Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljöutbildning inriktning personlig assistans

Kaustik AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-07 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Arbetsmiljöarbete inom personlig assistans

Arbetsmiljöarbetet inom personlig assistans innebär en särskild utmaning då de personliga assistenternas arbetsmiljö är era kunders liv och hem. Samtidigt har ni som arbetsgivare en lagstadgad skyldighet att säkra att arbete kan utföras utan risk för ohälsa eller olycksfall. Detta kräver en hög kompetens som ständigt behöver förnyas och upprepas. Under denna inspirerande utbildningsdag som Kaustik anordnar tillsammans med KursHuset, får du bra förutsättningar och arbetsmetoder för att utveckla och säkerställa arbetsmiljön.

Välkommen till en bra arbetsmiljö!

Målgrupp

Kaustiks arbetsmiljöutbildning vänder sig till dig som vill få bättre koll på hur du på ett enkelt sätt integrerar arbetsmiljöarbetet i vardagen. Vardaglig kunskap för vardaglig användning. Utbildningen riktar sig till privat och offentlig verksamhet.

Kursinnehåll

Den första frågan ni behöver ha besvarad är vad som är en bra arbetsmiljö. Ett mål som ska vara skriftligt formulerat och kommunicerat till samtliga anställda. Vad är målet med ert strategiska arbetsmiljöarbete? I ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete används arbetsmetoder som  fungerar med greppbara och enkla rutiner. Undersökningar och kartläggningar behöver vara enkla och tydliga och involverade i både ett dagligt arbete och i den långsiktiga planeringen. Företagskulturen påverkas i hög grad hur arbetsmiljön upplevs. Vilka attityder fungerar och påverkar såväl lönsamhet som kundnöjdhet. Under en gemensam dag arbetar vi med verksamhetsspecifika situationer för att se vad som behöver förstärkas alternativt förändras för att ha metoder i ett internt arbetsmiljöarbete samt därmed även uppfylla lagkrav för en organisatorisk, sociala och fysisk arbetsmiljö.

Några av de områden som berörs under dagen


• Vilka dokument ska vara skriftliga
• Hur fungerar delegering av arbetsmiljöuppgifter
• Hur bör undersökningar göras
• Vad ska riskbedömas
• Hur görs en handlingsplan
• Hur fungerar kontroll av åtgärd

Tid & plats

Stockholm 7 maj 2020


Utbildningen är en heldagsutbildning mellan kl 09.00-16.30.
Utbildningen hålls i Kaustiks konferenslokaler på Kammakargatan 22 i
Stockholm.

Kursledare

Bea har varit personalchef, chef och ledare i över 20 år, är etablerad konsult med en bakgrund som personalgeneralist och arbetsmiljörevisor. Bea har mycket god kunskap i organisationer och företag med socialt engagemang.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljöutbildning inriktning personlig assistans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kaustik AB

Kaustik AB

Kaustik Akademi -Kompetensutveckling, i både teori och praktik, med möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra inom branschen. Kaustik AB är ett IT- och kunskapsföretaget inom personlig assistans och omsorg. Utbildningarna erbjuds alla som verkar inom dessa branscher, både privata och offentliga...


Läs mer om Kaustik AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kaustik AB

Heurlins Plats 1 A
413 01 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljöutbildning inriktning personlig assistans!
Mer inom området