Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

IPMA-certifiering

Genom att läsa en IPMA registrerad utbildning inom projektledning eller en förberedande IPMA utbildning kan du bygga en grund för att certifiera dig. En IPMA certifiering kan du göra på flera nivåer, det finns certifikat för såväl juniora som seniora projektledare. IPMA registrerade utbildningar eller förberedande IPMA utbildningar kan se olika ut. Gemensamt för dem är att du tränar på din förmåga att leda, planera och genomföra projekt.

För vem passar en IPMA certifiering?!

En IPMA certifiering består av flera grader av certifieringar, från nivå D för dig som är i början av din karriär som projektledare till nivå A för dig som har minst fem års erfarenhet. Du kan därmed vara säker på att du hittar en nivå som motsvarar din grad av kunskap och erfarenhet. De högre IPMA nivåerna ger även kompetens- och ledarskapsutveckling under studietiden. För dig som har högre ambitioner kan man utifrån dina existerande kunskaper inom projektledning ta fram en långsiktig utvecklingsplan, vilket gör det lättare för dig att nå dina karriärsmål. Med IPMAs system kan ditt företag eller organisation använda certifieringen som en måttstock för dig och
andra projektledare.

Hur blir jag IPMA certifierad?

Antingen väljer du att studera en IPMA registrerad utbildning, vilket kan ha olika upplägg och kostnader. Vill du ha en IPMA certifiering genomför du den via Svenskt Projektforum. Hos Svenskt Projektforum beror upplägget på den nivån du väljer att certifiera dig inom. För samtliga nivåer ingår en personlig utvärdering, ett seminarium samt ett skriftligt prov. För nivåerna A, B och C ingår utöver detta workshops samt intervjuer. För de mer avancerade nivåerna A och B ingår även uppgiften att formulera ledningsrapporter.

Unikt för IPMA certifiering i Sverige är att beteendekompetens utgör en betydande del av utbildningen. Detta innebär att du får möjlighet att reflektera över ditt ledarskap och beteende, exempelvis över vad var utmaningen, vilka initiativ tog du samt vad blev resultatet i ett projekt du var involverad i.

Efter att ha klarat godkänt på alla moment och betalat fastställd avgift erhåller du ditt certifikat efter cirka en månad. Tänk på att IPMA ställer krav på engagemang genom hela processen, någon garanti för att bli godkänd finns inte.

Hur gynnar en IPMA certifiering mig?

De som genomför sin certifiering i Sverige erhållet sitt certifikat på både svenska och engelska. Eftersom en IPMA certifiering är internationellt erkänd har du goda möjligheter att hitta arbetstillfällen utanför Sverige.

Det du får genom en IPMA certifiering eller en IPMA registrerad utbildning är:

• Ett kvitto på din kompetens och erfarenhet!

• Ett meriterande CV som gör dig mer värdefull för företag och organisationer!

• Nya möjligheter för att fortsätta utvecklas som projektledare!

• Ökad trovärdighet

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer
”Ingen ångrar att de gått en PPS...

– Varje gång jag skickat personal på kurs hos Tieto PPS märker jag av en ökad samhörighet och motivation i arbetet efteråt. Vi blir mer rustade att arbeta framåt tillsammans i projektet.

Läs mer