 av 38 träffar
 

IPMA-certifiering

Genom att läsa en IPMA registrerad utbildning inom projektledning eller en förberedande IPMA utbildning kan du bygga en grund för att certifiera dig. En IPMA certifiering kan du göra på flera nivåer, det finns certifikat för såväl juniora som seniora projektledare. IPMA registrerade utbildningar eller förberedande IPMA utbildningar kan se olika ut. Gemensamt för dem är att du tränar på din förmåga att leda, planera och genomföra projekt.

För vem passar en IPMA certifiering?!

En IPMA certifiering består av flera grader av certifieringar, från nivå D för dig som är i början av din karriär som projektledare till nivå A för dig som har minst fem års erfarenhet. Du kan därmed vara säker på att du hittar en nivå som motsvarar din grad av kunskap och erfarenhet. De högre IPMA nivåerna ger även kompetens- och ledarskapsutveckling under studietiden. För dig som har högre ambitioner kan man utifrån dina existerande kunskaper inom projektledning ta fram en långsiktig utvecklingsplan, vilket gör det lättare för dig att nå dina karriärsmål. Med IPMAs system kan ditt företag eller organisation använda certifieringen som en måttstock för dig och
andra projektledare.

Hur blir jag IPMA certifierad?

Antingen väljer du att studera en IPMA registrerad utbildning, vilket kan ha olika upplägg och kostnader. Vill du ha en IPMA certifiering genomför du den via Svenskt Projektforum. Hos Svenskt Projektforum beror upplägget på den nivån du väljer att certifiera dig inom. För samtliga nivåer ingår en personlig utvärdering, ett seminarium samt ett skriftligt prov. För nivåerna A, B och C ingår utöver detta workshops samt intervjuer. För de mer avancerade nivåerna A och B ingår även uppgiften att formulera ledningsrapporter.

Unikt för IPMA certifiering i Sverige är att beteendekompetens utgör en betydande del av utbildningen. Detta innebär att du får möjlighet att reflektera över ditt ledarskap och beteende, exempelvis över vad var utmaningen, vilka initiativ tog du samt vad blev resultatet i ett projekt du var involverad i.

Efter att ha klarat godkänt på alla moment och betalat fastställd avgift erhåller du ditt certifikat efter cirka en månad. Tänk på att IPMA ställer krav på engagemang genom hela processen, någon garanti för att bli godkänd finns inte.

Hur gynnar en IPMA certifiering mig?

De som genomför sin certifiering i Sverige erhållet sitt certifikat på både svenska och engelska. Eftersom en IPMA certifiering är internationellt erkänd har du goda möjligheter att hitta arbetstillfällen utanför Sverige.

Det du får genom en IPMA certifiering eller en IPMA registrerad utbildning är:

• Ett kvitto på din kompetens och erfarenhet!

• Ett meriterande CV som gör dig mer värdefull för företag och organisationer!

• Nya möjligheter för att fortsätta utvecklas som projektledare!

• Ökad trovärdighet

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Flexibiliteten passade perfekt
Kompetensutveckling oberoende av plats och tid

– Jag har lärt mig strukturera upp projektets delar på ett mer systematiskt sätt och kan samtidigt undvika fallgropar och misstag som andra har gjort, berättar Pierre Bodin som gått LC2:s utbildning Certifieringskurs i projektledning  IPMA-D

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
”Ingen ångrar att de gått en PPS...

– Varje gång jag skickat personal på kurs hos Tieto PPS märker jag av en ökad samhörighet och motivation i arbetet efteråt. Vi blir mer rustade att arbeta framåt tillsammans i projektet.

Läs mer
FEI Företagsekonomiska Institutet

FEI:s kurser och utbildningar erbjuder ett stort antal kurser och utbildningar för dig som är yrkesverksam. Du kan få mer information om vårt utbud här på utbildning.se eller direkt från fei.se.

FEI kompletterar nu utbudet med en nyhet, FEI erbjuder kurser och utbildningar som ger högskolepoäng och som leder till högskoleexamen.

Läs mer