Introduktionskurs i omvärldsdriven verksamhetsstyrning

Kairos Future, i Stockholm
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Att tänka utanför boxen, att höja blicken, att utveckla verksamheten med ett utifrån-och-in-perspektiv istället för tvärtom. De här idiomen är välbekanta eftersom de ringar in utmaningar som snart sagt alla organisationer kämpar med: att styra den egna verksamheten utifrån omvärldens förändring och målgruppernas behov.

Omvärldsdriven verksamhetsstyrning OVS är en beprövad verktygslåda och systematik som kraftigt förstärker ledningsgruppers möjlighet att styra sina verksamheter i en framtidssäker riktning.

I basen för OVS ligger en systematisk löpande omvärldsanalys, väl integrerad i organisationens befintliga rytm. Här identifieras trender och dess konsekvenser, ibland också scenarier, allt sammantaget en grund för innovation av arbetssätt, organisering, tjänster och produkter.

Innehåll

Utbildningen ger:

  • Förståelse för kopplingen mellan omvärldsanalys och strategisk ledning och styrning 
  • Konkreta bilder av hur en systematisk löpande omvärldsanalys kan utformas i olika organisationer 
  • Exempel på hur resultaten från omvärldsanalysen på ett systematiskt sätt kan tas tillvara i den strategiska styrningen av en verksamhet 

Målgrupp

Kursen vänder sig till chefer, medlemmar i ledningsgrupper, utvecklingsstrateger och ansvariga för omvärldsanalys.

Examen, diplom m.m.

Digitalt intyg säkrat i blockkedjan utfärdas efter kursen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Introduktionskurs i omvärldsdriven verksamhetsstyrning , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kairos Future
Västra Järnvägsgatan 3
111 64 Stockholm

Kairos Future är norra Europas ledande företag inom gränslandet framtid/strategi. Inom ramen för Kairos Academy erbjuder vi Nordens största utbud av öppna utbildningar i omvärldsanalys och framtidsstrategi. Vi erbjuder också skräddarsydda utbildningar för ditt företag och din organisations behov. ...

Läs mer om Kairos Future och visa alla utbildningar.

Highlights