Projektledarutbildning Certifieringsgrundande IPMA certifikat B, C och D.

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB, i Stockholm (+3 orter)
Längd
11 dagar
Pris
43 750 - 49 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
11 dagar
Pris
43 750 - 49 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 43 750 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ledarskap & Projektledning

Projektledning

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på projektledarutbildningar.

Detta grundar vi på ett medelbetyg på 4.8 av 5 möjliga, från 589 kursdeltagare som gått våra utbildningar. Vår lärarkonstellation har tillsammans utbildat över 5000 projektledare. Kursdeltagarna kommer från ALLA branscher och yrkesgrupper.

Att leda andra människor utan att vara formell chef över gruppen, innebär du måste förstå hur grupper fungerar och hur du ska förhålla ditt ledarskap till individer och gruppen. Detta lägger vi stort fokus på i vår utbildning. En utbildning som genomförs med samma gruppkursdeltagare innebär också en resa i den gruppdynamiska processen. Vi är riktigt glada över våra höga betyg av tidigare kursdeltagare 4,8 av 1100 omdömen.

Vi har nu re-registrerat vårt långa program hos IPMA.

Fördelar med att välja ett  IPMA registrerat program:

 • En IPMA-registrerad utbildning innebär att kursinnehållet är validerat mot IPMA´s kompetensmodell av Svenskt Projektforum.
 • Professionell utveckling av individer
 • Logga att använda på t ex LinkedIn, mailsignatur
 • Utökad den professionell kompetensen 
 • Förbättring av  arbetsprestationer 
 • Förberedelse för IPMA certifiering / recertifiering
 • Intyg med IPMA-logga

METODIK

Vi har tagit fram en specialutbildning där ledarskap och projektmetodik vävs samman på ett unikt sätt. Vår utbildning riktar sig till alla som vill lära sig de metoder och verktyg som alla projektledare måste kunna, för att lyckosamt arbeta med projektledning. Vi skiljer på "riktiga" projektledare och de som kallar sig projektledare, den senare gruppen finns det alldeles för många av tycker vi. Efter gått vår utbildning som är IPMA-registrerad, kommer du att känna dig trygg i din yrkesroll.(certifieringen är en varudeklaration att den innehåller det som en projektledarutbildning ska innehålla). Med alla verktygen för projektledning blir du en fenomenal projektledare.

PEDAGOGIK

Utbildning genomförs med samma deltagare varje gång. Det långa programmet är på 11 dagar utspritt över 3 månader, i denna utbildningen har du möjlighet att arbeta med ett eget projekt med support i projektledning från våra lärare (det finns en intensivutbildning på 5 dagar, välj den som du anser passa dig bäst.) Deltagarna skaffar sig ett nätverk med vänner i flera branscher som träffas och skapar egna grupper på sociala media.

VI ÄR UNIKA

Vi ger dig också livslång fri lärarsupport, som du kan använda om du behöver hjälp inom projektledning. Skicka in din intresseanmälan och vi välkomnar dig till en ny enklare värld inom projekt.

Projektledning, projektledning och åter projektledning är vår passion!

VÄLKOMMEN!

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

30 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Kalmar
 • Svenska

9 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

17 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Göteborg
 • Svenska

21 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö

Målgrupp

Vår projektledarutbildning riktar sig till ALLA som arbetar eller vill arbeta som projektledare, inom ALLA yrkesområden och branscher. Vi är erfarna lärare både inom projektledning och ledaskap, alla är specialister och handplockade till oss och vår utbildning.

Oavsett projekt, projektmodell, organisation är målsättningen med vår utbildning att skapa rätt förutsättningar, för att använda projektledning som arbetsform på ett framgångsrikt sätt.

Du får med dig kunskaper som utgör grunden för att kunna sätta upp ett projekt som säkerställer framgång i alla typer av organisationer. Vi lär ut hur du ska ta dig an alla typer av projekt, allt från Bygg och anläggning till IT–Projekt, plus alla uppdrag med projektledning där emellan.

Vår projektledarutbildning är till för dig som vill veta hur det egentligen fungerar att arbeta  som projektledare på ett riktigt sätt så att du erhåller optimal utdelning.

Utbildningen vänder sig till alla både om du vill certifiera dig enligt IPMA, PMI eller inte certifiera dig alls.

Välkommen!

Ytterligare information hittar du på vår hemsida 

Kursinnehåll

Projektledning – sex dagar

Vi utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Vi utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

Projektintegration
Målstyrning
Kvalitetsstyrning
Planering och tidsstyrning
Ekonomistyrning
Ledarskap
Kommunikation
Osäkerhetshantering
Resursupphandling och inköp

Innehåll i projektdelen:

Varför projekt – Hur ser en projektmodell ut – Ansvar och befogenheter inom projektledning – Samarbete inom projektledning – Konflikter inom projektledning – Faserna i projektinledning, Planering inom projektledning, Osäkerhetshantering inom projektledning, både risker och möjligheter inom projektledning, Kvalitetsplan inom projektledning, Genomförande inom projektledning, Projekt på rätt kurs, och Avslut – Olika verktyg och metoder i alla faser – Effektiva möte – Kravhantering - Genomförande av projekt – Överlämning – Reflektion och lärande inom projektledning

Ledarskap – fem dagar

Innehåll i ledarskapsdelen:

Vem är jag och hur leder jag andra – Kommunikation, Feedback, Att bygga kultur, Motivationsteorier – Konflikthantering – De svara samtalen – Situationsanpassat ledarskap – Stresshantering – Det moderna ledarskapet – Grupper utveckling – Övningar – Rollspel – Dialoger och reflektioner.

Eget projektarbete

Cirka 80 timmar eget projekt som drivs i den egna organisationen, detta för att erhålla ett lärande och för att omsätta teorier i praktik. Vanligtvis finns det en arbetsuppgift eller ett projekt som passar att ha som projekt.

Fortsatta studier

Vår passion projektledning, projektledning projektledning!

Upplägg

Utbildningen startar upp med internat de två första dagarna. Därefter läser vi enligt lagt schema 2 dagar ca varannan vecka.

Kontakta oss för schema inom projektledning

Tid & plats

Öppna utbildningar på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Ronneby

Vi genomför denna utbildning skräddarsydd för just ert företag/ organisation på alla orter i Sverige

Vi ut bildar även projektmedarbetare och projektägare inom projektledning

Läs mer och anmäl dig till någon av våra utbildningar här.

Investering

Utbildningen kostar i Stockholm och Göteborg 49 950, Malmö  44350 och Kalmar 43350.

I priset ingår internat i enkelrum  de två första dagarna, lunch och fika övriga dagar samt kurslitteratur och gemensam middag kvällen dag 10.

Vid anmälan av två deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2.
Vid anmälan av tre deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2 och 15% rabatt på deltagare 3.

Vid anmälan av fyra deltagare till en och samma grupp betalar man för tre.

Vi har avtal med Trygghetsrådet.

Mat & logi

Internat de två första dagarna ingår i priset.

Övriga kurstillfällen ingår lunch och fika.

Vår passion projektledning, projektledning projektledning!

Kursledare

Våra professionella utbildare har tillsammans utbildat över 1500 personer som har certifierat sig på nivå B, C och D enligt IPMA:s ramverk hos Svenskt Projektforum, vilket är absolut flest av alla utbildningsföretagen i Sverige. De är oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. Under utbildningen kommer många exempel från deras projekt som de har arbetet med och hur de har löst problem. Du erhåller också ett värdebevis under utbildningen som ger dig fri support från dina lärare under och efter utbildningen både inom ledarskap och projekt.

Examen, diplom m.m.

När du går vårt elvadagarsprogram erhåller du intyg med IPMA-logga

CPD innebär att utbildningen ger poäng i form av CPD. Dessa poäng kan användas för t ex kompetensutveckling i en recertifiering.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarutbildning Certifieringsgrundande IPMA certifikat B, C och D., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 284 recensioner
Skriv en recension
5/5
Patrik Karlsson, KSU
22 feb 2024

Bra innehåll och engagerade kursledare

5/5
Emma Sunnerberg, Kemikalieinspektionen
21 feb 2024
Roliga tillfällen som gav mer än bara kunskap

Kursen motsvarade förväntningarna och mer därtill. Vi gav mycket och fick tillbaka mycket, både av kursledare och av deltagare.

5/5
Therese Teko
21 feb 2024
Givande

Jag tycker att kursen gav det Jag hade tänkt. Gillade upplägget med att man delat upp ledarskap och Projekthantering separat. Det blev tydligt och riktigt bra. Fick en väldigt e...

Visa mer
Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på att utbilda i projektledning Det grundar vi på mer än 1200 omdömen från deltagare som skrivit recensioner på utbildning.se Vi har 4,8 av 5 möjliga. Söker du en utbildning i...

Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights